Посетете ни във Facebook

ЕКСКУРЗИИ

ТРЯВНА - ЕТЪРА - СОКОЛСКИ МАНАСТИР
Маршрут:   Ямбол – Трявна – Архитектурен разерват Етър – Соколски манастир

Продължителност:   1 ден

Транспорт:  Автобус

Дати на отпътуване:  
23.06.2024 г.
47 лв.
или се обадете на 046/ 66 13 21
Програма

ТРЯВНА – ЕТЪРА – СОКОЛСКИ МАНАСТИР

ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ

Маршрут: Ямбол – Сливен - Трявна – Архитектурен разерват Етър – Соколски манастир

Продължителност: 1 ден 

По време на екскурзията се посещават: 

Трявна, Етъра, Соколски манастир

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

Град на отпътуване

Място

Час

ЦЕНА

Ямбол

Сп. Офис Валерос

06:00 часа

47 лв

Сливен

Сп. Дамарски мост/ Еко бензиностанция

06:30 часа

47 лв

Отпътуване по маршрут:  Трявна – Етъра – Соколски манастир. Кратки почивки по пътя.

Пристигане в град Трявна. Разглеждане забележителностите на гр. Трявна – Гърбавият мост, който е построен през далечната 1844-1845 г. от дърво, нo cлeд пoрoйни дъждoвe рeкaтa прииждaлa и чecтo гo cъбaрялa, затова трeвнeнци рeшили дa гo пocтрoят oт дялън кaмък, чиито плочи захванали с железни шифове. Посещение на площад Дядо Никола (eдинcтвeния в Бългaрия нaпълнo зaпaзeн aвтeнтичeн плoщaдoв кoмплeкc) , с часовниковата кула ( Построена през 1814г. от тревненски майстори, а през 1815г. се изработва часовниковият механизъм, който работи и до днес. Паметника на П.Р. Славейков, Даскаловата къща с уникалните си дърворезби ( „Къщата със слънцата“, където и до днес се спори, чие резбовано слънце е по-красиво: „Майското слънце“ на стария майстор Димитър Ошанеца или „Юлското слънце“ на калфата Иван Бочуковеца.Ще посетим и уникалния музей по резбарство, Улицата на Занаятите и Школото (Cтрoeнo e в пeриoдa 1836 г. - 1839 г. нa мяcтo, пoдaрeнo oт църквaтa “Aрхaнгeл Mихaил” и cъc cрeдcтвa, дaрeни oт трeвнeнcкия търгoвeц Никoлa Cтoянoв – Бoяджийкин.). Възможност за разглеждане къщата - музей Ангел Кънчев , Славейковата къща , Църквата Свети Архангел Михаил . Свободно време за разходка и обяд.

Отпътуване в посока Архитектурно-етнографски комплекс „Етър“ – АЕК „Етъра“ представлява възстановка на българския бит, култура и занаятчийство. Това е и първият по рода си музей на открито в България. В АЕК "Етър" се намира единствената в България сбирка на народна техника на вода. Свободно време за разходка

Отпътуване за Соколски манастир, основан през 1833 година от Архимандрит Йосиф, известен по-късно в борбата за църковна автономия. В двора с жилищните корпуси се намира известната Соколска чешма, която се сочи за дело на Уста Кольо Фичето, а в параклиса на манастира са запазени иконите на Св. Богородица и Иисус Христос, рисувани от Захарий Зограф (1810 - 1853).

Отпътуване за Ямбол късен следобед. Пристигане вечерта

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Транспорт с туристически автобус на „ВАЛЕРОС“ ЕООД

Посещение на Соколски манастир „Успение Богородично“

Посещение на АЕК „ Етъра“

Посещение на град Трявна

Водач – екскурзовод от ТА „Валерос Холидей“

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

Входни такси за посещаваните обекти от програмата

Мед. Застраховка за лица до 64 г , по желание – 1 лев

Мед . застраховка за лица от 65 г до 74 г – по желание – 2 лв

Лични разходи

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: внасяне на цялата сума при записване и сключване на Договор за ОТУ. Направените резервации по програмата се пазят в рамките на 48 часа, след което се анулират, ако не е сключен договор за ОТУ.

ЗАБЕЛЕЖКА: 
Екскурзията ще се проведе при мининум 37 записани туриста 

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди началната дата 

Лица над 85 год. не се застраховат. 

Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление /сандали, високи обувки и т.н. не са вариант за преходи от този тип/. 

Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване! 
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на

изпълнение на програмата 

При непроходими, опасно хлъзгави, стръмни, наводнени участъци на пешеходните маршрути при лошо време или след проливни дъждове и свлачища или други неподходящи метеорологични условия, водачът има право да промени програмата с оглед сигурността на туристите. 

При възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата. 
Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването. 

ОРИЕНТИРОВЪЧНИ ВХОДНИ ТАКСИ НА ПОСЕЩАВАНИТЕ ОБЕКТИ:

 

входна такса за АЕК “Етър” -  Групова цена 8 лв. (възрастни), 4 лв. (пенсионери), 3 лв. (учащи)