Посетете ни във Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Skype чат с оператор
тел.: +359 46 66 17 21
гр. Ямбол, ул. "Георги Дражев" 3-а-2
E-mail: valeross_holiday@abv.bg

ПРАЗНИЧНИ ОФЕРТИ

Вашата оценка
НОВА ГОДИНА В ИСТАНБУЛ - Светлинно шоу на два континента!
ПРОМО ОФЕРТА
Маршрут:   Ямбол - Сливен - Истанбул

Продължителност:   3 дни / 2 нощувки

Транспорт:  Автобус

Дати на отпътуване:  
30.12.2018 г.  
460
419 лв.
-9%
или се обадете на 046/ 66 13 21
Програма
Информация за държавата

 НОВА ГОДИНА В ИСТАНБУЛ

НАСТАНЯВАНЕ В ХОТЕЛ Point Hotel Taksim 5*`, В СЪРЦЕТО НА ИСТАНБУЛ – ПЛОЩАД ТАКСИМ

https://www.pointhotel.com/

В сърцето на град Истанбул се намира един от най-прекрасните площади в цял свят – Таксим. Площад Таксим е един от основните търговски, развлекателни и туристически райони в евопейска Турция. Таксим дава началото на почти всички известни истанбулски улици. Ако искате да усетите духа на съвременен Истанбул, то площад Таксим е правилното място. Тук можете да посетите типичните местни заведения, магазини за дрехи, сувенири и да се насладите на архитектурния стил на съвременна Турция.

Маршрут:  Ямбол – Сливен -  Истанбул  

Продължителност:  3  дни / 2 нощувки / 2 закуски / 1 Новогодишна Гала вечеря

БОНУС:  Посещение на МОЛ „ФОРУМ ИСТАНБУЛ"

БОНУС:  Посещение на Аквариума „ТЮРКОАЗУ” (без вкл. входна такса)

БОНУС: Посещение на Желязната църква "Свети Стефан" / за всеки записан за Панорамна автобусна и пешеходна обиколка в Старата Европейска Част на Истанбул с местен екскурзовод /

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

Маршрут 

Град на отпътуване

Място

Час

ПРОМО ЦЕНА

РЕДОВНА

ЦЕНА

Сливен

Кръгово на ЖП гара

03:30 ч

419 лв

460 лв

Ямбол

Сп. Мин. баня

04:00 ч

419 лв

460 лв

Отпътуване от град Сливен се осъществява при мининум 10 души!
1 ДЕН: 30.12.2018 г /Неделя/ . Отпътуване  от съответния град. Кратки почивки по пътя.  Пътуване в посока ГКПП Лесово – Истанбул.

Пристигане в Истанбул преди обяд. Освежаване във фоайето на хотела и свободно време. Възможност за участие в допълнителни екскурзии срещу заплащане. Aко има свободни стаи в момента на пристигане, гостите се настаняват веднага. Ако няма свободни стаи, настаняването става след 14.00 ч. Това е политика на всички хотелиери в световен мащаб. Стаите се освобождават в 12:00 ч.

Свободно време или Туристическа програма по желание, срещу допълнително заплащане:

ДНЕВНА ПРОГРАМА

1. Посещение с местен екскурзовод на Новият султански дворец "Долмабахче Сарай" - "Долмабахче" означава "Запълнена градина" и се отнася за малкото пристанище, което Султан Абдулмеджит затрупал, за да построи прекрасния си дворец, който също така е служил за официална резиденция за Султаните до 1876г. Красота, пищност, изкуство- това са думите, които най-добре описват последния дом на султаните от Османската империя

2.  Посещение на известния небостъргач „SAPPHIRE” и 4D въздушна обиколка над Истанбул  - Като най-високата структура в Бизнес Центъра на Истанбул - Маслак, Истанбул Сапфир е символ на модерния начин на живот в съвремените метрополиси и с елегантнатата си снага допринася положително за имиджа на града. Асансьорът бързо ще Ви отведе до най-горния етаж. Има чудесен 360 градусов панорамен изглед към града. Открита площ на покрива, където можете да изпиете едно питие и да се насладите на невероятната гледка. 

3.  Организирана Вечеря с атракционна програма на Кораб – ресторант под светлините на Нощен Босфор.

