Посетете ни във Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Skype чат с оператор
тел.: +359 46 66 17 21
гр. Ямбол, ул. "Георги Дражев" 3-а-2
E-mail: valeross_holiday@abv.bg

Великденски празници

Вашата оценка
ИСТАНБУЛ И ПРИНЦОВИЯ ОСТРОВ ХЕЙБЕЛИАДА
Маршрут:   Ямбол - Сливен - Истанбул

Продължителност:   3 дни / 2 нощувки

Транспорт:  Автобус

147
137 лв.
-7%
или се обадете на 046/ 66 13 21
Програма
Информация за държавата

 ИСТАНБУЛ И ПРИНЦОВИЯ ОСТРОВ ХЕЙБЕЛИАДА

 

Маршрут:  Ямбол – Сливен -  Истанбул  

Продължителност:  3  дни / 2 нощувки / 2 закуски  

ОТ МЕСЕЦ НОЕМВРИ ПРОМО ЦЕНА 137 лв от Ямбол и Сливен за всички записани до 15 дни от дата на отпътуване!

Редовна цена: 147 лв

 ПРОМО ЦЕНА 119 лв от Ямбол  и Сливен за всички записани

до 15 дни преди дата на отпътуване!

Редовна цена: 140 лв

БОНУС: Посещение на Желязната църква "Свети Стефан" 

БОНУС: Посещение на Капалъ Чарши 

БОНУС: Панорамна и пешеходна Обиколка в Старата Европейска Част на Истанбул с местен екскурзовод и свободно време за разглеждане на Араста Базара.  

БОНУС: Посещение и свободно време на Египетския пазар.

БОНУС:  Посещение на МОЛ „ФОРУМ ИСТАНБУЛ” и Аквариум „ Sea Life“  /входната такса за аквариума се заплаща на място от клиента и е по желание. Към дата 12.05.2019г: Възрастен турист - 80 TL, деца от 3г до 14г - 59 TL, деца до 3 г. - безплатно./

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

Маршрут

Град на отпътуване

Място

Час

ПРОМО ЦЕНА

РЕДОВНА

ЦЕНА

Сливен

Бензиностанция ЕКО - Дамарски мост

01:30 ч

137 лв

147 лв

Ямбол

Сп. Мин. баня

02:15 ч

137 лв

147 лв

Отпътуване от град Сливен се осъществява при мининум 10 души!

1 ДЕН :  Отпътуване  от съответния град. Кратки почивки по пътя. Нощен преход. Пътуване в посока ГКПП Лесово – Истанбул.

Пристигане в Истанбул рано сутринта и започваме с първия Бонус за Вас:

БОНУС: Посещение на Желязната църква "Свети Стефан" .

Отпътуваме за хотела.  Освежаване във фоайето на хотела Aко има свободни стаи в момента на пристигане, гостите се настаняват веднага. Ако няма свободни стаи, настаняването става след 14.00 ч. Това е политика на всички хотелиери в световен мащаб. Стаите се освобождават в 12:00 ч.

Свободно време или Туристическа програма по желание, срещу допълнително заплащане:

ДНЕВНА ПРОГРАМА

БОНУС: Панорамна и пешеходна Обиколка в Старата Европейска Част на Истанбул с местен екскурзовод и свободно време за разглеждане на Араста Базара.  Тръгване от хотела с автобуса,  пристигане в кв.Султанахмет – посещение на Синята Джамия  – посещение на Хиподрума - Колоната на Kонстантин, Египетския обелиск, Змийската колона, Фонтанът на Вилхелм II – минаване покрай  дворецът Топкапъ Сарай /дава се информация за двореца без да се посещава/ - църквата “Света София” /дава се информация за музея без да се посещава/ - свободно време за снимки. /Туристи, които са записани за следващи турове, но не желаят пешеходна разходка, ще ползват това време само за посещение и разглеждане на Араста Базар и да се освежат с турско кафе/

ЗАБЕЛЕЖКА: Туристи, които не са записани за следващия тур, се прибират с автобуса до хотела.

2. Посещение на Църквата Света София и  Водохранилището "Йеребатан сарнъджъ" . Църквата Света София -храмът на Божията премъдрост, който съчетава в себе си две религии, шедьовър на Византийската архитектура, превърнат при завладяването на Истанбул през 1453 г от Османската империя в джамия. Водохранилището "Йеребатан сарнъджъ"  и на турски: Yerebatan Sarnıcı или "Цистерна на базиликата", е най-голямото и добре запазено, покрито водохранилище за питейна вода в Истанбул. Благодарение на уникалната си архитектура, наподобяваща дворец, цистерните са известни и като "Потъналият палат". 

