Посетете ни във Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Skype чат с оператор
тел.: +359 46 66 17 21
гр. Ямбол, ул. "Георги Дражев" 3-а-2
E-mail: valeross_holiday@abv.bg

ПРИНЦОВИ ОСТРОВИ - Истанбулска приказка

Вашата оценка
ПРИНЦОВИ ОСТРОВИ - Истанбулска приказка
ПРОМО ОФЕРТА
Маршрут:   Ямбол - Истанбул

Продължителност:   3 дни / 2 нощувки

165 лв.
или се обадете на 046/ 66 13 21
Програма
Информация за държавата
Условия за записване

ПРИНЦОВИ ОСТРОВИ - Истанбулска приказка

Името си Принцовите острови получават през византийския период (IV – XV в.), когато се  използвали като територия за заточение на непокорните принцове и кралски особи - включително византийския император Константин IV, ослепен от майка си Ирина. Така, обхванати от зеленина и сякаш откъснати от външния свят, Принцовите острови предлагат една екзотична курортна среда, която съчетава модерните удобства с историческото наследство.

ПРОМО ЦЕНА  от 165 лв

За всички записани до 24.04.2015 г

РЕДОВНА ЦЕНА след промоцията: 185 лв


ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:


 

1-ви Ден : Отпътуване от България.

От Ямбол – сп. Мин. Баня – 01:00 ч. Нощен преход.

Пристигане в Истанбул рано сутринта. Освежаване във фоайето на хотела и свободно време. Възможност за участие в допълнителни екскурзии срещу заплащане. Aко има свободни стаи в момента на пристигане, гостите се настаняват веднага. Ако няма свободни стаи, настаняването става след 14.00 ч. Това е политика на всички хотелиери в световен мащаб. Стаите се освобождават в 12:00 ч.

Свободно време или Туристически програми по желание:

Обзорна автобусна обиколка на Истанбул „ Два Континента” и пешеходен тур Посетените по време на екскурзията забележителности нямат входни такси. Пешеходен тур с местен екскурзовод на български език с посещение на: площада Хиподрума трите колони /Змийската колона, Фонтана на Вилхелм II, Египетският обелиск и Порфирогенната /Константиновата колона/,  Синята джамия. Разглеждане на: “Топкапъ Сарай” (дава се информация за двореца без да се посещава), църквата “Света София”, “Долмабахче Сарай” (дава се информация за двореца без да се посещава).  По моста над Босфора се преминава в Азиатската част на града, където се посещава местността „Чамлъджа”-  тук ще имате на  разположение свободно време, . за  да опитате прочутото турско кафе или турски чай и  хапвайки гьозлеме   да направите снимки за спомен на фона на прекрасната гледка, която се разкрива от мястото. След престоя на „Чамлъджа” отново по моста над Босфора туристите се връщат в европейската част на Истанбул и се насочват към съвременния център на града - Таксим, минава се покрай “Златният рог”.

Групата се връща обратно в хотела, като маршрута на автобуса следва древните крепостни стени на Константинопол.

Цена на тура: 15 евро

Цената включва: Екскурзоводско обслужване на български език от местен екскурзовод, трансфер с автобус и такса престой, представител на фирмата,.

БОНУС: Посещение на Египетския Пазар.

Настаняване в хотел 3*/ 4*. Свободно време или програми по желание:

(Следобед) Програма   "Топкапъ Сарай" - Дворецът е бил център на управление на Османската империя, в продължение на 400 години. Той е наистина една от най-важните исторически забележителности на Истанбул. Именно поради тази причина е един от най-посещаваните музеи в Европа.

Цена на тура: 27 евро (продължителност около 2,5 часа).

Цената включва: Екскурзоводско обслужване на български език от местен екскурзовод, трансфер с автобус и такса престой, представител на фирмата, входен билет за двореца.

(Следобед) Програма Църквата „Света София“ и водохранилището Йеребатан - Света София е най-внушителният паметник на византийското изкуство, поразяващ със своето изящество и разкош. Водохранилището съхранява и до днес единствения запазен оригинал на горгоната Медуза.

Цена на тура: 27 евро (продължителност около 2-3 часа).

Цената включва: транспорт (ако такъв се налага), екскурзоводско обслужване, входни такси за Света София и Водохранилището.

 

Вечерта по желание:

Програма: Нощен Истанбул („Пиер Лоти”) Пиер Лоти е псевдоним на френски автор живял и творил в Истанбул през 19 век. Той обичал често да посещава едно кафене, което се намира на върха на един хълм с гледка към Златния рог. По негово време мястото е било обзаведено с няколко табуретки и печка за варене на турско кафе. Днес кафенето носи неговото име, мебелировката е по- модерна, но все пак запазена в стил от 19 век. Там може да се насладите на невероятната панорама към Златния рог, както през деня така и вечерта, да изпиете едно турско кафе или чай, да поиграете на табла пушейки наргиле. Още по-интересен може да бъде и начинът по който ще стигнете до там. Разглеждат се забележителностите на Султан Ахмет, изкачване с лифт и посещение на кафенето на френския писател Пиер Лоти и разходка по моста Галата.

