Посетете ни във Facebook

ЕКСКУРЗИИ

ГЛОЖЕНСКИ МАНАСТИР – ТЕТЕВЕН – СЪЕВА ДУПКА
Маршрут:   : Ямбол – Сливен –- Стара Загора - Казанлък – Тетевен - Гложене

Продължителност:   1 ден

Транспорт:  Автобус

Дати на отпътуване:  
18.05.2024 г.
50 лв.
или се обадете на 046/ 66 13 21
Програма

ГЛОЖЕНСКИ МАНАСТИР – ТЕТЕВЕН – СЪЕВА ДУПКА

ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ

Маршрут: Ямбол – Сливен –- Гложенски манастир -  Тетевен – Пещера Съева дупка

Продължителност: 1 ден

По време на екскурзията се посещават:

Тетевен – Гложенски манастир „Свети Георги Победоносец“-Пещера Съева дупка

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

Град на отпътуване

Място

Час

ЦЕНА

Ямбол

Сп. Офис Валерос

04:00 часа

50 лв

Сливен

Сп. Дамарски мост / Еко бензиностанция

04:30 часа

50 лв

Пътуване по маршрут: Тетевен – Гложенски манастир. Кратки почивки по пътя.

Посещение на Гложенския манастир "Св. Георги Победоносец". Транспортът до там се извършва задължително от местни микробуси, тъй като пътят не позволява да пътува голям туристически автобус. Превозът до Гложенския манастир от Тетевен и обратно се заплаща допълнително и се извършва от местна транспортна агенция. Извисяващ се на висока скала над с. Гложене. Гложенският манастир е основан през XVI век. Неговият архитектурен план копира този на манастирите в Атон. В края на XVI и началото на XVII век в манастира се преписват ръкописи от миряни, подготвени в близкия Етрополски манастир. Монашеските килии са строени през 1858 г. Манастирът е любимо място на Васил Левски, като скривалището му се пази и до днес. Тук се намира малък музей на Васил Друмев с монашеско име Климент, който от 1875 до смъртта си е митрополит на Търновската епархия.  Понастоящем манастирът е действащ паметник на културата. Вероятно това е българският манастир с най-просторна и най-красива панорама, която се открива от самия манастир. 

Посещение на град Тетевен. В него ще откриете невероятно съчетание от красотата на заобикалящата го природа с извисяващите се хълмове и върхове, прохладния бриз на река Вит, както и духа на отминалите векове, витаещ в множеството културни паметници, старобългарска архитектура и непокътнати от времето обичаи и нрави. Свободно време за разходка, обяд и по желание посещение на Историческия музей на града и Църквата „Св. Светих“ , в която Апостолът на Свободата Васил Левски изпълнява своето „Достойно есть!“ през 1870 год.

Отпътуване в посока Пещера Съева дупка. Пещерата е неповторима по своята красота и уникалност. Обявена е за природна забележителност през 1962 г, благоустроена и електрифицирана. Температурата варира от 7 до 11 С и има висока влажност. Свободно време за разглеждане на пещерата с екскурзовод.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 

транспорт с автобус на ВАЛЕРОС ЕООД;

посещение на Гложенски манастир;

посещение на Тетевен;

посещение на пещера Съева дупка /без входна такса/

екскурзоводско обслужване;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 

Превоз с местни микробуси от Тетевен до Гложенски манастир и обратно – 10 лв на човек. Заплаща се задължително при записване, тъй като се наема местна транспортна агенция.

Входни такси по обектите

мед. Застраховка за лица до 64 години, по желание – доплащане 1 лв

мед. Застраховка за лица от 65 год до 74 г, по желание – доплащане 2 лв

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: внасяне на цялата сума при записване и сключване на Договор за ОТУ. Направените резервации по програмата се пазят в рамките на 48 часа, след което се анулират, ако не е сключен договор за ОТУ.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Екскурзията ще се проведе при мининум 37 записани туриста

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди началната дата

Лица над 85 год не се застраховат.

Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление /сандали, високи обувки и т.н. не са вариант за преходи от този тип/.

Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване!

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата

При непроходими, опасно хлъзгави, стръмни, наводнени участъци на пешеходните маршрути при лошо време или след проливни дъждове и свлачища или други неподходящи метеорологични условия, водачът има право да промени програмата с оглед сигурността на туристите.

При възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата.

Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

ОРИЕНТИРОВЪЧНИ ВХОДНИ ТАКСИ:

1.           Пещера Съева дупка – 10 лв възрастен, 5 лв – деца /6 -18 г/ и пенсионери

 

2.           Исторически музей в Тетевен – 3 лв възрастни, 1 лв – деца, пенсионери и инвалиди