ЗАБЕЛЕЖКА: След тура, групата се връща пеша, с екскурзовода до хотела. Разстоянието от стария европейски център до хотелите е в рамките на 20 – 30 минути, спокоен ход пеша.

БОНУС:  Посещение на Капалъ Чарши - най-големия и най-стария покрит базар в света 

Свободно време или Туристическа програма по желание, срещу допълнително заплащане:

3. Панорамна обиколка „ НОЩНИЯ СИЛУЕТ НА „SAPPHIRE” . С автобуса ще преминем през Златния рог и ще се отправим в съвременната част на Истанбул. Ще навлезем в Бизнес Центъра на Мегаполиса – районите Маслак и Левент, за да посетим най – високата сграда в Европа, за да се докоснем до блясъка и другото лице на Истанбул. Ще имате възможност да преживеете  уникално приключение с  4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. От последния етаж /64 -  ия/ където е скай барът, ще се разкрие пред Вас изключителна гледка сред облаците и нощните светлини на Босфора и Истанбул.

4. Вечеря в ресторант с жива музика от български изпълнител 

Нощувка.

2 ДЕН Закуска. Свободно време или Туристическа програма по желание, срещу допълнително заплащане:

ДНЕВНА ПРОГРАМА

1.  Посещение с местен екскурзовод на Новият султански дворец "Долмабахче Сарай" - "Долмабахче" означава "Запълнена градина" и се отнася за малкото пристанище, което Султан Абдулмеджит затрупал, за да построи прекрасния си дворец, който също така е служил за официална резиденция за Султаните до 1876г. Красота, пищност, изкуство- това са думите, които най-добре описват последния дом на султаните от Османската империя

2.          Панорамна Автобусна Обиколка на Истанбул „Два Континента“ с местен екскурзовод  Посетените по време на екскурзията забележителности нямат входни такси “Топкапъ Сарай”, (дава се информация за двореца без да се посещава), базиликата „Св.София”, Египетския пазар, кулата „Галата“, Долмабахче Сарай” (дава се информация за двореца без да се посещава). По моста над Босфора се преминава в Азиатската част на града, където се посещава местността „Чамлъджа” (най-високото място в Истанбул),  за  да опитате прочутото турско кафе, хапвайки гьозлеме  и да направите снимки за спомен на фона на прекрасната гледка, която се разкрива от мястото. По моста над Босфора туристите се връщат в европейската част на Истанбул, минава се покрай “Златният рог”.  

3.          Посещение на Кулата на девицата (Къз кулеси) 
един от най-романтичните и загaдъчни обекти на Истанбул. 
Части от нея датират от времето на Фатих Завоевателя, султан Махмут II придава днешния и облик. Тук върху мраморната плоча се намира неговия герб от 1832г.. В широката част на сградата има историческо водохранилище. Изпълнявала различни функции през времето, днес Кулата с морския си фар продължава да показва пътя на корабите. Свободно време за чай и кафе, поднесени с чудни легенди. Връщане на сушата

4.  Организирана Вечеря с атракционна програма на Кораб – ресторант под светлините на Нощен Босфор.

Нощувка

3 ДЕН Закуска. Освобождаване на хотела.

ДНЕВНА ПРОГРАМА

1.Посещение на  Принцовия Остров Хейбелиада, с посещение на Манастира „Св.Троица” и Богословската школа. Разположени в лазурната вода на Мраморно море единствено на един час път от бившия Цариград, ще се гмурнете в невероятна атмосфера без дим от автомобили. Островите са група от 9 острова , разположени във водите на Мраморно море , на около 20 км.от азиатското крайбрежие на Истанбул. Четири от тях - Къналъада , Бургазада , Хейлбелиада и Буюкада са обитаеми. Ще посетим втория по големина остров Хейбелиада, успял да запази голяма част от своята идентичност. Островът е известен с красивите си дървени имения, в стил арт-нуво, като в едно от тях отсяда семейството на известния писател Орхан Памук. Можете да се разходите пеша, с файтон или да хапнете от вкусно приготвените морски деликатеси.

