Посетете ни във Facebook

ЕКСКУРЗИИ

ДЯДО ВЛАЙЧО – МАНАСТИР „СВ. АТАНАСИЙ“ – СТАРА ЗАГОРА
Маршрут:   : Ямбол – Сливен – с.Златна ливада – Стара Загора - Коньово

Продължителност:   1 ден

Транспорт:  Автобус

Дати на отпътуване:  
31.03.2024 г.
39 лв.
или се обадете на 046/ 66 13 21
Програма

 ДЯДО ВЛАЙЧО – МАНАСТИР „СВ. АТАНАСИЙ“ – СТАРА ЗАГОРА

ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ

МАРШРУТ:   Ямбол – Сливен – с- Златна ливада – Стара Загора - Коньово

Продължителност: 1 ден

По време на екскурзията се посещават:

Чирпански манастир „Св. Атанасий“ – най-стария в Европа, Дом на доброто в памет на Дядо Влайчо, туристичска програма в Стара Загора

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

Град на отпътуване

Място

Час

ЦЕНА

Ямбол

Сп. Офис Валерос

06:00 часа

39 лв

Сливен

Сп. Дамарски мост / Еко бензиностанция

06:30 часа

39 лв

Елхово

Сп. Дядо мраз / Часовника

05:15 часа

49 лв

Отпътуване от Елхово, при минимум 10 души.

Пътуване по Маршрут: Ямбол – Сливен – Чирпан -  село Златна ливада.

Пристигане в манастира Свети Атанасий. Според научна експедиция проведена през 2004г. в околностите на с. Златна Ливада, Чирпанският манастир „Свети Атанасий“ е може би най-стария действащ манастир в Европа. Светата обител е основана от самия Александрийски патриарх Атанасий през 344г. По това време той посещава днешните български земи във връзка с провеждането на църковен събор в Сердика. Понастоящем Чирпанският девически манастир е действащ. Комплексът включва църква (възстановена в 1961г.), пещера-постница и аязмо с лековита вода в манастирския двор под нея. Скривалището на Васил Левски е сред монашеските килии. Вярващите считат, че водата от аязмото лекува кожни заболявания, подобрява зрението, действа очистително на вътрешните органи и влияе добре при туморни заболявания. За пещерата също се вярва, че има лечебен ефект. Свободно време за разглеждане. Отпътуване за Стара Загора.

Пристигане в Стара Загора. Възможност за посещение на Историческия музей, античния форум „Августа Траяна” – едно от най-монументалните съоръжения в едноименния римски град и  уникалния Музей на религиите. Основната сграда  на Градския исторически музей (в списъка на 100-те национални туристически обекта) се намира в самия център на града. Нова, с атрактивна архитектура под формата на пясъчен часовник, отвън тя може и да не прилича на музей, но вътре крие много изненади. Тя е построена върху останките от главната улица на римския град Августа Траяна – Cardo maximus, и днес улицата е запазена на най-долното ниво на музея и можете да се разходите по нея. Джамията в Стара Загора, както все още е по-известна сградата на  Музея на религиите, е призната за народна старина още през 1927 година. Мястото впечатлява с това, че е било религиозен обект още от древността. В нея са намерени останки от култова яма от преди 12 000 години, езическо светилище от II-III в., средновековна християнска гробищна църква и мюсюлмански храм. Днес джамията е реставрирана и консервирана и експозицията в нея показва уникалната приемственост между толкова много религии на едно място. Свободно време за обяд и разглеждане на основните забележителности в центъра на града.

Отпътуване за с. Коньово и посещение на „Дом на Доброто“ в памет на пророка дядо Влайчо. „Време е силите на Доброто да се обединят, за да се противопоставят на Злото!“, обичал да повтаря Влайчо Желев , който не върнал приживе никой, потърсил го за помощ или съвет, и пак така от никого не приел и стотинка, защото „От Бога даром съм получил силата , Даром ще я раздавам!“. Изработена е  бронзовата фигура на Стареца , а вода блика от специално иззиданата по завета на ясновидеца чешма. В дома-музей на Дядо Влайчо са изложени негови вещи.

Отпътуване за Сливен и Ямбол. Пристигане вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Транспорт с туристически автобус

Посещения на обектите по описаната туристическа програма

Екскурзоводско обслужване

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Входни такси за музеи и обекти, включени в програмата,

Разходи от личен характер.

Медицинска застраховка по желание – за лица до 64 год, доплащане 1 лв

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: 

Внасяне на цялата сума при записване и сключване на Договор за ОТУ.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията – 40 души.

Срок за уведомяване за недостигнат минимум – 2 дни преди дата на отпътуване

Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление /сандали, високи обувки и т.н. не са вариант за преходи от този тип/.

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.

При непроходими, опасно хлъзгави, стръмни, наводнени участъци на пешеходните маршрути при лошо време или след проливни дъждове и свлачища или други неподходящи метеорологични условия, водачът има право да промени програмата с оглед сигурността на туристите.

При възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата.

Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

Лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.

ОРИЕНТИРОВЪЧНИ  ВХОДНИ ТАКСИ:

Вход за Исторически музей в Стара Загора Възрастни – 7.00 лв., Пенсионери – 4.00 лв., Ученици и студенти – 2.00 лв., Групови посещения от 10 и повече лица – 6.00 лв.

Вход за Музей на Религиите Възрастни – 4.00 лв., Ученици, студенти, пенсионери – 2.00 лв., Групови посещения от 10 и повече лица – 3.00 лв.