Посетете ни във Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Skype чат с оператор
тел.: +359 46 66 17 21
гр. Ямбол, ул. "Георги Дражев" 3-а-2
E-mail: valeross_holiday@abv.bg

ПРЕПОДОБНА СТОЙНА И ВАНГА - БЪЛГАРСКИТЕ СВЕТИЦИ

Вашата оценка
4 от 1 глас
ПРЕПОДОБНА СТОЙНА И ВАНГА – българските Светици
Маршрут:   Ямбол – Рилски манастир – Мелник – Петрич-Рупите-Роженски манастир-Сепарева Баня-Ямбол

Продължителност:   2 дни / 1 нощувка

Транспорт:  Автобус

Дати на отпътуване:  
27.11.2021 г.  
125 лв.
или се обадете на 046/ 66 13 21
Програма
Информация за държавата

ПРЕПОДОБНА СТОЙНА И ВАНГА – българските Светици

Ямбол – Стобски пирамиди - Рилски манастир – Гробът на Иван Рилски - Мелник- Златолист – Преподобна Стойна- Петрич - Рупите - Роженски манастир - Ямбол

 

Продължителност: 2 дни / 1 нощувка / 1 закуска

Транспорт: Автобус

ЦЕНА: 125 лв

ОТСТЪПКИ : Деца до 11,99 г – настанени с двама родители в двойна стая: цена 80 лв

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

1 ДЕН Възможност за двупосочен трансфер от и до вашият град:

*цената е обща - за двете посоки 

Отпътуване от Ямбол – 06.00 ч – сп. Минерална Баня

Отпътуване от Сливен – 06,30 ч - Бензиностанция ЕКО - Дамарски мост

Отпътуване от Стара Загора – 07,45 ч ( сп. Хотел Железник)

ВАЖНО! ПОСЕЩЕНИЕТО НА СТОБСКИ ПИРАМИДИ, се реализира при подходящи климатични условия.!

ВАЖНО! ПОСЕЩЕНИЕТО НА ГРОБА НА ИВАН РИЛСКИ се реализира при подходящи климатични условия!

Отпътуване в посока село Стоб и природната забележителност Стобски пирамиди. Стобските земни пирамиди са едни от най-популярните сред туристите природни обекти в България. Намират се недалеч от с. Стоб, в югозападния дял на Рила планина Най-красиви са при залез слънце или на лунна светлина. Стобските пирамиди не са толкова известни като Мелнишките, но ги превъзхождат по живописност и разнообразие на формите.

ПОСЕЩЕНИЕ НА СТОБСКИ ПИРАМИДИ - Туристите се превозват с автобус до началото на екопътеката Стобски пирамиди. ПОСЕЩЕНИЕТО СЕ ИЗВЪРШВА само в сухо време!

Отпътуване в посока Рилски манастир. Рилският манастир е един от символите на България и предпочитана туристическа дестинация. Манастирът е разположен в дебрите на Рила планина, между реките Рилска и Друшлявица, на 1147 м надморска височина. Рилската света обител е основана през първата половина на Х век. Историята й е пряко свързана с първия български отшелник св. Йоан Рилски, който се установил в района и се отдал на пост и молитва. Първоначалното място на манастира било в близост до пещерата, която светецът избрал за своя обител. След смъртта му през 946 г., св. Йоан Рилски бил погребан до пещерата, в която е намирал усамотение. Цар Петър (управлявал 927 – 969 г.) пренесъл мощите на Рилския чудотворец в Средец (София) и тогава вероятно той бил канонизиран за светец. Мощите били върнати в Рилската света обител през 1469 г. Свободно време за разглеждане на манастира.

ПОСЕЩЕНИЕ НА ГРОБА НА ИВАН РИЛСКИ! Пещерата и параклиса. Туристите се превозват с автобус до началото на планиниската пътека. ПОСЕЩЕНИЕТО СЕ ИЗВЪРШВА само в сухо време, поради трудния терен!