2.БОНУС:  Посещение на МОЛ „ФОРУМ ИСТАНБУЛ” – свободно време за шопинг

3.БОНУС: Посещение на Аквариум „ Sea Life“  - /входната такса за аквариума се заплаща на място от клиента и е по желание. Към дата 12.05.2019 г: Възрастен турист - 80 TL, деца от 3 г до 14 г - 59 TL, деца до 3 г - безплатно/  – свободно време за разглеждане на аквариума

Пътуването продължава с кратки почивки. Пристигане в България късно вечерта.

ПРОМО ЦЕНА :  137 лв

ОТСТЪПКИ ОТ ПРОМО ПАКЕТНА ЦЕНА: Ученици и студенти: НЯМА

Деца до 12 год, настанени в стаята на двамата родители: - 5 %

РЕДОВНА ЦЕНА 147 лв 

ОТСТЪПКИ ОТ РЕДОВНА ПАКЕТНА ЦЕНА:

Ученици и студенти: НЯМА

Деца до 12 год, настанени в стаята на двамата родители: -10 %

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Транспорт с комфортен туристически автобус на ВАЛЕРОС ЕООД

2 нощувки с 2 закуски в хотел ***/ **** в Истанбул

Митнически и магистрални такси

Мед. Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" за лица до 64 год 

Водач от Агенцията

БОНУС: Посещение на Желязната църква "Свети Стефан" 

БОНУС: Посещение на Капалъ Чарши 

БОНУС: Панорамна и пешеходна Обиколка в Старата Европейска Част на Истанбул с местен екскурзовод и свободно време за разглеждане на Араста Базара.  

БОНУС: Посещение и свободно време на Египетския пазар.

БОНУС:  Посещение на МОЛ „ФОРУМ ИСТАНБУЛ” и Аквариум „ Sea Life“  /входната такса за аквариума се заплаща на място от клиента и е по желание. Към дата 01.05.2019 г: Възрастен турист - 75 TL, деца от 3 г до 14 г - 55 TL, деца до 3 г - безплатно/

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Лични разходи 

Доплащане за настаняване в единична стая - ДОПЛАЩАНЕ –  65 лв

Доплащане за мед застраховка за лица от 65 г до 69 г. - по 1,50 лв. на ден

Доплащане за мед застраховка на лица от 69 г. до 85 г. – по 2,00 лв. на ден.

Лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.

Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт.

Допълнителни eкскурзии

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: 

Заплащане в брой или по банков път: 

авансово плащане – 50% от пакетната цена при записване. Резервацията ще се счита за гарантирана след подписване на договор за организирано туристическо пътуване с клиент и заплащане на авансовата сума до 48 ч след потвърждението. След този срок резервацията автоматично ще бъде анулирана. доплащане – до 14 дни преди датата на отпътуване. 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Екскурзията се провежда при минимум 37 записани туристи.

В случай, че необходимия брой не е набран и програмата няма да се осъществи, платилите ще бъдат информирани 10 дни преди датата на отпътуване. 

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Минимален брой за провеждане на допълнителните екскурзии: 20 души / 15 души / 10 души

Всички допълнителни екскурзии и посещения са по желание! 

Всички допълнителни екскурзии се извършват от местен лицензиран екскурзовод на български език. 

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!

Цената на допълнителните екскурзии включва : транспорт, входни таски на посещаваните исторически обекти, лицензиран екскурзовод на български език 

Последователността на екскурзиите обявени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на историческите обекти и трафика в Истанбул 

Агенцията не носи отговорност при промяна на цените на входните музейни такси 
При някои от допълнителните екскурзии е възможно ползване на градски транспорт! 

Хотелите се намират в старата историческа част на Истанбул в района Аксарай, Лалели, Беязид 

Разпределението на местата в автобуса се осъществява по ред на записване. Не се приемат рекламации и оплаквания във връзка с разпределението на туристите в автобуса. 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ: 

Валутен курс 1 лира = 0.30 лева (ориентировъчно) 

Часово време: България 12 ч. ; Турция 12 ч /зимно време 11 ч/

За български граждани не се изисква виза за Турция. Пътува се със задграничен паспорт, валиден поне 3 месеца от датата на отпътуване. 

За чуждестранни граждани от определени страни се изисква издаване на виза или заплащането на такса на самата граница. Подробна информация за визовите формалности можете да получите във Визов отдел на Турско консулство в София на тел. 02/9355500  

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: 

За лица над 18 г. валиден задграничен паспорт, с валидност поне 3 месеца от датата на отпътуване; 

За лица под 18 г. пътуващи с двамата родители се изисква задграничен паспорт, оригинал и копие от акта на раждане на детето. Този документ ще послужи пред българските гранични власти. 

