Посетете ни във Facebook

ЕКСКУРЗИИ

УИКЕНД В БЪЛГАРСКИЯ ЮГОЗАПАД
Маршрут:   Ямбол – Сливен – Самоков-Цари Мали град – Мелник – Петрич – Самуилова Крепост – Хераклея Синтика

Продължителност:   2 дни / 1 нощувка

Транспорт:  Автобус

Дати на отпътуване:  
16.11.2024 г.
157 лв.
или се обадете на 046/ 66 13 21
Програма

 УИКЕНД В БЪЛГАРСКИЯ ЮГОЗАПАД

САМОКОВ – ЦАРИ МАЛИ ГРАД - МЕЛНИК – ПЕТРИЧ – КЪЩА МУЗЕЙ ВАНГА - ХЕРАКЛЕЯ СИНТИКА – САМУИЛОВА КРЕПОСТ

Маршрут: Ямбол – Сливен – Самоков-Цари Мали град – Мелник – Петрич – Самуилова Крепост – Хераклея Синтика

Продължителност: 2 дни/ 1 нощувка/ 1 закуска

 

По време на екскурзията се посещават:

Самоков – Цари Мали град – Мелник – Петрич – Къщата на Ванга– Самуилова крепост – Античен град Хераклея Синтика

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА: 

Град на отпътуване

Място

Час

ЦЕНА

Ямбол

Сп. Офис Валерос

05:00часа

157 лв

Сливен

Дамарски мост /Еко бензиностанция

05:30 часа

157 лв

1 ДЕН: Пътуване по маршрут Ямбол – Сливен – Самоков. Кратка почивка по пътя. Пристигане в Самоков. Туристическа програма в Самоков , която включва: Посещение на Девическия манастир „ Покров Богородичен“, който съществува от около 1772 г., Читалище- паметник „ Паисий Хилендарски“ - едно от първите читалища в България, отворило врати през 1859 г., днес паметник на културата (разглежда се отвън), Чадър чешма, Голямата чешма от 1660 г., Байракли джамия или Старата джамия, зографисана от представителите на Самоковската школа, днес е туристически обект, а не действащ храм и Историческия музей, част от Стоте национални обекта на България. В музея могат да се видят уникални предмети като първата печатарска преса от 1828 г., няколко броя на първото българско спиисание „Любословие”, буквари, учебници, книги, икони на Захари Зограф и други видни дейци на Самоковската художествена школа, сечива, инструменти, самокови, носии, костюми, битови предмети, накити. Свободно време за обяд.

Отпътуване в посока с. Белчин и крепостта Цари Мали Град 

Разглеждане на Крепостта на хълма Св. Спас. Посещение на Етнографския музей на с. Белчин, представящ самобитността и народното творчество на местното население от Възраждането до началото на XX век. Разглеждане на църквата „Св. Петка“ – един от най-значимите храмове в областта. Свободно време за разглеждане и отдих.

Отпътуване в посока Мелник. Настаняване в хотел. Вечерта по желание и срещу допълнително заплащане вечеря с музика в ресторанта на хотела. Нощувка.

2 ДЕН: Закуска. Отпътуване в посока Петрич. Посещение на Самуиловата крепост., която се издига на десния бряг на р. Струмешница, на 16 км западно от гр. Петрич. Самуиловата крепост е историческо място свързано с решаващата битка за съществуването на I-то българско царство. Тук се е разиграла една от най-големите трагедии в историята на българската държава. Византийската войска, водена от  император Василий II,  разгромява самуиловата  армия. През 1982 година тук е изграден Парк музей „Самуилова крепост” ,  включен в списъка от 100 национални туристически обекта. Свободно време за снимки.

Посещение на Къща–музей "Ванга“ с постоянна изложба на над 3000 предмета – дрехи, лични вещи, снимки, подаръци от хора, на които Ванга е помагала с предсказанията си. Свободно време за разходка и обяд.

Отпътуване за античния град Хераклея Синтика, едно от най-големите и значими  археологически открития у нас в последните години. В древността това е бил основният град в североизточните предели на македонско царство. Основан е  през ІV в. пр. Хр. в  територията на траките-синти и   носи името на митичния герой Херакъл, който се смята за родоначалник  на древните македонски царе. Хераклея Синтика и днес впечатлява с останките на  изящни постройкии представителни сгради,  улиците се пресичат под прав ъгъл, а кварталите са с правилна четириъгълна форма. Античният град процъфтява до IV-V век, когато бива сполетян от няколко природни катаклизми и повече не се възстановява.

ЦЕНА за деца до 6,99  г , настанено с двама възрастни: ОТСТЪПКА 10%

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 

транспорт по маршрута с туристически автобус;

1 нощувка/ 1 закуска в Мелник в хотел 2*/3*

Мед. застраховка за лица до 64 г

посещение на Самоков

посещение на Цари Мали град с включена беседа, без входна такса

посещение на Къща музей Ванга с включена беседа, без входна такса

посещение на Самуилова крепост с включена беседа, без входна такса

посещение на Античен град Хераклея Синтика с включена беседа, без входна такса

екскурзоводско обслужване по маршрута;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 

входни такси на посещаваните туристически обекти:

разходи от личен характер;

вечеря с музика в ресторанта на хотела

доплащане за настаняване в единична стая – 25 лв

мед. Застраховка за лица от 65 год до 74 г – доплащане 4,00 лв

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: Заплащане в брой или по банков път:

Авансово плащане – 50% от пакетната цена при записване.Резервацията ще се счита за гарантирана след подписване на договор за организирано туристическо пътуване с клиент и заплащане на авансовата сума до 48 часа след потвърждението. След този срок резервацията автоматично ще бъде анулирана. Доплащане - до 14 дни преди датата на отпътуване.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Агенцията не носи отговорност за загуби, щети, закъснения и неудобства, които са породени от независещи от нас причини. 

Туроператорът си запазва правото на промяна в реда на посещение на обектите!

Туроператорът не носи отговорност за промяна в цените на входните такси. Цените са актуални към момента на публикуване на офертата.

Деца и ученици до 18 години трябва да бъдат придружени от възрастен. 

Агенцията си запазва правото за промяна в поредността на изпълнение на програмата. 

Екскурзията се провежда при минимум 37 записани туриста

Срок за уведомяване при недостигнат минимум: 5 дни преди отпътуване

ОРИЕНТИРОВЪЧНИ ВХОДНИ ТАКСИ:

Вход за Исторически музей в Самоков – 6,00 лв възрастен, 4,00 лв пенсионер и ученик, деца до 6 год и хора с Телк - безплатно

Вход за Цари Мали Град – 10,00 лв за възрастен /за крепостта и етнографския музей/, 7,00 лв за ученици и пенсионери /за крепостта и етнографския музей/, деца до 6 год и хора с Телк - безплатно

Вход за Самуилова крепост – 3 лв групова цена за възрастен, 1,00 лв групова цена за ученици и пенсионери, деца до 6 г и хора с Телк - безплатно

Вход за Античен град Хераклея Синтика – 3 лв групова цена за възрастен, 1,00 лв групова цена за ученици и пенсионери, деца до 6 г и хора с Телк - безплатно

Вход за Къща Музей Ванга – 3 лв групова цена за възрастен, 1,00 лв групова цена за ученици и пенсионери, деца до 6 г и хора с Телк - безплатно