Посетете ни във Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Skype чат с оператор
тел.: +359 46 66 17 21
гр. Ямбол, ул. "Георги Дражев" 3-а-2
E-mail: valeross_holiday@abv.bg

Септемврийски празници

Вашата оценка
БАЛЧИК – КАЛИАКРА – ШАБЛА – ДОБРИЧ – СИЛИСТРА –СРЕБЪРНА – СВЕЩАРИ - ШУМЕН
Маршрут:   Ямбол – Сливен – нос Свети Атанасий – Аладжа манастир – Балчик – Силистра – Шабленски фар – нос Калиакра – Добрич – Силистра – Сребърна – Сборяново – Шумен

Продължителност:   3 дни / 2 нощувки

Транспорт:  Автобус

155 лв.
или се обадете на 046/ 66 13 21
Програма
Информация за държавата

 БАЛЧИК – КАЛИАКРА – ШАБЛА – ДОБРИЧ – СИЛИСТРА –СРЕБЪРНА – СВЕЩАРИ - ШУМЕН

 

Продължителност: 3 дни / 2 нощувки / 2 закуски

Маршрут: Ямбол – Сливен – нос Свети Атанасий – Аладжа манастир – Балчик – Силистра – Шабленски фар – нос Калиакра – Добрич – Силистра – Сребърна – Сборяново – Шумен.

Град на отпътуване

Място

Час

Цена

Ямбол

Сп. Офис Валерос

06:00 ч

155 лв.

Сливен

Бенз.ЕКО-Дамарски мост

06:30 ч

155 лв

Описание: Екскурзия в България с автобус и  посещение на Архитектурно – парковия комплекс „ Двореца“ и Ботаническата градина, Аладжа манастир, Антично селище и късноантична крепост на Нос „Свети Атанас“, Шабленски фар, Природен и археологически резерват Калиакра, Aрхитектурно етнографският музей на открито “Старият Добрич”,, Турският форт „Абдул Меджиди”, биосферен резерват Сребърна, Свещарската тракийска царска гробница, Алиатският култов център „Демир Баба теке”, Панорамен тур на Шумен.

 

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

1 ДЕН:

Отпътуване от съответните градове. По пътя почивка в близост до Слънчев бряг. Отпътуване в посока Варна.

Посещение на античното селище и късноантична крепост на нос „Св.Атанас” (без вх.такса) - Най-новата археологическа атракция, която отвори врати за посетители през пролетта на 20 14 г., е античното селище и късноантична крепост на нос „Св.Атанас” близо до град Бяла, Варненско. Посетителите могат да разгледат как е изглеждало едно типично укрепено селище от ІV-VІ в. с неговите сгради, улици, винарни, храм и казарми. Смята се, че крепостта „Св.Атанас” е била част от голямата военно-отбранителна система, изградена по време на византийските императори Анастасий (491-518 г.) и Юстиниян І (527-565 г.).

Отпътуване към Скалният манастир „Св. Троица”, по-известен с турското име „Aладжа” - пъстър. Смята се, че манастирът датира от раннохристиянската епоха. Бил е средище на религиозното движение „исихазъм”. Свободно време за разглеждане на манастира. 

Пътуване в посока Балчик.

Посещение на и Архитектурно-парковия комплекс „Двореца“ (без вх.такса) - Ботаническата градина и Двореца „Тихото гнездо“ . Дворецът в Балчик е единственото подобно място в света, където мирно съжителстват свещените сгради намюсюлманството и християнството. Заслугата за това има румънската кралица, която изповядвала екзотичната бахайска религия. През 1924г. Южна Добруджа все още се намирала под румънско владение. По това време 47-годишната Мария решила да изгради своя лятна резиденция на морския бряг край Балчик. Градежите продължили 11 години, но през 1937г. дворецът "Тихото гнездо" вече се издигал на брега. На територията на парка в двореца през 1955 година е създадена ботаническата градина. Днес на обща площ от 65 дка са разположени колекции на растителни видове от цял свят. Тук се отглеждат около 2000 вида растения с невероятно разнообразие от цветове и форми. Тук се намира втората по големина кактусова колекция в света, след тази в Монако, както и други уникални растения   Настаняване в хотел 2 * / 3 * в Балчик / Кранево. Нощувка.

2 ДЕН: Закуска.

Отпътуване за Шабленски фар – най-старият фар в България. Той е построен по модела на Александрийския фар. Влиза в експлоатация през 1856 г. и от тогава досега работи безотказно. Отпътуване за природен и археологически резерват Калиакра. Представлява удължен и стесняващ се скалист полуостров, вдаден на около 2 км навътре в морето. Това е едно от най-атрактивните за туристите място по Черноморието заради богатата история, запазената природа и красивите панорамни гледки. В една от пещерите на нос Калиакра е уреден музей, където могат да се видят много археологически находки, открити при разкопки в резервата. Сред най-атрактивните експонати е макет на древната крепост, който демонстрира как е изглеждала в миналото.

Отпътуване за Добрич.

Посещение на Aрхитектурно етнографският музей на открито “Старият Добрич”, който представя архитектурата, бита и стопанското минало на град Добрич от края на ХІХ и началото на ХХ век. В него по стари ръчни технологии и с оригинални инструменти, в повече от 30 работилници, се изработват традиционни изделия на грънчарството, ковачеството, везбарството, тъкачеството, бъчварството, абаджийството, златарството и други. Свободно време за разходка и обяд.

