Посетете ни във Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Skype чат с оператор
тел.: +359 46 66 17 21
гр. Ямбол, ул. "Георги Дражев" 3-а-2
E-mail: valeross_holiday@abv.bg

България

Вашата оценка
ПРАЗНИК НА РОЗАТА в Карлово и Сопот
Маршрут:   Ямбол - Сливен - Старар Загора - Карлово-Сопот

Продължителност:   1 ден

Транспорт:  Автобус

39
29 лв.
-26%
или се обадете на 046/ 66 13 21
Програма
Информация за държавата

ПРАЗНИК НА РОЗАТА В КАРЛОВО И СОПОТ

Празникът на розата в Карлово разцъфва всяка година в края на май и началото на юни. Потопете се в това благоуханно пътешествие в долината на розите, хубавото вино, великите българи и възрожденския дух


ПРАЗНИК НА РОЗАТА В КАРЛОВО

Маршрут: Ямбол – Сливен -  Стара Загора – Карлово

Продължителност: 1 ден

Дата: 26.05.2018

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

ПРОМО ЦЕНА ОТ 29 лв за всички записани до 5 дни преди дата на отпътуване!

Град на отпътуване

Място

Час

ПРОМО ЦЕНА

РЕДОВНА

ЦЕНА

Ямбол

Сп. Минерална баня

06:00 часа

29 лв

39 лв

Сливен

Сп. Жп гара

06:30 часа

29 лв

39 лв

Стара  Загора

Сп. Хотел Железник

07:30 часа

29 лв

39 лв

Пристигане на територията на гр. Карлово. Община Карлово всяка година,  последната събота на май месец организира своя Празник на розата. Той започва с ритуала "Розобер" в розовите поля край града. Пъстрите шевици на сукманите и везаните ризи се сливат с цветовете на гюловите храсти, ведрото синьо небе се оглася от народни песни и свирни. От градините с рози празникът се пренася на централния площад на Карлово. Там на ръце млади момци носят Царицата на розите – най-красивата девойка през годината, избрана с конкурс. С венец от рози и обсипвана от дъжд от цветя, тя приветства гостите, дошли на празника. Започва пъстро и весело празненство с много песни и танци. Празненствата се преместват на територията на Историческия музей където може да се наблюдава розоваренето и целия процес, през който преминават розовите цветове за добиване на розово масло. Използват се съдове от 18 век за демонстрациите. Всеки който желае може да опита гюлова ракия, сладко от рози и ликьор.

Свободно време за обяд и  разходки, като интересните места които могат да се посетят са: Национален музей ,,Васил Левски,, църквата ,,Св. Николай,, Паметника на Апостола на свободата, Площад ,,20-ти юли,, и т.н.

Следобед отпътуване за Сопот. 

БОНУС:  Пешеходна разходка в Сопот, с посещение на Къща-музей Иван Вазов в Сопот /без входна такса./, девическия манастир „Въведение Богородично” и Радиното училище.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 

транспорт по маршрута с туристически автобус на „ВАЛЕРОС“ ЕООД;

посещение на Карлово;

посещение на празничната програма на Площад „20-ти юли“ в Карлово;

посещение на демонстрация на розоварене в Историческия музей - Карлово; /без включена входна такса – 3 лв. (възрастни), 2 лв. (учащи, пенсионери), безплатно - деца до 7 год./

посещение на Къща-музей "Васил Левски" в Карлово /без включена входна такса – 2 лв. (възрастни), 1 лв. (учащи и пенсионери), безплатно - деца до 7 год./

пешеходна разходка в Сопот

екскурзоводско обслужване по маршрута;

ОТСТЪПКИ от ПРОМО ЦЕНАТА НЯМА!

ОТСТЪПКИ от редовната цена: 

Цена за деца до 7 г : 4 лв

Цена за деца от 7 г  до 13,99 г и пенсионери: 2 лв

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 

Лични разходи

Мед. застраховка за лица до 64 год – доплащане 1 лв

Мед застраховка за лица от 65 г до 85 г –  доплащане 2 лв

Входни такси за обектите по програмата

ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ОБЕКТИТЕ ПО ПРОГРАМАТА

вховна такса при демонстрация на розоварене в Историческия музей - Карлово: 3 лв. (възрастни), 2 лв. (учащи, пенсионери), безплатно - деца до 7 год.;

входни такси за Къща-музей "Васил Левски" в Карлово: 2 лв. (възрастни), 1 лв. (учащи и пенсионери), безплатно - деца до 7 год. и др.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: внасяне на цялата сума при записване и сключване на Договор за ОТУ. Направените резервации по програмата се пазят в рамките на 48 часа, след което се анулират, ако не е сключен договор за ОТУ.

ЗАБЕЛЕЖКА: 
Екскурзията ще се проведе при мининум 40 записани туриста 

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди началната дата 

Лица над 85 год. не се застраховат. 

Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление /сандали, високи обувки и т.н. не са вариант за преходи от този тип/. 

Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване! 
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата 

При непроходими, опасно хлъзгави, стръмни, наводнени участъци на пешеходните маршрути при лошо време или след проливни дъждове и свлачища или други неподходящи метеорологични условия, водачът има право да промени програмата с оглед сигурността на туристите. 

При възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата. 

Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.