Посетете ни във Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Skype чат с оператор
тел.: +359 46 66 17 21
гр. Ямбол, ул. "Георги Дражев" 3-а-2
E-mail: valeross_holiday@abv.bg

ПРОМО ОФЕРТИ

Вашата оценка
1 от 1 глас
EМЕНСКИ КАНЬОН – НЕГОВАНСКА ЕКОПЪТЕКА – ЕМЕНСКА ПЕЩЕРА - ВОДОПАД МОМИН СКОК
Маршрут:   Ямбол – Сливен – село Емен – Еменски каньон – водопад Момин скок – Павликени – Бяла черква

Продължителност:   1 ден

Транспорт:  Автобус

Дати на отпътуване:  
07.10.2018 г.,   17.11.2018 г.  
39
33 лв.
-16%
или се обадете на 046/ 66 13 21
Програма
Информация за държавата

 EМЕНСКИ КАНЬОН – НЕГОВАНСКА ЕКОПЪТЕКА – ЕМЕНСКА ПЕЩЕРА - ВОДОПАД МОМИН СКОК – АНТИЧЕН КЕРАМИЧЕН ЦЕНТЪР ПАВЛИКЕНИ – БЯЛА ЧЕРКВА

ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ

МАРШРУТ:   Ямбол – Сливен – село Емен – Еменски каньон – водопад Момин скок – Павликени – Бяла черква

По време на екскурзията се посещават:

Негованска екопътека – Еменски каньон – Еменска пещера -  водопад Момин Скок – Античен керамичен център Павликени – град Бяла черква

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

ПРОМО ЦЕНА валидна при записване до 5 дни от дата на отпътуване!

Град на отпътуване

Място

Час

ПРОМО

ЦЕНА

РЕДОВНА

ЦЕНА

Ямбол

Сп. Минерална баня

05:30 часа

33 лв

39 лв

Сливен

Сп. Жп гара

06:00 часа

33 лв

39 лв

Пътуване по Маршрут:  Емен – Еменски каньон – Негованска екопътека – водопад Момин скок с кратка почивка в района на Велико Търново.

Отправяме се в посока Еменески каньон – Негованска екопътека и Водопад момин скок. Отправяйки се в посока село Емен, ще попаднем в Дунавската равнина, за която едва ли ще предположите какви шеметни бездни, водопади и дълбоки вирове крие Еменския каньон на река Негованка, който започва буквално от крайните дворове на селото.  Вървейки по Негованската екопътека ще разгледаме /отвън/ Еменската пещера.  Пещерата е използвана нелегално от местното население за гъбарник и склад за зреене на сирене, докато военните не решават спора в своя полза. Дори правят плоча с асансьорна шахта, чиито останки ще видите и днес. Тя е дълга 3113 м и заема 17 – то място сред най-дългите пещери в България. ВАЖНО! За съжаление пещерата не е осветена и облагородена за посещение от туристи навътре. Възможно е да се види отвън и няколко метра навътре от входа!

Продължаваме по течението на река Негованка и нейните Боази. Името й означава „къса река с близък извор“ ,  край Севлиево и цялата й 60-километрова дължна минава през Предбалкана, за да се влее в р. Росица. Между селата Емен и Михалци образува каньон с дължина 3 км. Той е разделен по средата на две части, наречени Горния и Долния Боаз. В това разширение е малкият язовир Негованка построен през 1963 г. По – красив от двата е Горния Боаз, наричан също Еменски каньон.

Именно движейки се по Негованската екопътека, ще се разкрие пред нас цялата дива красота на този Еменски каньон. Дължината на екопътеката е по-малко от 2 км и се преминава в двете посоки, със спокоен ход за 3 часа. Негованската екопътека една от най – посещаваните маршрути в България. Тя е и първата създадена екопътека в страната като е обновена през 2001г.Към края на екопътеката ще достигнем и до най-красивата й част, а именно Водопадът Момин скок. Водопадът пада през тясна цепнатина от височина 10 м  дълбок вир, закътан от трите страни с отвесни скали, обрасли с бръшлян. Някои стърчат самотни игли, а в естестествените дупки в камъка гнездят орли и скални гълъби.

Отправяме се към Античният керамичен център край град Павликени, който  води началото си от 1971 г. Тогава край града е разкрита пещ за извличане на битова керамика, която датира от римската епоха. По-късно са разкрити общо 8 пещи. На мястото са намерени множество керамични предмети, които спомагат за изследването на керамичното производство от тази епоха. Античният център е първия музей на открито в България. Време за разглеждане.

Отпътуване обратно към родните градове, като по път ще спрем в град Бяла черква . Градът, който е родното място на политика и писател Цанко Церковски, на политика Райко Даскалов и на Киро Занев, известен още като Бачо Киро – учител, книжовник, историк, читалищен деец и фолклорист, деен участник в българското национално революционно движение. Възможност да разгледате Етнографския музей в града.

Късен следобед отпътуване за Сливен и Ямбол, с кратка почивка по пъту. Пристигане вечерта.

ОТСТЪПКИ от ПРОМО ЦЕНАТА НЯМА!

ОТСТЪПКИ от редовната цена: 

Цена за деца до 7 г : 4 лв

Цена за деца от 7 г  до 13,99 г и пенсионери: 2 лв

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Транспорт с туристически автобус на ВАЛЕРОС ЕООД

Посещения на обектите по описаната туристическа програма

Екскурзоводско обслужване

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Входни такси за музеи и обекти, включени в програмата,

Обяд, кафе и други напитки,

Разходи от личен характер.

Медицинска застраховка по желание – за лица до 64 год, доплащане 1 лв

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: 

Заплащане в брой или по банков път: При записване се внася цялата сума.Резервацията ще се счита за гарантирана след подписване на договор за организирано туристическо пътуване с клиент и заплащане на авансовата сума до 48 часа след потвърждението. След този срок резервацията автоматично ще бъде анулирана.

ЗАБЕЛЕЖКА:

Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията – 40 души.

Срок за уведомяване за недостигнат минимум – 3 дни преди дата на отпътуване

ВАЖНО!!! Дължината на Негованската екопътека е 2 км в едната посока. За преминаване през цялата екопътека /и в двете посоки/ и време за снимки е необходимо приблизително 3 часа, спокоен ход. Степен на трудност: ниска до средна трудност на места. Не е препоръчително деца под 10 год да  я обхождат, но ако има деца, трябва да са под постоянен родителски контрол.

ВАЖНО!!! Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление /сандали, високи обувки и т.н. не са вариант за преходи от този тип/, както и панталони с дълъг крачол.

ВАЖНО!!! Препоръчваме на туристите за тази екскурзия  да имат бутилка минерална вода и приготвена суха храна.

Агенцията си запазва правото да променя последователонстта на изпълнение на програмата.

Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване!

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.

При непроходими, опасно хлъзгави, стръмни, наводнени участъци на пешеходните маршрути при лошо време или след проливни дъждове и свлачища или други неподходящи метеорологични условия, водачът има право да промени програмата с оглед сигурността на туристите.

При възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата.

Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.