Нощувка

2 ДЕН: 31.12.2018 г /понеделник/ Закуска

Свободно време или Туристическа програма по желание, срещу допълнително заплащане:

ДНЕВНА ПРОГРАМА

1.Панорамна автобусна и Пешеходна Обиколка в Старата Европейска Част на Истанбул с местен екскурзовод.  Тръгване от хотела с автобуса,  пристигане в кв.Султанахмет – посещение на Синята Джамия  – посещение на Хиподрума - Колоната на Kонстантин, Египетския обелиск, Змийската колона, Фонтанът на Вилхелм II – минаване покрай  дворецът Топкапъ Сарай /дава се информация за двореца без да се посещава/ - църквата “Света София” /дава се информация за музея без да се посещава/ - свободно време за снимки - качване в автобуса. 

БОНУС: Посещение на Желязната църква "Свети Стефан" / за всички, които са записани за Панорамна автобусна и пешеходна обиколка/

Връщане в хотела.

2. Посещение на Музея „Карие“пренебрегваното съкровище на Истанбул Посещението на тази малко известна джамия, превърната в музей, оставя туристите в Истанбул смаяни. Музеят Карие се разполага в помещенията на сградата, която първоначално е било Храмът на Христа Спасителя в Хора („извънградска местност“), затънтено място в западния край на Истанбул, известно още и като манастира Хора. Сградата е била издигната за първи път през V в., след това много пъти преустройвана. Голяма част от днешното здание и великолепната вътрешна украса са завършени през 1321 г. от Теодор Метохит, велик логотет (първи министър) и водеща фигура на художествения и интелектуален ренесанс, който преобразява късна Византия. Музеят „Карие“ (Kariye) съхранява изумителни мозайки и стенописи от ХІV в., изобразяващи библейски сцени от Адам до живота на Христос, както и някои от най-важните и големи византийски фрески в света. Съберете си мислите след това на терасата в градината, където се предлага чай.

Връщане в хотела.

Свободно време. Възможност за релакс в СПА центъра на хотела, Приготовления за новогодишната нощ и разходка на площад Таксим и булевард Истиклял.

Площадът Таксим (Taksim Meydanı) е разположен в новата част на Истанбул, само на 500 м от Хотел Point Hotel Taksim 5*. Той се смята за основна пазарна, туристическа точка, а също и за забавления. Известен е със своите магазини, ресторанти и хотели. За площадът Таксим се казва още, че е сърцето на новия град. На него е разположен и републиканския паметник Cumhuriyet Anıtı, който е построен през 1928г. - с него се отбелязва създаването на Турската република.  Истиклял Кадеси е една от основните търговски улици в Истанбул. Започва от район малко над кулата Галата и продължава до площад Таксим. Тя е дълга около три километра. Улица Истиклял е известна с красивите си магазини, в които се продават всевъзможни стоки. На улица Истиклял могат да се намерят висококачествени дрехи от бутици, различни видове интересни книги, различни аксесоари и сувенири. Туристите не пропускат да посетят кафенетата и ресторантите, разположени на голямата търговска улица. 

Следва:  20:30 ч НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ В РЕСТОРАНТА НА ХОТЕЛ Point Hotel Taksim 5*

31.12.2018 от 20:30 ч до 02:30 ч

Новогодишното меню за вечеря е с включени алкохолни и безалкохолни напитки /местно производство/ без лимит до 01:30 часа, музикална програма, шампанско за новогодишната наздравица!

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!

Нощувка. 

3 ДЕН: 01.01.2018 г /вторник/ Късна закуска. Свободно време за почивка в СПА центъра на хотела. Освобождаване на хотела до 11:30 часа.

БОНУС:  Посещение на МОЛ „ФОРУМ ИСТАНБУЛ”

БОНУС:  Посещение на Аквариум „ Sea Life“  - без входната такса

Отпътуване за България следобед. Пристигане вечерта.

ПАКЕТНА ПРОМО ЦЕНА, ВАЛИДНА ДО 30 дни от дата на отпътуване!