Цена на тура : 15 евро (продължителност около 4 часа).

Цената включва: транспорт и екскурзоводско обслужване.

 Нощувка.


2 Ден: Закуска.

Свободно време или програми по желание:

(Сутрин) Програма "Долмабахче Сарай"  - "Долмабахче" означава "Запълнена градина" и се отнася за малкото пристанище, което Султан Абдулмеджит затрупал, за да построи прекрасния си дворец, който също така е служил за официална резиденция за Султаните до 1876г.. В същото време се явява символ на религиозно уважение, тъй като от столетия насам съседстват дружно джамия, синагога и ортодоксална църква. През Византийския период районът се наричал Архейон. Заселен е от османците през 16-ти век. В началото на 1990г. се извършили преустройства и днес той е любимото място на гражданите, особено в празнични и почивни дни. Там ще имате възможността да се насладите на прекрасна панорамна гледка към въжения мост над Босфора, както и да опитате традиционно турско кафе, приготвено на пясък.

Цена на тура: 30 евро (продължителност около 4 часа)

Цената включва: Екскурзоводско обслужване на български език от местен екскурзовод, трансфер с автобус и такса престой, представител на фирмата, входен билет за двореца

(Следобед) Програма: Посещение на Парка  „Миниатюрк“ - Тук са представени макетите на всички забележителности намиращи се на територията на Турция, като Ефес, Кападокия, Троя, Мавзолея в Халикарнас, Памуккале и много други.

Цена на тура: Цена: 20 евро (продължителност около 4 часа)

Цената включва: транспорт, входна такса и екскурзоводско обслужване.

 (Следобед) Посещение на атракционен парк Виаленд  – приключение, което трябва да се изживее. Парка, предлага емоции, които ще изпитат всячески предела не само на физическите, но и психическите ви възможности, докарвайки ви луд сърдечен ритъм и неистови писъци, огласяващи територията на атракциона.

Цена на тура: 30 евро / 25 евро деца от 4-11г.

Цената включва: транспорт и входни билети за Виаленд

Вечерта по желание:

Вечеря в атракционно турско заведение - Възможност да се запознаете с турския фолклор и да опитате местната национална кухня. Заведение “GAR” Вариете / Меню: салата асорти (ордьовър), топли предястия, зелена салата, основно ястие , сезонни плодове за десерт. На човек се полагат: 2 чаши водка, ракъ или джин; или 2 бири; или 2 безалкохолни; или 1 малка бутилка вино от 350 мл. Програмата представя традиционния турски фолклор, ориенталски обичаи, кючекини, диско

Цена на тура: 30 евро

Цената включва: трансфер от хотела и обратно (ако такъв се налага), вечеря с напитки и богата шоу програма,представител на фирмата.

Нощувка.


3 Ден: Закуска.  Освобождаване на хотела.  

БОНУС:  Програма  ПРИНЦОВИ ОСТРОВИ- Бонусът важи за резервации, направени до 15 дни преди датата на тръгване;

Островите са група от 9 острова , разположени във водите на Мраморно море , на около 20 км.от азиатското крайбрежие на Истанбул. Четири от тях - Къналъада , Бургазада , Хелбелиада и Буюкада са обитаеми. Името си "Принцови острови" получават от византийския период  IV - XV век , когато са използвали територията за заточение на непокорните принцове и кралски особи , включително и византийския император Константин IV , ослепен от майка си Ирина .На острова могат да се наемат файтони за разходка, като за цената на малка обиколка с продължителност 45 мин. - около 30 турски лири, а цената на голямата обиколка (час и десет минути) е 40 турски лири. Файтоните са четири местни. (екскурзията се провежда при благоприятни метеорологични условия).

Цена на тура: Цена: 15 евро (продължителност около 4 часа).

Цената включва: транспорт, двупосочни фериботни такси и придружител на ТА.

След екскурзията отпътуване за България.

БОНУС:  Посещение на МОЛ „ФОРУМ ИСТАНБУЛ” и аквариума „ТЮРКОАЗУ”, един от най-големите аквариуми в света, в който на площ от 8 000 м2 в 26 аквариума живеят над 10 000 вида морски животни, включително и 2,5-метрови тигрови акули. Аквариумът е оборудван със специален тунел, извит на 270º и с дължина 80 м. Създава се триизмерна панорамна гледка, която поражда чувството на посетителите, че се разхождат сред морските обитатели.  Тези, които не желаят да посетят аквариума, имат възможност да се забавляват в марковите магазини и заведенията на МОЛ „Форум Истанбул”.  

Свободно време.

Пътуването продължава с кратки почивки. Пристигане в България късно вечерта.