Посетете ни във Facebook

България

„ДЕЛЮВИ ПРАЗНИЦИ В ЗЛАТОГРАД
Маршрут:   Ямбол – Сливен – Хасково - Кърджали – Златоград – Каменни гъби – Каменна Сватба – Перперикон – Стара Загора – Сливен - Ямбол

Продължителност:   1 ден

Транспорт:  Автобус

Дати на отпътуване:  
21.09.2024 г.
45 лв.
или се обадете на 046/ 66 13 21
Програма

ДЕЛЬОВИ ПРАЗНИЦИ  В ЗЛАТОГРАД

„ Един пазарен ден отпреди 100 години“

ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ

Не пропускайте да станете част от този вълшебен празник! Делювите празници са важна част от културния календар на Златоград и по един неповторим начин пресъздават битието на града  от 19 и началото на 20 век – култура, мода, стил, атмосфера. Кулминацията на празника е възстановката „Един пазарен ден отпреди 100 години”. В този ден улиците на Стария Златоград се оживяват от лица, говор и облекла отпреди два века.

Маршрут: Ямбол – Сливен Кърджали – Златоград – Каменни гъби – Сливен -  Ямбол

По време на екскурзията се посещават: Златоград – Църква „Успение Богородично“ в Кърджали, Каменни гъби 

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

Град на отпътуване

Място

Час

ЦЕНА

Ямбол

Сп. ОФИС ВАЛЕРОС

05:30

 45 лв

Сливен

Еко бензиностанция / Дамарски мост

06:00

 45 лв

 

 

 

 

 

 

 

Отпътуване по маршрут:  Хасково – Кърджали – Златоград

Отпъпуване за град Кърджали. Посещение на Кърджалийски манастир "Успение Богородично" - Там в специално ковчеже се съхранява християнска реликва намерена на Перперикон, за която се вярва, че е част от кръста на Христос. Ще имате възможност да запалите свещ за здраве, да си налеете от лековитата вода от аязмото в Манастирския комплекс. 

Отпътуване за  Златоград.  Туристическа програма в Златоград с   пешеходна разходка до лобното място и паметника на Делю войвода и запознаване с легендата за хайдутина, най-старата църква, построена по време на Османското владичество в Родопите – “Успение Богородично” - от 1834 г., сградата на най-старата поща в България, църквата „Св. Георги” и разположената в двора й взаимно училище, поставило началото на просветно-образователното дело в Родопите. Тук е открит и най-старият писмен паметник от Родопското Възраждане – “Златоградски писмовник” (1852 г.). Свободно време за разглеждане на Ареален комплекс Златоград. Възможност да опитате прочутото  „въртяно кафе” в кафене „Стария град”, приготвено върху нагорещен пясък и поднесено със специален ритуал. Безплатно участие в Дельовите празници - празник на открито! В 11:00 ч. започва възстановка „Един пазарен ден отпреди 100 години” в Етнографския комплекс Златоград.

Отпътуване от Златоград по обратния маршрут.  По път кратка фотопауза до прочутото скално образувание – Каменните гъби. Природният феномен е разположен на около 1 km северно от село Бели пласт, до самия път между Хасково и Кърджали. Местните го наричат Мантаркая. Скалните образувания с формата на гъби са изваяни в риолитови вулкански туфи Пристигане в Сливен – Ямбол вечерта

ОТСТЪПКИ  за деца до 6,99 г = 5 %

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 

Транспорт с туристически автобус на ВАЛЕРОС ЕООД; 

Посещение на Църква „Св. Успение Богородично“ в Кърджали

Пешеходна разходка в ЕАК „Златоград“ и участие в „Дельови празници“

Фотопауза до скално образование - Каменните гъби – с. Бели Пласт

Водач – екскурзовод от ТА „Валерос Холидей“

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 

Лични разходи

Входни такси за обектите по програмата

Доплащане за мед. Застраховка за лица до 64 г – 1,00 лв

Доплащане за мед. Застраховка за лица от 65 г до 75 г –  1,50 лв

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: внасяне на цялата сума при записване и сключване на Договор за ОТУ. Направените резервации по програмата се пазят в рамките на 48 часа, след което се анулират, ако не е сключен договор за ОТУ.

ЗАБЕЛЕЖКА: 
Екскурзията ще се проведе при мининум 40 записани туриста 

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди началната дата 

Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление /сандали, високи обувки и т.н. не са вариант за преходи от този тип/. 

Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване! 
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата 

При непроходими, опасно хлъзгави, стръмни, наводнени участъци на пешеходните маршрути при лошо време или след проливни дъждове и свлачища или други неподходящи метеорологични условия, водачът има право да промени програмата с оглед сигурността на туристите.  

 

При възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата. 
Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.