Посетете ни във Facebook

България

ДВОРЕЦЪТ В КРИЧИМ И ПЕРУЩИЦА
Маршрут:   Ямбол – Сливен – Дворец Кричим - Перущица

Продължителност:   1 ден

Транспорт:  Автобус

Дати на отпътуване:  
49 лв.
или се обадете на 046/ 66 13 21
Програма

 ДВОРЕЦЪТ В КРИЧИМ И ПЕРУЩИЦА

Маршрут: Ямбол – Сливен – Дворец Кричим - Перущица

Продължителност: 1 ден

По време на екскурзията се посещават:

Дворецът в Кричим – Исторически музей в Перущица – Даново училище в Перущица и Историческа църкква „Св. Архангел Михаил“

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

Град на отпътуване

Място

Час

ЦЕНА

Ямбол

Сп. Офис Валерос

06:30 часа

49 лв

Сливен

Сп. Дамарски мост / Еко бензиностанция

07:00 часа

49 лв

 

Отпътуване в посока Дворецът Кричим. Той е българска царска ловна извънградска резиденция, построена в бивш султански имот, останка от историческата „Велика българска гора“, простирала се от Пловдив до Белград. Вековните дъбове от Кричимската кория, гората с лонгозки характер, предоставяща великолепни природни пейзажи с богата флора и фауна, очарова княз Фердинанд и той решава да създаде ловен парк. През 1905 г. е построена първата сграда – ловният павилион „Австрийска къща“ по проект на арх. Г. Фингов. Към нея се оформя и малък парк с множество наши, а също и интересни чуждестранни растения. Внасят се елени и лопатари.

Настоящият ловен дворец е завършен от цар Борис II през 1936 г. и представлява двуетажна сграда, която подслонява петдесет и пет помещения, като само баните в двореца са дванадесет.

По-голямата част от стаите са запазени в автентичния им вид и всичко е наистина удивително. В двореца има и киносалон, което е забележителност за началото на миналия век. Цялостното обзавеждането на имението е докарано от Германия и вече 110 години грижливо се съхранява.

 Големината на парка днес е около 300 дка и е дом на най-разнообразни растителни и животински видове - фазани, мексикански пуйки, дори и южноамерикански щраус-нанду. Особено впечатляващо е езерото с водните лилии, по което са плували лодки в царско време.

 Дворецът „Кричим“ и прелестният му парк са едно от местата, които определено си заслужава да видите. Красотата на това кътче, приказните гледки, богатата природа, уникалната архитектура и множеството исторически препратки ще направят разходката ви наистина запомняща се.

Посещение на Двореца в Кричим с местен екскурзовод. Обиколката на Лятната резиденция, Оранжерията и Парка е 1 ч 30 минути.

Отпътуване в посока Перущица. Градът съществува още от тракийско време. През Средновековието са били изградени две крепости – Градището и Момино кале. През Възраждането града се превръща в оживен книжовно-просветен център.

Свободно време за обяд и възможност за посещение на  Историческата църква „Св. Архангел Михаил“ строена от 1847 до 1849 год. Църквата е била последна крепост и убежище на въстаналите през април 1876 година срещу османското господство, жители на Перущица. Мнозина от нейните защитници предпочитат сами да сложат край на живота си, отколкото да попаднат живи в ръцете на озверелите нередовни турски войски. Героизмът на перущенци е увековечен от патриарха на българската литература Иван Вазов в одата „Кочо” от цикъла „Епопея на забравените”.

Посещение на Историческия музей и Дановото училище (в списъка на 100-те национални туристически обекта)

Отпътуване за Сливен и Ямбол. Пристигане вечерта.

ОТСТЪПКА ЗА ДЕЦА до 06.99 год – 5%

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 

транспорт по маршрута с автобус на „ВАЛЕРОС“ ЕООД;

Посещение на Двореца в Кричим / без входна такса/

Посещение на Перущица

екскурзоводско обслужване по маршрута;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 

входни такси на посещаваните туристически обекти:

разходи от личен характер;

мед. застраховка за лица до 64 г, по желание - доплащане 1 лев

мед. Застраховка за лица от 65 год до 74 г, по желание – доплащане 2 лв

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: 

Заплащане в брой или по банков път:

При записване се внася цялата сума.Резервацията ще се счита за гарантирана след подписване на договор за организирано туристическо пътуване с клиент и заплащане на авансовата сума до 48 часа след потвърждението. След този срок резервацията автоматично ще бъде анулирана.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ: 

Екскурзията ще се проведе при мининум 37 записани туриста 

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди началната дата 

Препоръчва се туристите да предвидят сух пакет за хранене по време на пътуването.

Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление /сандали, високи обувки и т.н. не са вариант за преходи от този тип /. Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване!

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на провеждане на програмата.

При възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата.

Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

Лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.

ВАЖНА ЗАБЕЛЕЖКА: При посещение на обектите по програмата, Туроператорът не носи отговорност за неизискани от клиента професионални, възрастови и други индивидуални отстъпки. Потребителите трябва да предоставят в обекта съответния документ, удостоверяващ отстъпката / студентска книжка, ученическа карта, журналистическа карта и други/.

ОРИЕНТИРОВЪЧНИ ВХОДНИ ТАКСИ НА ПОСЕЩАВАНИТЕ ТУРИСТИЧЕСКИ ОБЕКТИ:

Вход за Дворец в Кричим : Ловна резиденция – възрастни 6 лв, ученици и пенсионери – 3 лв, Оранжерия – възрастни 2 лв, ученици и пенсионери – 1 лв, Парк към Двореца – възрастни 4 лв, ученици и пенсионери – 2 лв. Туристите заплащат и трите входни такси, при посещение на Двореца в Кричим.

Вход за Исторически музей, Историческа църква „Св. Архангел Михаил“, Даново училище – групова цена за всички възрасти – 4 лв.

Вход за посещение само на един обект – възрастни 4 лв, ученици и пенсионери – 2 лв