Отпътуване за гр. Силистра. Нощувка в хотел 2* /3* в Силистра. Нощувка.

3 ДЕН: Закуска.

 Посещение на Турският форт „Абдул Меджиди”, или така наречената крепост Меджиди табия до Силистра. най- запазеният от шестте укрепителни пункта на фортификационната турска система, изиграла важна роля в Кримската (1853-1856 г.) и Руско-турските войни (1853-1856 г. и 1877-1878 г.). Построена е заради необходимостта от допълнително укрепване на крайдунавските градове, когато реката се утвърждава като естествена граница на Османската империя. Идеята за построяването на тази система от военни укрепления е дело на немския военен инженер Хелмут фон Молтке (1800 г. -1891 г.) , посетил града през 1837 г. Меджиди табия е единствената напълно съхранена в интериор и екстериор крепост от османската епоха в България. Свободно време в Силистра за обяд.

Отпътуване за биосферен резерват Сребърна и царството на птиците, посещение на едноименния музей . Разходка по екопътека и спирка за пикник с разглеждане на биоразнообразието с биноклиОтпътуване за град Исперих.

Посещение на Историко-археологическият резерват „Сборяново”. Посещение на Свещарската тракийска царска гробница / без вх. Такса / е най-значителното откритие на територията на историко-археологическия резерват „Сборяново”. Благодарение на забележителната си архитектура и художествена си украса Свещарската гробница е в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО от 1985 г.  Възможност за самостоятелно посещение на Алиатският култов център „Демир Баба теке” . Демир баба теке се намира в границите на историко-археологическия резерват „Сборяново”. Резерватът обхваща територията в западната част на Лудогорското плато, по поречието на р. Крапинец, между селата Малък Поровец и Свещари в община Исперих. Той представлява уникален комплекс, състоящ се от селища, светилища и некрополи от дълбока древност. 

Текето (гробница) се почита от алевиите (известни и като алиани). Това е етнорелигиозна група сред мюсюлманите, които имат свои обичаи и вярвания. Те не използват установената мюсюлманска обредност, а почитат гробниците (тюрбета) на своите светци. Един от тях е Демир баба (Железният баща).

Отпътуване за град  Шумен. Панорамен тур.

Пристигане в Ямбол късно вечерта.

ВХОДНИ ТАКСИ по програмата

Античното селище и късноантична крепост на нос „Св.Атанас”

Входна такса за посещение: възрастни - 5 лв., за учащи и пенсионери – 2 лв.,

Архитектурно – парков комплекс „Двореца“ и ботаническа градина в Балчик

Входна такса за посещение: Възрастни – 12 лева, пенсионери и ученици – 3 лева

Скалният манастир „Св. Троица”           (Аладжа манастира)

Входна такса за посещение: Възрастни – 5 лева, пенсионери и ученици – 2 лева

Шабленски фар

Входна такса за посещение: Възрастни –  3 лева, деца – 2 лева

Природен и археологически резерват Калиакра

Входна такса за посещение: Възрастни –  2 лева, деца – 1 лева

Турският форт „Абдул Меджиди”

Входна такса за посещение: Възрастни –  2 лева, деца – 1 лева

Биосферен резерват Сребърна

Входна такса за посещение: Възрастни –  6 лева, деца – 1 лева

Свещарската тракийска царска гробница

Входна такса за посещение: Възрастни –  10 лева, деца – 5 лева. Цената включва и беседа.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Транспорт с туристически автобус на „ ВАЛЕРОС“ ЕООД

1 нощувка / 1 закуска в района на Балчик (Кранево) хотел 2*/3*

1 нощувка / 1 закуска  в Силистра – хотел 2*/3*

Водач – Екскурзовод от ТА „Валерос Холидей“

Посещение на Архитектурно – парковия комплекс „ Двореца“ и Ботаническата градина

Посещение на Аладжа манастир

Посещение на Антично селище и късноантична крепост на Нос „Свети Атанас“

Посещение на Шабленски фар

Посещение на Природен и археологически резерват Калиакра

Посещение на Aрхитектурно етнографският музей на открито “Старият Добрич”,

Посещение на Турският форт „Абдул Меджиди”

биосферен резерват Сребърна

Свещарската тракийска царска гробница

посещение на Алиатският култов център „Демир Баба теке”

Панорамен тур на Шумен

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Входни такси за посещаваните обекти по програмата

Лични разходи

Доплащане за единична стая – 50  лв за двете нощувки

Медицинска застраховка при пътуване за лица до 64 години – 3 лв общо за трите дни

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: депозит – 50  лв.; доплащане – до 10 дни от дата на отпътуване

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ:

Настаняването е в двойни и тройни стаи!

Закуските са на шведска маса или сет меню, в зависимост от избрания хотел.

Посещенията на някои от обектите от програмата изискват предварителна групова резервация! Затова е нужно да бъдат заявени при подписването на договора.

Екскурзията се провежда при минимум 35 записани туристи.

Лица над 64 год. не се застраховат.

Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление /сандали, високи обувки и т.н. не са вариант за преходи от този тип/.

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата 
При непроходими, опасно хлъзгави, стръмни, наводнени участъци на пешеходните маршрути при лошо време или след проливни дъждове и свлачища или други неподходящи метеорологични условия, водачът има право да промени програмата с оглед сигурността на туристите.

При възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата.

Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

За да се ползвата намаления от входните такси за ученици и пенсионери, трябва документ за удостоверяване на годините