Посетете ни във Facebook

ЕКСКУРЗИИ

УИКЕНД В ПИРИН: РАЗЛОГ – БАНСКО – ДОБЪРСКО -БЕЗБОЖКО ЕЗЕРО
Маршрут:   Ямбол - Сливен – Разлог – Банско - Добърско – Добринище – Хижа Безбог – Безбожко езеро

Продължителност:   2 дни / 1 нощувка

Транспорт:  Автобус

Дати на отпътуване:  
31.08.2024 г.
159 лв.
или се обадете на 046/ 66 13 21
Програма

УИКЕНД В ПИРИН

РАЗЛОГ – БАНСКО – ДОБЪРСКО -  БЕЗБОЖКО ЕЗЕРО

Маршрут: Ямбол -  Сливен – Разлог – Банско – Добърско - Добринище – Хижа Безбог – Безбожко езеро

Продължителност: 2 дни / 1 нощувка / 1 закуска

По време на екскурзията се посещават:

Разлог – Банско – Добърско - Безбожко езеро 

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

Град на отпътуване

Място

Час

ЦЕНА

Ямбол

Сп. Офис Валерос

04:30 часа

159 лв

Сливен

Сп. Дамарски мост / Еко бензиностанция

05:15 часа

159 лв

Възможност за отпътуване от градовете Болярово и Елхово при минимум 10 души и при допълнително заплащане!

1 ДЕН: Пътуване по маршрут: Ямбол – Сливен – Разлог – Банско

Отпътуване към Разлог. Разглеждане на една от  забележителностите в централния парк на града -  12 мраморни морени с издялани фигури на животни са подредени в кръг, като Древен слънчев календар. Календарът в центъра е направен по подобие на намерения от иманяри в землището на Разлог през 70-те години на 20 век. Археологическата находката от Разлог е датирана към 8 век сл. Хр. и представлява единственото пълно и запазено изображения на Древния български календар, намерено и произхождащо от земите на днешна България. Изкачване до „Алеята на Стъпалата” най-новата атракция в Разлог, но вече превърнала се в една от най-посещаваните забележителности в града. Алеята е изградена по европейски проект и води до върха на хълма Голак. А там, на върха на хълма се издига и основната атракция на алеята – дванадесетметрова кула, наречена „Стъпалата“.

Отпътуване за Банско. Настаняване в хотел. Свободно време, през което можете да посетите  родната къща на поета-революционер Никола Вапцаров, къщата на Неофит Рилски, църквата „Св. Троица“, която е един от символите на Банско, заедно с кулата и уникалния звън на камбаните. Нощувка. По желание и срещу допълнително заплащане вечеря с музикално оформление.

2 ДЕН: Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване по посока Добринище. Пристигане в района на Добринище, от където се качваме на открития седалков лифт за хижа Безбог. Хижа Безбог /2236 м.н.в./ е любимо място за почитателите на българските планини. Тя е в сърцето на Пирин, сред панорама от високи върхове и на брега на Безбожкото езеро. Свободно време за разходка и фотопауза на брега на Безбожкото езеро. Отново ползване на открития седалков лифт и пристигане до долната станция на лифта. Свободно време за обяд в района на хижа Гоце Делчев.

Отпътуване в посока с. Добърско.  Посещение на Църква "Св. Св. Теодор Тирон И Теодор Стратилат", с.Добърско. Построена и изрисувана през 1614 година, тя е дълга осем и половина метра, широка почти седем и висока едва пет, с двускатен покрив, съобразно тогавашното османско законодателство. Но майсторите дръзко издълбали два кръста на нейната фасада. Необичайно е вътрешното разпределение на църквата: вместо еднокорабна строителите са изградили сложна трикорабна базилика, тип, характерен за Първото българско царство /9-11 век/. И нещо особено любопитно: в два стенописа, особено в сцената "Преображение Господне", Исус Христос отлита към небето с нещо, което по форма наподобява съвременна космическа ракета. Според писанията на швейцареца Ерих фон Деникен мнозина привърженици у нас на хипотезата за посещения на извънземни жители са склонни да ги приемат за чиста истина, като дори различават в тази фреска струите на реактивните двигатели. Но подобни изображения на „ракети" в кавички има и в още няколко български църкви от тази епоха. Обектът е част от Национално движение „100-те национални туристически обекта“.

Отпътуване за Сливен и Ямбол късен следобед.  Пристигане късно вечерта.

ОТСТЪПКИ от РЕДОВНАТА ЦЕНАТА : Цена за деца до 06,99 год, настанени с двама родители в стая – отстъпка 10%.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 

транспорт с туристически автобус

1 нощувка/ 1 закуска в района на Разлог / Банско 

посещение на Разлог

посещение на Банско

посещение на Безбожко езеро

екскурзоводско обслужване по време на пътуването; 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 

Лични разходи

мед. Застраховка за лица до 64 години – доплащане 2 лв

мед. Застраховка за лица от 65 год до 74 г – доплащане 4 лв

Задължителна планинска застраховка – 3 лв.

Входни такси за посещаваните обекти

Двупосочен билет за лифт

Доплащане за единична стая 35 лв  

Вечеря с дисководещ. Ориентировъчна цена 35 лв.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: 

При записване се внася 50% капаро, доплащане не по късно от 14 дни от дата на отпътуване.Резервацията ще се счита за гарантирана след подписване на договор за организирано туристическо пътуване с клиент и заплащане на авансовата сума до 48 часа след потвърждението. След този срок резервацията автоматично ще бъде анулирана.

ЗАБЕЛЕЖКА: 

Екскурзията ще се проведе при мининум 37  записани туриста 

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи:   дни преди началната дата 

Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление /сандали, високи обувки и т.н. не са вариант за преходи от този тип/. 

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата 

При непроходими, опасно хлъзгави, стръмни, наводнени участъци на пешеходните маршрути при лошо време или след проливни дъждове и свлачища или други неподходящи метеорологични условия, водачът има право да промени програмата с оглед сигурността на туристите. 
При възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата. 
Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им.

Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването. 

ОРИЕНТИРОВЪЧНИ ВХОДНИ ТАКСИ: 

Двупосочен билет за лифт – възрастни 25 лв , деца от 4 г до 12 год 15 лв / цените са валидни при групи над 20 души/. Продължителност на пътуването в една посока 27 минути с прекачване на една междинна станция.

Къща музей „Никола Вапцаров“ – възрастни 3 лв, ученици и пенсионери 1 лв

 

Къща –музей „Неофит Рилски“ - възрастни 3 лв, ученици и пенсионери 1 лв