Посетете ни във Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Skype чат с оператор
тел.: +359 46 66 17 21
гр. Ямбол, ул. "Георги Дражев" 3-а-2
E-mail: valeross_holiday@abv.bg

ПРОМО ОФЕРТИ

Вашата оценка
2 от 1 глас
СМОЛЯНСКИ ЕЗЕРА – СМАРАГДОВИТЕ ОЧИ НА РОДОПИТЕ
Маршрут:   Ямбол - Сливен - Стара Загора - Пампорово - Смолян

Продължителност:   2 дни / 1 нощувка

Транспорт:  Автобус

Дати на отпътуване:  
15.10.2022 г.  
105 лв.
или се обадете на 046/ 66 13 21
Програма
Информация за държавата

 СМОЛЯНСКИ ЕЗЕРА – СМАРАГДОВИТЕ ОЧИ НА РОДОПИТЕ

СМОЛЯНСКИ ЕЗЕРА – ОРФЕЕВИ СКАЛИ – КУЛАТА СНЕЖАНКА – ЕКОПЪТЕКА НЕВЯСТАТА –  ОБСЕРВАТОРИЯ РОЖЕН

Маршрут: Ямбол -  Сливен – Пампорово – Снежанка – Екопътка Невястата – Смолян – Смолянски езера – Обсерватория Рожен

Продължителност: 2 дни / 1 нощувка / 1 закуска

По време на екскурзията се посещават:

Пампорово – Кулата Снежанка – Орфееви скали - Екопътка Невястата – Смолян – Смолянски езера – Обсерватория Рожен

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

Град на отпътуване

Място

Час

 

ЦЕНА

Ямбол

сп. Хотел България /офис Валерос/

06:30 часа

 

105 лв

Сливен

Бензиностанция ЕКО-Дамарски мост

07:00 часа

 

105 лв

С

       

1 ДЕН: Пътуване по маршрут: Ямбол – Сливен –  Пампорово – Снежанка – Орфееви скали - Смолян. Пътува се през Асеновград, по живописното поречие на Чепеларска река с кратка почивка по пътя.

Отправяме се в посока Пампорово, откъдето заредени с енергия ще продължим пеш по асфалтовия път към Телевизионната кула на връх Снежанка. Височината й е 156 м и е проектирана през 70-те години от инж. Иван Янтахов. С асансьор ще достигнете до заведение с панорамна тераса, от която се разкрива 360 – градусова гледка към красотите на Родопите. Кулата е част от 100-те Национални туристически обекта , под номер 83 /печат в заведението/. Тук спокойно може да отдъхнете с чаша дъхав, горски чай или ароматно кафе, приготвени от любезните домакини на кулата. Заведението предлага и вкусни гозби за изгладнелите си посетители. След като хапнете може да изкачите още няколко стъпала за да се озовете на Панорамната тераса, чиято гледка определено ще спре дъхът ви за момент. Свободно време за снимки.

ВАЖНО! Пешеходният преход до Кулата Снежанка е 40 минути в посока, спокоен ход, по асфалтов път.

Разходката продължава по добре маркирана пътека към Орфееви скали, тръгваща от връх Снежанка. Хубавата разходка може да бъде съчетана и с пикник, тъй като в подножието на Орфеевите скали има обособени места за целта. Пътеката е полегата, маркирана, така, че опасността да се отклоните от правилния път е почти нулева.

ВАЖНО! Пешеходният преход от Кулата Снежанка към Орфеевите скали е 20 минути в посока, спокоен ход, по добре оформен черен път.

Легендата гласи, че Орфей е черпел вдъхноведние за песните си от гледките, разкриващи се от скалата.Седял и свирел на арфата си, а песните се носели из целите Родопи. От високите Орфееви скали като на длан се виждат Смолянските езера, пръснати навсякъде по долината на река Черна.

Отпътуване в посока Смолян. Настаняване в хотел. Свободно време.

Нощувка.

2 ДЕН: Закуска. Напускане на хотела.

Отправяме се в посока Екопътеката „Трите смолянски езера” - най-новата екопътека в Смолянски регион. Тя е специално устроен пешеходен, кръгов маршрут, с оптимално съчетание от гледна точка на природната атрактивност на трите компонента: скала, вода и биоразнообразие. Екопътеката обхваща Тревистото, Бистрото и Мътното езеро и местата между тях свързани в кръг. Маркировката й е в зелен цвят, лентова и подсилена с табели и сътрелки. Общата й дължина е 1550 m. Изходен пункт на екопътеката е хижа „Смолянски езера” която е разположена на терасовидна поляна в местността Лъга.

