Посетете ни във Facebook

ЕКСКУРЗИИ

ЧУДНИТЕ СКАЛИ – БЕЛОСЛАВ – ДЕВНЯ
Маршрут:   Ямбол - Сливен – Айтос – Белослав - Девня

Продължителност:   1 ден

Транспорт:  Автобус

Дати на отпътуване:  
19.05.2024 г.,  ;  30.06.2024 г.
49 лв.
или се обадете на 046/ 66 13 21
Програма

  ЧУДНИТЕ СКАЛИ БЕЛОСЛАВ – ДЕВНЯ

 ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ

Маршрут: Ямбол -  Сливен – Айтос – Белослав - Девня

По време на екскурзията се посещават:

Чудните скали – Музей на Стъклото в Белослав – Подводница Музей Слава в Белослав – Музей на мозайките в Девня

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

Град на отпътуване

Място

Час

ЦЕНА

Ямбол

Сп. Офис Валерос

05:30 часа

49 лв

Сливен

Бензиностанция-ЕКО-Дамарски мост

06:00 часа

49 лв

1 ДЕН: Пътуване по маршрут: Ямбол – Сливен – Айтос – Белослав - Девня

Отпътуване в посока Природен феномен Чудните скали. Природен  феномен “Чудните скали” се състои  от три основни скални масива, по чиято дължина, са прокопани  три  тунела. Представляват впечатляваща скална композиция от около десетина варовикови  възвишения, достигащи височина до 50-60 метра над брега, всяко от които има собственна форма, изваяна от въздействието на водата и вятъра. Кратък престой за снимки.

Продължаваме за гр. Белослав. Посещение музея на стъклото. От 2011 година художници стъклари са изградили „стъклена река”, символ на стъклото текло вече 120 години, отворен и музей на Белославското стъкло. Музеят дава възможност на туристите да видят как се извайват ръчно различни стъклени пластики. Всеки от посетителите може да си избере онова изделие, което го е завладяло, като спомен от деня, в който за кратко се е откъснал от забързаното си ежедневие и се е почувствал приобщен към ежедневието на хората, посветили живота си на обработката на стъкло – взел е участие в онази магия, която сътворява красота. В непосредствена близост ще посетим и последната българска подводница превърната в музей – „ Слава“, където ще научим интересни тайни на военноморското плаване . 

Отпътуване за Девня и посещение на музея на мозайките. Музеят на мозайките се намира в град Девня. Той е музей „in situ” и се помещава в специално построена сграда, чиято цел е да запази археологическите открития. Тук през 1976 г. при археологически разкопки е разкрита голяма римска сграда с великолепни мозайки. Именно върху част от основите на тази сграда е построен музеят. Античната сграда е била датирана от времето на император Константин I Велики – края на III – началото на IV век. Сградата е представлявала градска къща (villa urbana) и е заемала площта на цял квартал в римския град Марцианопол, който бил един от най-големите римски градове в тази част на империята. По план е била типично гръко-римско атриумно-перистилно жилище, при което вътрешният двор (атриум) е заобиколен от три страни от жилищни постройки и колонада.

Отпътуване към Сливен и Ямбол. Пристигане вечерта.

ОТСТЪПКА ОТ ЦЕНАТА ЗА ДЕЦА ДО 06.99 год – 5 %

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 

Транспорт с туристически автобус на ВАЛЕРОС ЕООД

Посещение на природен феномен Чудните скали

Посещение на Музей на Стъклото/без входна такса/

Посещение на Подводница Музей Слава /без входна такса/

Посещение на Музей на мозайките в Девня / без входна такса/

Екскурзоводско обслужване по време на пътуването; 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 

Лични разходи

Входни такси за посещаваните обекти

Медицинска застраховка за лица до 64 г, по желание – 1 лв

Медицинска застраховка за лица от  65 г до 74 г, по желание 1,50 лв

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: 

Внасяне на цялата сума при записване и включване на Договор за ОТУ.

Резервацията ще се счита за гарантирана след подписване на договор за организирано туристическо пътуване с клиента и заплащане на авансовата / цялата сума до 48 часа след потвърждението. След този срок резервацията автоматично ще бъде анулирана. 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Екскурзията ще се проведе при мининум 37  записани туриста 

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи:  2  дни преди началната дата 

Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление /сандали, високи обувки и т.н. не са вариант за преходи от този тип/. 

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата 

При непроходими, опасно хлъзгави, стръмни, наводнени участъци на пешеходните маршрути при лошо време или след проливни дъждове и свлачища или други неподходящи метеорологични условия, водачът има право да промени програмата с оглед сигурността на туристите. 
При възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата. 
Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им.

Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването. 

ОРИЕНТИРОВЪЧНИ ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ПОСЕЩАВАНИТЕ ОБЕКТИ:  

Музей на Стъклото в Белослав – Възрастни - 10,00 лв, ученици, студенти и пенсионери – 8,00 лв. Цената включва беседа.

Музей подводница Слава в Белослав - Възрастни - 12,00 лв, ученици, студенти и пенсионери – 8,00 лв. Цената включва беседа.

Музей на мозайките в Девня – / групова цена / Възрастни - 4,00 лв, ученици, студенти и пенсионери  – 2,00 лв. Цената включва беседа.