Отпътуване в посока Мелник. Като по път, време за обяд в Кресна. Най-малкият град в България (208 души), Мелник, е скътан в южните склонове на Пирин, сред пясъчни пирамиди с причудливи форми. Градът е създаден още през античността. Привлекателен със старинните си къщи, легендарна история, невероятна природа и ароматни вина. Мелник очарова туристите, с пейзажа на Мелнишки пясъчни скали, привлекателните старинни къща с богата архитектура, прекрасната природа и хубавото червено вино. Градът е обявен за културно – исторически резерват. Настаняване в Хотел 3*. ПО ЖЕЛАНИЕ и срещу допълнително заплащане Вечеря в Ресторанта на Хотела. Нощувка

2 ДЕН Закуска

Отпътуване в посока Роженски манастир. Роженският манастир „Свето Рожество Богородично” е най-голямата обител в пиринския край и един от няколкото средновековни български манастири, запазени сравнително непокътнати и до днес. Според летописи, пазени в Атон, Гърция, той е създаден в далечната 890 г. Църквата на манастира – Свето Рождество Богородично, впоследстви дава името си на близкото село Рожен. По време на управлението на Деспот Алекси Слав, губернатор на региона при царуването на Цар Калоян (1197-1207) и неговия племенник, манастира е обогатен с няколко нови сгради. Както и други манастири, така и Роженския си има своя чудотворна икона-защитничка (на Дева Мария), която се пази в кивот в параклиса “Св. Св. Козма и Дамян”. Според преданието, иконата е едно от малкото копия от светено желязо, собственост на вдовица от Никея (Гърция). Свободно време за разглеждане на манастира.

Отпътуване в посока Златолист. Преподобна Стойна получавала сили от Свети Георги. Хората в Златолист още помнят чудесата й и вярват, че черквата, в която е живяла светицата ще възроди селото им. Малкото красиво село Златолист до Мелник е поклонническо място от 70 години. За него няма ни табела, ни път. Но търсещите утеха, изцеление и духовни сили го намират, защото там е черквата „Св. Георги”, в която е живяла почти през целия си 50-годишен живот Преподобна Стойна. Една свята жена и пророчица, надарена с божия сила да лекува, пророкува, помага на хората.

Отпътуване за Петрич.  „Не е важно какъв си - важното е да си добър човек!“ е казвала баба Ванга. Две са сградите, които и до днес напомнят за нея – къщата й музей в гр. Петрич  и храмът „Св. Петка Българска“ в местността Рупите.

Посещение на Къщата - Музей на Баба Ванга в Петрич. Там всеки ще има възможността да се докосне до живота на Вангелия Пандева Гущерова (или Баба Ванга). Музеят отваря врати 12 години след смъртта на пророчицата – на 5 май 2008 г. В дома й са съхранени хиляди от личните й вещи, сред които подаръци от благодарните посетители, множество икони, дрехи, прибори и дори земя от Божи гроб. Ще видите снимки и портрет на самата Ванга, както и чудотворна икона, за която се вярва, че сбъдва желанията на допрелите се до нея.

Отпътуване за  местността Рупите и Храм „Св. Петка Българска“.  Изморена от теглото на хилядите чужди злощастия, три години преди смъртта си пророчицата окончателно се премества в своята къща в местността Рупите. Това е мястото, което я зарежда с енергия и й вдъхва сили. Постройката е разположена сред множество минерални извори с температура от 75°С. За тяхната вода Баба Ванга казвала, че е вълшебна, но не трябва да се продава, защото тогава би изчезнала. В близост се намира и изгасналият вулкан Кожух – единственият функционирал някога на територията на днешна България. Според иманяри и археолози Ванга предсказала, че на това място лежи древно златно съкровище. Въпреки легендата, че то е пазено от свирепа многоглава змия, стотици авантюристи прекарват години в неговото търсене. Храмът „Св. Петка Българска“ не е признат от православната църква. Въпреки своята неканоничност той се превръща в притегателно място и последна надежда за стотици изстрадали души. А всичко това става възможно благодарение на хилядите левове от дарители и безплатната работа на архитекта.

Отпътуване за Ямбол, Стара Загора, Сливен, Казанлък. Пристигане късно вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 

Транспорт с туристически автобус на „ВАЛЕРОС“ ЕООД

1 нощувка/ 1 закуска в Хотел 3* в Мелник / Рожен

Посещение на Златолист

Посещение на Стобски пирамиди / при подходящи климатични условия/

Посещение на Петрич – къща музей на Баба Ванка

Посещение на местността Рупите и Храм „Св. Петка Българска“. 

