Посетете ни във Facebook

ЕКСКУРЗИИ

ПО СТЪПКИТЕ НА КОЛЬО ФИЧЕТО Дряново – Дряновски манастир – Пещера Бачо Киро
Маршрут:   Ямбол –Сливен- Дряново – Дряновски манастир – пещера Бачо Киро

Продължителност:   1 ден

Транспорт:  Автобус

Дати на отпътуване:  
09.11.2024 г.
40 лв.
или се обадете на 046/ 66 13 21
Програма

ПО СТЪПКИТЕ НА КОЛЬО ФИЧЕТО

Дряново – Дряновски манастирПещера Бачо Киро

ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ

ПРОГРАМАТА Е ПОДХОДЯЩА ЗА ДЕЦА!

Да се разходим по стъпките на бележития български майстор Кольо Фичето! Грабвайте фотоапарата и се пригответе за чудни забележителности, сред които и единствената българска пещера на 2 етажа!

Маршрут: Ямбол – Сливен - Дряново – Дряновски манастир – пещера Бачо Киро

По време на екскурзията се посещават:

Дряново – Дряновски манастир – Пещера Бачо Киро

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

Град на отпътуване

Място

Час

ЦЕНА

Ямбол

Сп. офис Валерос

06:00 часа

40 лв

Сливен

Сп. Дамарски мост - Еко бензиностанция

06:30 часа

40 лв

Отпътуване по маршрут: Дряново – Дряновски манастир – Пещера Бачо Киро

Посещение на Пещерата Бачо Киро. Най-старо е поселението на първобитния човек в пещера "Бачо Киро", което датира от средния и късния период на старокаменната епоха /100000 – 10000 г.пр.н.е./. Археолозите проучват 5-метров културен пласт и разкриват над 6000 находки. Пещерата е благоустроена и пригодена за посещения от туристи.

Посещение на Дряновски манастир Разположен е на около 5 км от гр. Дряново сред живописното ждрело на Дряновска река, където високите варовикови скали ограждат пролома като непристъпни крепостни стени. Манастирът е бил разрушаван на няколко пъти от османските нашественици, крепост и убежище на българските будители и революционери – отец Матей Преображенски (Миткалото), Васил Левски, четата на поп Харитон и т.н. По време на Априлското въстание, манастирът е опожарен и разрушен до основи. Възобновен е през 1880 г., а през 1897 г. на мястото на построената през 1861 г. църква „Успение Богородично“ е издигнат паметник-костница на загиналите въстаници. Свободно време за разглеждане и обяд.

Отпътуване за град Дряново - родното място на големият български архитект и строител Майстор Кольо Фичето. Разглеждане на забележителностите на градчето - Часовниковата кула, църквата „Свети Никола“, строена от Кольо Фичето, релефната карта на България и възрожденските къщи. Възможност за посещение на Лафчиева къща и Музейната експозиция  „Кольо Фичето. Живот и творчество“. 

Отпътуване късен следобед и пристигане вечерта

ОРИЕНТИРОВЪЧНИ ВХОДНИ ТАКСИ ВА ПОСЕЩАВАНИТЕ ОБЕКТИ: 

Пещерата "Бачо Киро" – ВХОДНА ТАКСА + БЕСЕДА:  възрастни – 12 лв, ученици и пенсионери – 8 лв, пенсионери с ТЕЛК – 8 лв, деца до  7 години - безплатно. Обиколката в пещерата е 1 час.

Музей „ Кольо Фичето“ – ВХОДНА ТАКСА + БЕСЕДА: възрастни – 5 лв, ученици – 3 лв, пенсионери – 4 лв, пенсионери с ТЕЛК и деца до  7 години - безплатно

ЦЕНА ЗА ДЕЦА до 06.99 г - 5%

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 

транспорт с автобус на „ВАЛЕРОС“ ЕООД;

посещение на Дряново;

посещение на Дряновски манастир;

посещение на пещера Бачо Киро /без входна такса/;

посещение на Музей "Кольо Фичето" /без входна такса/

мед застраховка за лица до 64 год

водач – екскурзовод от ТА „Валерос Холидей“;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

входни такси

Мед. Застраховка за лица от 65 до 74 г – доплащане по желание 2 лв.

Лични разходи 

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: внасяне на цялата сума при записване и сключване на Договор за ОТУ. Направените резервации по програмата се пазят в рамките на 48 часа, след което се анулират, ако не е сключен договор за ОТУ.

ЗАБЕЛЕЖКА:

Екскурзията ще се проведе при мининум 40 записани туриста 

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди началната дата 

Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление /сандали, високи обувки и т.н. не са вариант за преходи от този тип/. 

Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване! 

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата 

При непроходими, опасно хлъзгави, стръмни, наводнени участъци на пешеходните маршрути при лошо време или след проливни дъждове и свлачища или други неподходящи метеорологични условия, водачът има право да промени програмата с оглед сигурността на туристите. 

При възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата. 

Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.