Посетете ни във Facebook

България

ЧУДНИТЕ СКАЛИ - БАЛЧИК – НОС КАЛИАКРА
Маршрут:   Ямбол - Сливен – Айтос – Балчик – нос Калиакра – Сливен - Ямбол

Продължителност:   1 ден

Транспорт:  Автобус

Дати на отпътуване:  
24.08.2024 г.
55 лв.
или се обадете на 046/ 66 13 21
Програма

 ЧУДНИТЕ СКАЛИ - БАЛЧИК  –  НОС КАЛИАКРА

 ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ

ПОДХОДЯЩА ЗА ДЕЦА!

Маршрут: Ямбол -  Сливен – Айтос – Балчик – нос Калиакра – Сливен - Ямбол

По време на екскурзията се посещават:

Чудните скали – Балчик – Ботаническа градина – Дворец "Тихото гнездо" -  нос Калиакра - крепост Калиакра

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

Град на отпътуване

Място

Час

ЦЕНА

Ямбол

Сп. Офис Валерос

04:00 часа

55 лв

Сливен

Бензиностанция-ЕКО-Дамарски мост

04:30 часа

55 лв

1 ДЕН: Пътуване по маршрут: Ямбол – Сливен – Айтос – Чудните скали – БалчикКалиакра, с кратка почивка по пътя.

Отпътуване в посока Природен феномен Чудните скали. Природен  феномен “Чудните скали” се състои  от три основни скални масива, по чиято дължина, са прокопани  три  тунела. Представляват впечатляваща скална композиция от около десетина варовикови  възвишения, достигащи височина до 50-60 метра над брега, всяко от които има собственна форма, изваяна от въздействието на водата и вятъра. Кратък престой за снимки.

Отпътуване за нос Калиакра, който се намира в северната част на Българското Черноморие и представлява стесняващ се удължен скалист полуостров. Името му идва от гръцкото Кали Акра. Вдаден е около 2 км навътре в морето и прилича на полуостров. Това е най-дългият нос на Балканския полуостров. Използван е като ориентир при корабоплаването. Той е археологически и природен резерват. На мястото могат да се наблюдават делфини, а аристотелевият корморан гнезди там. Носът се издигат на 70 м над морето. Брегът е от клифов тип. Червеникавият оттенък идва от железните окиси, които са в състава на скалите. В подножието им са издълбани много арки, подмоли, ниши и пещери. До тях може да се стигне само по море. Заради силната абразия са се образували много подводни скали. Тунелите пещери в миналото са били свързани с крепостта. Свободно време за посещение на историческия музей и снимки.

Отправяме се към Ботаническата градина в Балчик и Двореца в Балчик - "Тихото гнездо" на красивата, но печална кралица - Мария Румънска. В архитектурата на двореца се преплитат старобългарски, готически, ориенталски, мавритански елементи. Мария се влюбва от пръв поглед в малкото късче земя, разположено на брега на Черно море, пленена от балчишките бели скали и морето, от вековните дървета, водопадите и ручеите. Дори старите воденици и многобройните каменни чешми омагьосали първата дама на Румъния и тя създала тук своята обител на тъгата и усамотението - Дворецът, който днес заедно с Ботаническата градина е едно от най-очарователните места на Северното Черноморие. Разглеждане на Ботаническата градина и архитектурния ансамбъл. 

Отпътуване към Сливен и Ямбол. Пристигане вечерта.

ОТСТЪПКА ОТ ЦЕНАТА ЗА ДЕЦА до 06.99 г – 5 %

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 

транспорт с туристически автобус на ВАЛЕРОС ЕООД

Посещение на природен феномен Чудните скали

Посещение на Ботаническата градина в Балчик  с включена беседа от екскурзовод /без входна такса/

Посещение на нос Калиакра /без входна такса/

Медицинска застраховка за лица до 64 години

екскурзоводско обслужване по време на пътуването; 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 

Лични разходи

Входни такси за посещаваните обекти: 

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: 

Внасяне на цялата сума при записване и включване на Договор за ОТУ.

Резервацията ще се счита за гарантирана след подписване на договор за организирано туристическо пътуване с клиента и заплащане на авансовата / цялата сума до 48 часа след потвърждението. След този срок резервацията автоматично ще бъде анулирана. 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Екскурзията ще се проведе при мининум 40  записани туриста 

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи:  2  дни преди началната дата 

Лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие. 

Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление /сандали, високи обувки и т.н. не са вариант за преходи от този тип/. 

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата 

При непроходими, опасно хлъзгави, стръмни, наводнени участъци на пешеходните маршрути при лошо време или след проливни дъждове и свлачища или други неподходящи метеорологични условия, водачът има право да промени програмата с оглед сигурността на туристите. 
При възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата. 
Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им.

Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването. 

 

ОРИЕНТИРОВЪЧНИ ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ПОСЕЩАВАНИТЕ ОБЕКТИ:  

Крепост Калиакра – 3 лв. (възрастни и пенсионери), 1,50 лв. (ученици, студенти)

Ботаническа градина в Балчик – Възрастни - 15,00 лв, ученици, студенти и пенсионери (при представяне на удостоверителен документ) – 6,00 лв., деца до 7 год – безплатно

Дворецът в Балчик – Възрастни - 15,00 лв, ученици, студенти и пенсионери (при представяне на удостоверителен документ) – 3,00 лв., деца до 7 год – безплатно