Посетете ни във Facebook

ЕКСКУРЗИИ

БАТАК - ПЕЩЕРА
Маршрут:   Ямбол - Сливен - Пещера - Батак

Продължителност:   1 ден

Транспорт:  Автобус

Дати на отпътуване:  
13.07.2024 г.
55 лв.
или се обадете на 046/ 66 13 21
Програма

БАТАК - ПЕЩЕРА

ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ

Маршрут: Ямбол – Сливен – Пещера - Батак

Продължителност: 1 ден

По време на екскурзията се посещават:

Византийска крепост „Перистера“ – Музей на Автомобилите на социализма - Пещера –Батак – Църква костница Света Неделя

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА: 

Град на отпътуване

Място

Час

ЦЕНА

Ямбол

Сп. Офис Валерос

05:30 часа

55 лв

Сливен

Сп. Дамарски мост /Еко бензиностанция

06:00 часа

55 лв

Отпътуване по маршрут: Пещера - Батак

Отпътуване за гр. Батак. Разглеждане на Историческата църква-костница "Св. Неделя" - Изградена е през 1813 година само за 75 дни.  По време на Априлското въстание  част от населението бива обсадено в църквата в продължение на 3 дни.  Всички хора са убити след превземането на църквата. Сградата е останала непокътната  до ден днешен и е превърната в музей. И днес дръвникът, костите на героите, следите от ятаганите и куршумите напомнят за онези страшни и величави дни; Историческият музей - Включен е в списъка на 100-те национални туристически обекта. В него се съхраняват над 500 експоната от историята на града, сред които са знамето и черешовото топче от Априлското въстание; 

Отпътуване за град Пещера. Разглеждане на забележителностите на гр. Пещера( Часовниковата кула ,,Сахата” - построена между 1650 и 1710г. Тя е втората по възраст в България, след кулата на “Сахат тепе” в Пловдив и построяването й е свързано с нуждите на еснафа и необходимостта от отчитане времето на занаятчийските и търговски заведения ; Църквата ,,Св. Петка”  - изградена около 1710 г. Тук се намира чудотворната икона на Св. Петка, под която в средата на църквата има извор с лековита вода  , Църквата ,,Св. Димитър’’ -  един от малкото запазени паметници на културата от епохата на възраждането на България; Музей „ Автомобилите на социализма“. Свободно време за  обяд

Следва разглеждане на крепостта ,,Перистера”. (Името на крепостта произхожда от гръцки и означава гълъб. Представлява крепост с три пояса крепостни стени и шест отбранителни кули разположени на най-вътрешната крепостна стена, според археолозите е датирана към IV век от новата ера, като е съществувала поне до VII век включително. Археолозите смятат, че на същото място вероятно е съществувало древно тракийско светилище).

Отпътуване за   Сливен и Ямбол с кратка почивка по пътя. Пристигане вечерта

ОТСТЪПКИ от редовната цена за деца до 06.99 г  - 5%

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 

транспорт по маршрута с автобус на „ВАЛЕРОС“ ЕООД;

Посещение на Крепост „Перистера“ в гр. Пещера/без вкл.входна такса/

Пешеходна разходка в град Пещера

Пешеходна разходка в град Батак и посещение на Църква костница / без входна такса/

екскурзоводско обслужване по маршрута;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 

входни такси на посещаваните туристически обекти:

разходи от личен характер;

мед. Застраховка за лица до 64 години – доплащане 1 лв

мед. Застраховка за лица от 65 год до 74 г – доплащане 1,50 лв

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: внасяне на цялата сума при записване и сключване на Договор за ОТУ. Направените резервации по програмата се пазят в рамките на 48 часа, след което се анулират, ако не е сключен договор за ОТУ.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ: 

Екскурзията ще се проведе при мининум 37 записани туриста 

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди началната дата 

Препоръчва се туристите да предвидят сух пакет за хранене по време на пътуването.

Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление /сандали, високи обувки и т.н. не са вариант за преходи от този тип /. Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване!

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на провеждане на програмата.

При възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата.

Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

Лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.

ВАЖНА ЗАБЕЛЕЖКА: При посещение на обектите по програмата, Туроператорът не носи отговорност за неизискани от клиента професионални, възрастови и други индивидуални отстъпки. Потребителите трябва да предоставят в обекта съответния документ, удостоверяващ отстъпката / студентска книжка, ученическа карта, журналистическа карта и други/.

ОРИЕНТИРОВЪЧНИ ВХОДНИ ТАКСИ:

Крепост „Перистера“ - възрастни - 4 лв., учащи и пенсионери - 2 лв

Музей „ Автомобилите на социализма“ -  възрастни - 7 лв., пенсионери, студенти и деца от 12 г до 18 год - 5 лв, деца до 12 г – 3 лв