Цена на човек в двойна/ тройна стая

Цена на човек за единично настаняване

Цена за дете от 0 – 5,99 г, настанено с 2 възр

Цена за дете от 6 – 11,99 г, настанено с 2 възр

419 лв

615 лв

95 лв

245 лв

 

РЕДОВНА ЦЕНА:

Цена на човек в двойна/ тройна стая

Цена на човек за единично настаняване

Цена за дете от 0 – 5,99 г, настанено с 2 възр

Цена за дете от 6 – 11,99 г, настанено с 2 възр

460 лв

655 лв

135 лв

285 лв

 ПЪТУВАНЕ С ЛИЧЕН ТРАНСПОРТ, ОТ ПАКЕТНАТА ЦЕНА СЕ ПРИСПАДАТ 40 лв

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Транспорт с комфортен туристически автобус на ВАЛЕРОС ЕООД

2 нощувки в Point Hotel Taksim5* в Истанбул

2 закуски в Point Hotel Taksim 5* в Истанбул

1 НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ в Point Hotel Taksim 5* l Истанбул, с богато меню, алкохолни и безалкохолни напитки /местно производство/ без лимит до 01:30 ч

Музикална програма, с участието на Оркестър „Динамит“, Дисководещ и ориенталски танци

Ползване на фитнес център, вътрешен басейн, турска баня и сауна 

Митнически и магистрални такси

Водач от Агенцията

БОНУС:  Посещение на МОЛ „ФОРУМ ИСТАНБУЛ”

БОНУС:  Посещение на Аквариума „ТЮРКОАЗУ” (без вкл. входна такса)

БОНУС: Посещение на Желязната църква "Свети Стефан"/ за всеки записан за Панорамна автобусна и пешеходна обиколка в Старата Европейска Част на Истанбул с местен екскурзовод /

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Лични разходи 

Доплащане за мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина"  за лица до 64 год - 3 лв

Доплащане за мед застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" за лица от 65 г до 69 г. - по 1,50 лв. на ден

Доплащане за мед застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на лица от 69 г. до 85 г. – по 2,00 лв. на ден.

Настаняване в единична стая - ДОПЛАЩАНЕ –  196 лв общо, за престоя

Лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.

Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт.

Масажи в СПА центъра – на място по ценоразпис 

Допълнителни eкскурзии

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: Заплащане в брой или по банков път: 

авансово плащане – 50% от пакетната цена при записване. Резервацията ще се счита за гарантирана след подписване на договор за организирано туристическо пътуване с клиент и заплащане на авансовата сума до 48 ч след потвърждението. След този срок резервацията автоматично ще бъде анулирана. 

доплащане – до 14 дни преди датата на отпътуване. 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Екскурзията се провежда при минимум 40 записани туристи.

В случай, че необходимия брой не е набран и програмата няма да се осъществи, платилите ще бъдат информирани 10 дни преди датата на отпътуване. 

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!

Цената на допълнителните екскурзии включва : транспорт, входни таски на посещаваните исторически обекти, лицензиран екскурзовод на български език 

Минимален брой за провеждане на допълнителните екскурзии: 15 души / 10 души

Всички допълнителни екскурзии и посещения са по желание! 

Всички допълнителни екскурзии се извършват от местен лицензиран екскурзовод на български език. 

Последователността на екскурзиите обявени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на историческите обекти и трафика в Истанбул 

Агенцията не носи отговорност при промяна на цените на входните музейни такси 
При някои от допълнителните екскурзии е възможно ползване на градски транспорт! 

Разпределението на местата в автобуса се осъществява по ред на записване. Не се приемат рекламации и оплаквания във връзка с разпределението на туристите в автобуса. 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ: 

Валутен курс 1 лира = 0.30 лева (ориентировъчно) 

Часово време: България 12 ч. ; Турция 12 ч /зимно време 11 ч/

За български граждани не се изисква виза за Турция. Пътува се със задграничен паспорт, валиден поне 3 месеца от датата на отпътуване. 

За чуждестранни граждани от определени страни се изисква издаване на виза или заплащането на такса на самата граница. Подробна информация за визовите формалности можете да получите във Визов отдел на Турско консулство в София на тел. 02/9355500 

ТА има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.42 от Закона за туризма, с полица № 03700100001304 на ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС АД– гр. София 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: 

За лица над 18 г. валиден задграничен паспорт, с валидност поне 3 месеца от датата на отпътуване; 

За лица под 18 г. пътуващи с двамата родители се изисква задграничен паспорт, оригинал и копие от акта на раждане на детето. Този документ ще послужи пред българските гранични власти. 