ВАЖНО! Пешеходният преход от хижа Смолянски езера - Тревно езеро, Бистро езеро, Мътно езеро - хижа Смолянски езера е 3 часа общо, с предвидено време и за снимки. Маршрутът е кръгов, с дължина 1,5 км общо.

И след „ Зелените очи“ на Родопите, с автобуса се отправяме към началната точка на Екопътека „Невястата“ - Екопътеката е с дължина около 900 метра. Води до едноименната скала Невястата, която е един от символите на Смолян. Екопътека "Невястата" предлага отлични условия за любителите на силни усещания - изкуствена стена за катерене с височина 10.5м, маршрути за скално катерене, алпийски тролей с дължина 100 м и денивелация от 30 м.
Има на разположение две трипанорамни площадки с изглед към град Смолян – Панорамна площадка „Красива“ и и „Невероятна“. По пътеката има маси и пейки, където може да похапнете и да се насладите на гледката от  360 градуса, като виждате Смолян и околията му от едната страна, част от Смолянските езера и от трета, се вижда Пампорово и дори кулата Снежанка! Алпийският тролей  е официалната крайна точка на екопътека Невястата. Съоръжението е изградено изключително професионално, в което ще се убедите, когато момчетата, които ще ви спуснат започнат да ви говорят за него. Изключително обезопасено и много добре преценено, съоръжението е подходящо и за по-малки дечица.  Свободно време за обхождане на екопътеката, снимки и по желание, използване на Алпийския тролей.

Отпътувайки за родните места, ще се отбием и в Националната Астрономическа Обсерватория Рожен - един от символите на региона! Тя е най-голямата астрономическа обсерватория в Югоизточна Европа и на Балканския полуостров. Роженската обсерватория е оборудвана с 4 телескопа. Тя осигурява наблюдения по широк клас астрономически и астрофизически задачи – от динамика и физика на тела от Слънчевата система, до извънгалактични изследвания: астероиди и комети, спектри на звезди от различни класове и видове променливост, звездни купове, близки и далечни галактики, квазари. Изграден е и посетителски център с 30-сантиметров демонстрационен телескоп, лекционна зала и музейна сбирка. Под купола на големия телескоп се провеждат беседи и демонстрации за индивидуални и организирани туристи.

Отпътуване за  Сливен и Ямбол късен следобед.  Пристигане вечерта.

ОТСТЪПКИ от ЦЕНАТА : Цена за деца до 6,99 год, настанени с двама родители в стая – отстъпка 15 лв 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 

транспорт с туристически автобус на ВАЛЕРОС ЕООД

1 нощувка/ 1 закуска в  Смолян - Хотел 3*

посещение на Телевизионната кула Снежанка

посещение на Орфееви скали – няма входна такса

посещение на Екопътека Невястата – няма входна такса

посещение на Екопътека Трите Смолянски езера – няма входна такса

посещение на Национална Обсерватория Рожен

екскурзоводско обслужване по време на пътуването; 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 

Лични разходи

Доплащане за настаняване в единична стая - 35 лв

мед. Застраховка за лица до 64 години – доплащане 2 лв

мед. Застраховка за лица от 65 год до 85 г – доплащане 4 лв

входни такси за посещаваните обекти

ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ПОСЕЩАВАНИТЕ ОБЕКТИ:  

Входна такса за Национална Обсерватория Рожен – възрастни = 5 лв, ученици, студенти и пенсионери = 2 лв, деца до 7 год = безплатно

Входна такса за Телевизионната кула Снежанка – 4 лв

Такса за ползване на съоръженията на Алпийския тролей

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: 

При записване се внася 50% капаро, доплащане не по късно от 14 дни от дата на отпътуване.Резервацията ще се счита за гарантирана след подписване на договор за организирано туристическо пътуване с клиент и заплащане на авансовата сума до 48 часа след потвърждението. След този срок резервацията автоматично ще бъде анулирана.

ЗАБЕЛЕЖКА: 

Екскурзията ще се проведе при мининум 37  записани туриста 

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 5  дни преди началната дата 

Лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие. 

Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление /сандали, високи обувки и т.н. не са вариант за преходи от този тип/. 

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата 

При непроходими, опасно хлъзгави, стръмни, наводнени участъци на пешеходните маршрути при лошо време или след проливни дъждове и свлачища или други неподходящи метеорологични условия, водачът има право да промени програмата с оглед сигурността на туристите. 
При възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата. 
Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им.

Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.