Посетете ни във Facebook

България

УИКЕНД С ТЕСНОЛИНЕЙКА В БАНСКО-ЛЕЩЕН-КОВАЧЕВИЦА И ДОБЪРСКО
Маршрут:   Ямбол - Сливен – Септември – Банско – Лещен – Ковачевица - Добърско

Продължителност:   2 дни / 1 нощувка

Транспорт:  Автобус

Дати на отпътуване:  
08.06.2024 г.,  ;  27.07.2024 г.
159 лв.
или се обадете на 046/ 66 13 21
Програма

 УИКЕНД С ТЕСНОЛИНЕЙКА В БАНСКО-ЛЕЩЕН-КОВАЧЕВИЦА И ДОБЪРСКО

Маршрут: Ямбол -  Сливен – Септември – Банско – Лещен – Ковачевица - Добърско

Продължителност: 2 дни / 1 нощувка / 1 закуска

По време на екскурзията се посещават:

Банско – Лещен – Ковачевица – Добърско и пътуване с Теснолинейката по маршрут Септември - Банско

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

Град на отпътуване

Място

Час

ЦЕНА

Ямбол

Сп. Офис Валерос

04:00 часа

159 лв

Сливен

Сп. Дамарски мост / Еко бензиностанция

04:30 часа

159 лв

Възможност за отпътуване от град Елхово при минимум 10 души и при допълнително заплащане!

1 ДЕН: Пътуване по маршрут: Ямбол – Сливен – Септември, с кратка почивка по пътя.

Пристигане на Гара Септември. Кратка почивка и потегляне с Теснолинейката в посока Банско. Пристигане в Банско около 13:30 часа. Настаняване в хотел в Банско 3* / 4*. Свободно време за почивка в хотела и за посещение на Къща Музей „Никола Вапцаров“, Къща Музей „Неофит Рилски“, Църквата „ Света Троица“ и други обекти в града.

Вечерта по желание и срещу допълнително заплащане организирана вечеря по предварително уточнено тристепенно меню с дисководещ.

Нощувка.

2 ДЕН: Закуска.

Отпътуване за село Лещен. Разглеждане на село Лещен – старинно селище със запазени стари български къщи. Една от основните атракции на селото, наред с църквата „Св. Параскева“, частната галерия в къщата на българския поет Борис Христов, и гостоприемната кръчма, където приготвят чудно вкусно сладко от боровинки, е глинената къща, позната сред гостите като „Къщата на Флинстоун”. Построена е изцяло от естествени материали – глина, слама и дърво. Дори масите, столовете и леглото са глинени.

Отпътуване за с. Ковачевица, обявено през 1977г. за архитектурен резерват. В селото е запазена възрожденската архитектура - къщите са почти изцяло от камък, като само последните етажи на по-високите къщи са от дърво. Наричат Ковачевица „Българският Холивуд”, защото често се превръща в декор на български филми, сред които са „Мера според мера” и „Мъжки времена”. Днес редица личности от българския културен елит притежават къщи в региона и намират спокойствие там, където „времето е спряло”.

Отпътуване в посока с. Добърско.  Посещение на Църква "Св. Св. Теодор Тирон И Теодор Стратилат", с.Добърско. Построена и изрисувана през 1614 година, тя е дълга осем и половина метра, широка почти седем и висока едва пет, с двускатен покрив, съобразно тогавашното османско законодателство. Но майсторите дръзко издълбали два кръста на нейната фасада. Необичайно е вътрешното разпределение на църквата: вместо еднокорабна строителите са изградили сложна трикорабна базилика, тип, характерен за Първото българско царство /9-11 век/. И нещо особено любопитно: в два стенописа, особено в сцената "Преображение Господне", Исус Христос отлита към небето с нещо, което по форма наподобява съвременна космическа ракета. Според писанията на швейцареца Ерих фон Деникен мнозина привърженици у нас на хипотезата за посещения на извънземни жители са склонни да ги приемат за чиста истина, като дори различават в тази фреска струите на реактивните двигатели. Но подобни изображения на „ракети" в кавички има и в още няколко български църкви от тази епоха. Обектът е част от Национално движение „100-те национални туристически обекта“.

ОТСТЪПКИ от РЕДОВНАТА ЦЕНАТА: Цена за деца до 06,99 год, настанени с двама родители в стая – отстъпка 10%.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 

транспорт с туристически автобус

1 нощувка/ 1 закуска в Банско в хотел 3*/4*

посещение на Банско

посещение на Лещен

посещение на Ковачевица

посещение на Добърско

екскурзоводско обслужване по време на пътуването; 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 

Лични разходи

Мед. Застраховка за лица до 64 години, по желание – доплащане 2 лв

Мед. Застраховка за лица от 65 год до 74 г, по желание – доплащане 4 лв

Билет за Теснолинейката по маршрут Септември – Банско – доплащане 9 лв. Заплаща се задължително при записване, тъй като билетите се закупуват предварително от Агенцията.

Вечеря с дисководещ. Ориентировъчна цена 35 лв.

Входни такси за посещаваните обекти:  

ОРИЕНТИРОВЪЧНИ ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ПОСЕЩАВАНИТЕ ОБЕКТИ:  

Къща Музей „Неофит Рилски“ в Банско – 3 лв възрастни, 1 лв учащи

Къща Музей „ Никола Вапцаров“  в Банско – 3 лв възрастни, 1 лв учащи

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: 

При записване се внася 50% капаро, доплащане не по късно от 14 дни от дата на отпътуване.Резервацията ще се счита за гарантирана след подписване на договор за организирано туристическо пътуване с клиент и заплащане на авансовата сума до 48 часа след потвърждението. След този срок резервацията автоматично ще бъде анулирана.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ: 

Екскурзията ще се проведе при мининум 37  записани туриста 

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи:   дни преди началната дата 

Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление /сандали, високи обувки и т.н. не са вариант за преходи от този тип/. 

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата 

При непроходими, опасно хлъзгави, стръмни, наводнени участъци на пешеходните маршрути при лошо време или след проливни дъждове и свлачища или други неподходящи метеорологични условия, водачът има право да промени програмата с оглед сигурността на туристите. 
При възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата. 
Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им.

Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването. 

Менюто за вечерята ще бъде упоменато до 10 дни от датата на потегляне.