За лица под 18 г. пътуващи с един родител или без родители се изисква декларация, заверена от нотариус и две ксерокс копия на тази декларация, както и оригинала и две ксерокс копия на акта за раждане. Този документ ще послужи пред българските гранични власти. 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ (срещу доплащане):

Панорамна автобусна и Пешеходна Обиколка в Старата Европейска Част на Истанбул с местен екскурзовод.  Тръгване от хотела с автобуса,  пристигане в кв.Султанахмет – посещение на Синята Джамия  – посещение на Хиподрума - Колоната на Kонстантин, Египетския обелиск, Змийската колона, Фонтанът на Вилхелм II – минаване покрай  дворецът Топкапъ Сарай /дава се информация за двореца без да се посещава/ - църквата “Света София” /дава се информация за музея без да се посещава/ - свободно време за снимки - качване в автобуса. 

Цена на екскурзията: 10 евро

Цената включва: Екскурзоводско обслужване на български език от местен екскурзовод, трансфер с автобус и такса престой, представител на фирмата

Минимум туристи: 15 души

Посещение на Новия султански дворец "Долмабахче Сарай"   - "Долмабахче" означава "Запълнена градина" и се отнася за малкото пристанище, което Султан Абдулмеджит затрупал, за да построи прекрасния си дворец, който също така е служил за официална резиденция за Султаните до 1876 г.

Цена на екскурзията:  20 евро

Цената включва: Екскурзоводско обслужване на български език от местен екскурзовод, слушалки, трансфер с автобус и такса престой, представител на фирмата, входен билет за двореца

Минимум туристи: 15 души

Посещение на известния небостъргач „SAPPHIRE” и 4D въздушна обиколка над Истанбул най-високата жилищна сграда в Европа. След завършването й в края на 2009 г.,сега тя се извисява на 64 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100 кв.м. Освен жилищни имоти комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност да се качите до панорамната площадка откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. 

Цена на екскурзията: 15 евро 

Цената включва: трансфер с автобус и такса престой, представител на фирмата, входна такса за 4Д панорамна обиколка на Истанбул

Минимум туристи: 15 души

Вечеря с атракционна програма на Кораб - ресторант по Босфора

Цена на екскурзията: 40 евро 

Цената включва:  трансфер от хотела и обратно, представител на фирмата, вечеря Меню: Коктейл "добре дошли", традиционни турски мезета, сезонна салата, риба на скара или пилешка пържола, десерт, НЕОГРАНИЧЕНА КОНСУМАЦИЯ НА МЕСТНИ АЛХОКОЛНИ И БЕЗАЛКОХОЛНИ НАПИТКИ

Минимум туристи: 10 души

Посещение на Музея „Карие“ - Църквата „Исус Христос Спасител“ в Хора или Църква Хора е бивша църква в Константинопол. След падането на града през 1453 г. е превърната в джамия, а днес е музей. Църквата е считана за един от най-красивите, оцелели до наши дни, образци на византийската църковна архитектура и изкуство.

Цена на екскурзията:  20 евро 

Цената включва: Екскурзоводско обслужване на български език от местен екскурзовод, трансфер с автобус и такса престой, представител на фирмата, входен билет за двореца

Минимум туристи: 15 души

 

НОВОГОДИШНО МЕНЮ

Сирена със зеленчуци - Хрупкаво сирене моцарела и запечено на скара  Хелуми сирене, със средиземноморски зеленчуци

Италианско Гурме Плато -  Бяло сирене Езине, Лозови сърми, Солена тарталета със салата от патладжан, сирене чедър, телешко месо, пушена сьомга с аспержи, руска салата, артишок фаве, пушено сирене, пиле по черкезки, чери домати

VOL-AU-VENT  предястие пълнено с пресни горски гъби, зеленчуци, сервирани със сотиран спанак

Лимоново сорбе с ванилови вафлички и зелен лимон

Ястие: Руладини от пуешко месо с кестени и сушени плодове – сушени плодове, кестени, ориз, суфле от картофи и задушени зеленчуци

Десерт: Тирамису с плодова салата, със сос Фрамбуаза и шоколадова топка и ръчно правен шоколад

След полунощ: Супа от леща и Шкембе супа

Напитки: Безалкохолни и алкохони напитки без ограничение до 01:30 часа, местно производство, шампанско

НОВОГОДИШНА ПРОГРАМА

 

Музикална програма, с участието на Оркестър „Динамит“, Дисководещ и оринталски танци