Посетете ни във Facebook

ЕКСКУРЗИИ

ПОМОРИЕ – МУЗЕЙ НА СОЛТА – ПОМОРИЙСКИ МАНАСТИР – БУРГАС – ПЯСЪЧНИ ФИГУРИ
Маршрут:   Ямбол - Бургас - Поморие

Продължителност:   1 ден

Транспорт:  Автобус

Дати на отпътуване:  
11.08.2024 г.
40 лв.
или се обадете на 046/ 66 13 21
Програма

ПОМОРИЕ – МУЗЕЙ НА СОЛТА – ПОМОРИЙСКИ МАНАСТИР – БУРГАС – ПЯСЪЧНИ ФИГУРИ

Маршрут: Ямбол - Сливен- Бургас – Поморие

Продължителност: 1 ден

По време на екскурзията се посещават:

Фестивал на Пясъчните фигури – Музей на солта в Поморие -. Поморийски манастир „Св. Георги“ – Фестивал на пясъчните фигури в Бургас

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

Град на отпътуване

Място

Час

 

ЦЕНА

Ямбол

Сп. Офис Валерос

07:00 часа

40 лв

Сливен

Сп. Дамарски мост /Еко бензиностанция/

07:30 часа

40 лв

 

Опътуване към Поморие. Посещение на най-голямото богатство на ПомориеПоморийските солници. На територията на солниците се намира Музей на солта. Музеят в Поморие е единственият в България и в Източна Европа специализиран музей за производството на сол чрез слънчево изпарение на морската вода. Солниците към музея произвеждат сол по същия начин, както това е ставало в древността. Посетителите могат да видят „на живо“ всички технологични операции, да разговарят със соларите за тънкостите на занаята, да усетят автентичната атмосфера на миналото. Възможност за разходка в град Поморие.

Следва Посещение на Поморийският манастир “Св. Георги Победоносец”. Той се намира в черноморското градче Поморие, на около 20 км на север от Бургас. Според преданието, Свети апостол Андрей Първозвани по път за Киев минал през Анхиало (днес Поморие). Има сведения, че монаси са живели по тези места още през 3 – 4 век. Манастирът е основан от гръцки колонисти през 7 век, но бил разрушен с нахлуването на турците в България. В края на 17 век на мястото се заселва турският бей Селим и основава свое владение – чифлик. Според преданието, той страдал от тежка и неизлечима болест. Една нощ сънувал, че в двора на къщата му има чудотворна вода. Когато разкопал на указаното в съня място, Селим бей открил мраморен барелеф на Свети Георги, а под него – аязмо. С водата от извора той се излекувал и в знак на благодарност построил на това място параклис и заедно с цялото си семейство приел християнската вяра. След като овдовял, Селим бей дарил чифлика си от 3800 декара за манастирска земя.
Новата църква е издигната през 1856 година върху основите на старата. В манастира се пазят ценни иконографски образци от края на 18-ти и началото на 19 век. Свободно време в Поморие за разходка и обяд.

Продължаваме в посока Бургас и посещение на Фестивала на пясъчните фигури. Темата на новото издание на фестивала е „Децата пожелаха“. Близо 5 тона пясък е използван за изграждането на фигурите.Във фестивалната зона на парк Езерото, на площ от близо 5 декара са издигнати 13 фигури, направени от специален и устойчив на дъжд пясък.Тази година фигурите изобрацяват детски филмови герои и герои от филми.Авторите на склупторите са българи, чуждо участие няма. Можем да се насладим на Пипи Дългото чорапче, Хари Потър, Смелата Ваяна, Калинката и Черния котарак, Гъмбол, Красавицата и звяра и др.Фестивала ще посреща посетители до края на месец септември.

Следва свободно време за разходка в Морската градина и центъра на Бургас. Отпътуване и по желание свободно време в Мол Галерия Бургас.

Пристигане в Сливен и Ямбол надвечер.

Отстъпка от цената за деца до 06.99 г – 5 %

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 

транспорт по маршрута с автобус на „ВАЛЕРОС“ ЕООД;

посещение на Фестивал на Пясъчните фигури -  Бургас / без вкл входна такса/

посещение на Музей на Солта- Поморие / без вкл входна такса/

Посещение на Поморийски манастир "Св. Георги"

екскурзоводско обслужване по маршрута;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 

входни такси на посещаваните туристически обекти:

разходи от личен характер;

мед. застраховка за лица до 64 г – доплащане 1 лв

мед. Застраховка за лица от 65 год до 74 г – доплащане 2 лв

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: 

Заплащане в брой или по банков път:

При записване се внася цялата сума.Резервацията ще се счита за гарантирана след подписване на договор за организирано туристическо пътуване с клиент и заплащане на авансовата сума до 48 часа след потвърждението. След този срок резервацията автоматично ще бъде анулирана.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ: 

Екскурзията ще се проведе при мининум 40 записани туриста 

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди началната дата 

Препоръчва се туристите да предвидят сух пакет за хранене по време на пътуването.

Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление /сандали, високи обувки и т.н. не са вариант за преходи от този тип /. Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване!

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на провеждане на програмата.

При възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата.

Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

Лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.

ВАЖНА ЗАБЕЛЕЖКА: При посещение на обектите по програмата, Туроператорът не носи отговорност за неизискани от клиента професионални, възрастови и други индивидуални отстъпки. Потребителите трябва да предоставят в обекта съответния документ, удостоверяващ отстъпката / студентска книжка, ученическа карта, журналистическа карта и други/.

ОРИЕНТИРОВЪЧНИ ВХОДНИ ТАКСИ НА ПОСЕЩАВАНИТЕ ТУРИСТИЧЕСКИ ОБЕКТИ:

Фестивал на Пясъчните фигури 

Деца 7 – 18 години = 2 лв, Пенсионери = 2 лв, Групов билет = 3 лв, Деца до 7 год и хора в неравностойно положение = безплатно

Музей на Солта в Поморие

 

Възрастни и пенсионери = 3 лв, ученици = 2 лв