Посетете ни във Facebook

България

ПАНАГЮРИЩЕ и СТРЕЛЧА
Маршрут:   Ямбол – Сливен – Панагюрище - Стрелча

Продължителност:   1 ден

Транспорт:  Автобус

Дати на отпътуване:  
45 лв.
или се обадете на 046/ 66 13 21
Програма

ПАНАГЮРИЩЕ и СТРЕЛЧА

ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ

ПРОГРАМАТА Е ПОДХОДЯЩА ЗА ДЕЦА!

Маршрут: Ямбол – Сливен –  Панагюрище - Стрелча

По време на екскурзията се посещават:

Панагюрище - Музеен комплекс /зала  трезор "Панагюрско златно съкровище", експозиция "Археология", 

експозиция "Априлско въстание", Дудекова къща, макет на Панагюрска занаятчийска чаршия, Синя Хаджидимитрова къща/, Къща музей „Райна Княгиня“, Жаба могила в Стрелча, Исторически музей в Стрелча

 

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

Град на отпътуване

Място

Час

ЦЕНА

Ямбол

Сп. Офис Валерос

05:00 часа

45 лв

Сливен

Сп. Дамарски мост /Еко бензиностанция/

05:30 часа

45 лв

 

Отпътуване по маршрут: Ямбол - Панагюрище – Стрелча

Пристигане в  землището на Стрелча, където се намира тракийската култова гробница Жаба могила. В землището на град Стрелча са открити около 300 могили. Ще посетим най-голямата от тях -  тракийската култова гробница Жаба могила  с диаметър 90 м и височина 20 м., проучена  през 1976 г. от екипа на д-р Георги Китов. Свободно време за разглеждане.

Отпътуване за Стрелча. Посещение на Историческия музей, който се  състои  от две къщи, Грозева и Неделева, разположени в един двор. В първата са експонирани раздели "Археология", “Българските земи ХV – ХІХв.”, в който важно място заема участието на стрелчани в Априлското въстание,  и Художествен отдел. В Неделевата къща е разположена  постоянна изложба за розобера - основният поминък на стрелчани  до наши дни. През цялото лято тази година гостува  Историческият  музей на Горна Оряховица с  автентична кръчма от доброто старо време със старинни бутилки, опаковки и  обзавеждне.

Отпътуване за Панагюрище - град с уникално културно и историческо наследство, един от 100-те национални туристически обекта на БТС. Център на легендарното Априлско въстание през 1876 г., дори е обявен за столица на България за десет дни. В Панагюрище е изпратено знаменитото „Кърваво писмо” от Каблешков, а на 22 април 1876 г. тържествено е осветено знамето на Райна Княгиня.  В средата на 20 в. тук е открито световноизвестното Панагюрско златно съкровище – шедьовър на тракийското изкуство. Посещение на Музеен комплекс /зала  трезор "Панагюрско златно съкровище", експозиция "Археология", експозиция "Априлско въстание", Дудекова къща, макет на Панагюрска занаятчийска чаршия, Синя Хаджидимитрова къща/.

Посещение на Къща музей "Райна Княгиня" - истинска историческа реликва, тук се ражда Райна Попгеоргиева, под този покрив извезва знамето на свободата с разярения български лъв и крилатия девиз "Свобода или смърт". Свободно време за обяд и разходка.

Отпътуване късен следобед за Сливен и Ямбол. Завръщане вечерта. 

ЦЕНА ЗА ДЕЦА до 06.99 г = 40 лв

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 

Транспорт с комфортен туристически автобус на ВАЛЕРОС ЕООД; 

Медицинска застраховка за България с асистанс за лица до 64 години

посещение на Панагюрище

посещение на Жаба могила

посещение на Стрелча

екскурзоводско обслужване по маршрута

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 

лични разходи

входни такси на посещаваните обекти

Медицинска застраховка за България с асистанс за лица от 64 години до 84 г – 2 лв

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: 

Внасяне на цялата сума при записване и включване на Договор за ОТУ.

Резервацията ще се счита за гарантирана след подписване на договор за организирано туристическо пътуване с клиента и заплащане на авансовата / цялата сума до 48 часа след потвърждението. След този срок резервацията автоматично ще бъде анулирана. 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Екскурзията ще се проведе при мининум 40  записани туриста 

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи:  2  дни преди началната дата 

Лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие. 

Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление /сандали, високи обувки и т.н. не са вариант за преходи от този тип/. 

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата 

При непроходими, опасно хлъзгави, стръмни, наводнени участъци на пешеходните маршрути при лошо време или след проливни дъждове и свлачища или други неподходящи метеорологични условия, водачът има право да промени програмата с оглед сигурността на туристите. 
При възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата. 
Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им.

Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването. 

 

ОРИЕНТИРОВЪЧНИ ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ОБЕКТИТЕ ПО ПРОГРАМАТА:

Панагюрище – Музеен комплекс /зала  трезор "Панагюрско златно съкровище", експозиция "Археология", 

експозиция "Априлско въстание", Дудекова къща, макет на Панагюрска занаятчийска чаршия, Синя Хаджидимитрова къща/ - възрастни 10,00 лв, ученици и пенсионери 5,00 лв

Панагюрище – Къща музей "Райна Княгиня" - възрастни 3,00 лв, ученици и пенсионери 2,00 лв

Стрелча - Жаба могила - за група над 10 души – 2.00 лв. на човек

Стрелча – Исторически музей - за група над 10 души – 2.00 лв. на човек