Посещение на Мелник

Посещение на Роженски манастир

Посещение на Рилски Манастир

Посещение на Гроба на Свети Иван Рилски / при подходящи климатични условия/

Eкскурзоводско обслужване на български език 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 

Входни такси 

Вечеря в Хотела (меню: салата, основно ястие, десерт, вода или безалхоколно 1 брой -  чаша вино или 50 гр концентрат) –  цена 25 лв

Обяд, кафе и други напитки не са включени и се заплащат допълнително 

Медицинска застраховка - по желание 2 лв. 

Доплащане за двупосочен трансфер от градовете:

Доплащане за единична стая: 20,00 лв.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: Заплащане в брой или по банков път:

Авансово плащане – 50% от пакетната цена при записване.Резервацията ще се счита за гарантирана след подписване на договор за организирано туристическо пътуване с клиент и заплащане на авансовата сума до 48 часа след потвърждението. След този срок резервацията автоматично ще бъде анулирана.

Доплащане - до 14 дни преди датата на отпътуване.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Агенцията не носи отговорност за загуби, щети, закъснения и неудобства, които са породени от независещи от нас причини. 

Туроператорът си запазва правото на промяна в реда на посещение на обектите!

Туроператорът не носи отговорност за промяна в цените на входните такси. Цените са актуални към момента на публикуване на офертата.

Деца и ученици до 18 години трябва да бъдат придружени от възрастен. 

Агенцията си запазва правото за промяна в поредността на изпълнение на програмата. 

Екскурзията се провежда при минимум 35 записани туриста

Срок за уведомяване при недостигнат минимум: 5 дни преди отпътуване

ВХОДНИТЕ ТАКСИ НА ОБЕКТИТЕ ПО ПРОГРАМА:

Входна такса в Петрич – къща музей на Баба Ванка – 1 лв /за групи над 20 души/

Входна такса за Стобски пирамиди - 1 лв / за групи над 20 души/

ПРИМЕРНИ ВАРИАНТИ НА МЕНЮ ЗА ВЕЧЕРЯ

МЕНЮТАТА СА ПРИМЕРНИ, ЗА ВСЯКА ДАТА НА ЕКСКУРЗИЯТА СЕ УТОЧНЯВАТ ДВЕ ОТ ТЯХ, 2 ДНИ ПРЕДИ ОТПЪТУВАНЕ!

ВАРИАНТ 1

1.Шопска салата

2.Свинска/пилешка пържола с гарнитура

3. Домашно руло                    

4. Хляб

5. 1 бр. минерална вода или безалкохолно

6. 1 бр. чаша червено мелнишко вино или 50 мл ракия

ВАРИАНТ 2

1.Овчарска салата

2. Свинско задушено в собствен сос с гарнитура

3.Мелнишка пирамида (домашен сладоле с орехи, стафиди и сладко от смокиня)

4. Хляб

5. 1 бр. минерална вода или безалкохолно

6. 1 бр. чаша червено мелнишко вино или 50 мл ракия

ВАРИАНТ 3

1.Селска салата

2.Домашен кълцан суджук с гарнитура

3. Цедено мляко със сладко от диви плодове

4. Хляб

5. 1 бр. минерална вода или безалкохолно

6. 1 бр. чаша червено мелнишко вино или 50 мл ракия

ВАРИАНТ 4

1. Мешана салата

2. Задушени свински гърди с топла гарнитура / ориз със задушени зеленчуци/

3. Палачинка с шоколад

4. Хляб

5. 1 бр. Минерална вода или безалкохолно

6. 1 бр. чаша червено мелнишко вино или 50 мл ракия

ВАРИАНТ 5

1. Шопска салата

2. Специалитет "Болярка" /пилешко филе на жулиени, пресни гъби, кис.краставички, бекон с лек сос/

3. Цедено мляко със сладко от диви плодове

4. 1 бр. чаша червено мелнишко вино или 50 мл ракия

5. 1 бр. Минерална вода или безалкохолно

 

Цена на куверт: 25.00 лв.