За лица под 18 г. пътуващи с един родител или без родители се изисква декларация, заверена от нотариус и две ксерокс копия на тази декларация, както и оригинала и две ксерокс копия на акта за раждане. Този документ ще послужи пред българските гранични власти. 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ (срещу доплащане):

1-ви ДЕН :

Посещение на Църквата „Света София“ и Водохранилището "Йеребатан сарнъджъ

Цена на екскурзията: 150 турски лири

Продължителност на тура: (около 3 часа)

Цената включва: Екскурзоводско обслужване на български език от местен екскурзовод, трансфер с автобус и такса престой, слушалки, входни такси за Света София и Водохранилището

Минимум туристи: 15 души

Панорамна обиколка „ НОЩНИЯ СИЛУЕТ НА „SAPPHIRE” Посещение на известния небостъргач „SAPPHIRE” и 4D въздушна обиколка над Истанбул най-високата жилищна сграда в Европа. След завършването й в края на 2009 г.,сега тя се извисява на 64 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100 кв.м. Освен жилищни имоти комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност да се качите до панорамната площадка откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. 

Цена на екскурзията: 15 евро 

Цената включва: трансфер с автобус и такса престой, представител на фирмата, входна такса за 4Д панорамна обиколка на Истанбул

Минимум туристи: 10 души

Вечеря в ресторант с жива музика

Цена на екскурзията: 25 евро

Цената включва: трансфер от хотела и обратно /ако е необходим/, представител на фирмата, вечеря /шопска салата, основно ястие – пилешка пържола с гарнитура, хляб, вода, 2 броя питиета, десерт – плодова салата/.

Минимум туристи: 10 души

2-ия ДЕН :

Панорамна Автобусна Обиколка на Истанбул „Два Континента“ с местен екскурзовод (продължителност около 1,5 часа). Посетените по време на екскурзията забележителности нямат входни такси “Топкапъ Сарай”, (дава се информация за двореца без да се посещава), базиликата „Св.София”, Египетския пазар, кулата „Галата“, Долмабахче Сарай” (дава се информация за двореца без да се посещава). По моста над Босфора се преминава в Азиатската част на града, където се посещава местността „Чамлъджа” (най-високото място в Истанбул),  за  да опитате прочутото турско кафе, хапвайки гьозлеме  и да направите снимки за спомен на фона на прекрасната гледка, която се разкрива от мястото. По моста над Босфора туристите се връщат в европейската част на Истанбул, минава се покрай “Златният рог”.  

Цена на екскурзията: 15 евро / 29 лева

Продължителност на тура: (около 1,5 часа)

Цената включва: Екскурзоводско обслужване на български език от местен екскурзовод, трансфер с автобус и такса престой, представител на фирмата

Минимум туристи: 15 души

Посещение на Новия султански дворец "Долмабахче Сарай"   

Цена на екскурзията:  120 турски лири 

Продължителност на тура: (около 2 часа)

Цената включва: Екскурзоводско обслужване на български език от местен екскурзовод, слушалки, трансфер с автобус и такса престой, представител на фирмата, входен билет за двореца

Минимум туристи: 15 души

Посещение на  Кулата на девицата (Къз кулеси) 

Цена на екскурзията: 15 евро 

Продължителност на тура: (около 2 часа)

Цената включва: автобусен трансфер от хотела до пристанището и обратно, трансфер с лицензиран кораб за туристически пътувания до Кулата на девицата, екскурзоводско обслужване, входна такса за Кулата на девицата, такса престой за автобуса

Минимум туристи: 15 души

Вечеря с атракционна програма на Кораб - ресторант по Босфора

Цена на екскурзията: 40 евро 

Цената включва:  трансфер от хотела и обратно, представител на фирмата, вечеря Меню: Коктейл "добре дошли", традиционни турски мезета, сезонна салата, риба на скара или пилешка пържола, десерт, НЕОГРАНИЧЕНА КОНСУМАЦИЯ НА МЕСТНИ АЛХОКОЛНИ И БЕЗАЛКОХОЛНИ НАПИТКИ

Минимум туристи: 10 души

3-ия ДЕН :

Посещение на  Принцовия Остров Хейбелиада с  Манастира „Св.Троица” и Богословската школа.

Цена на екскурзията: 15 евро 

Продължителност на тура: (около 4.5 часа)

Цената включва: трансфер от хотела и обратно, двупосочен фериботен билет, екскурзоводско обслужване