Посетете ни във Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Skype чат с оператор
тел.: +359 46 66 17 21
гр. Ямбол, ул. "Георги Дражев" 3-а-2
E-mail: valeross_holiday@abv.bg

Мелник-Роженски манастир-Рупите-Златолист

Вашата оценка
МЕЛНИК – РОЖЕНСКИ МАНАСТИР – ЗЛАТОЛИСТ - РУПИТЕ от София
Маршрут:   София - Мелник – Роженски манастир – с. Златолист (преподобна Стойна) - Рупите

Продължителност:   1 ден

Транспорт:  Автобус

25 лв.
или се обадете на 046/ 66 13 21
Програма
Информация за държавата

ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ В БЪЛГАРИЯ

Мелник – Роженски манастир – Златолист - Рупите

МАРШРУТ:  София -  Мелник – Роженски манастир – с. Златолист (преподобна Стойна) - Рупите

Продължителност: 1 ден

ДАТА: 

ЦЕНА: 25 лв

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:


Отпътуване в 7:30 ч. от София - Офис на ТА „Валерос Холидей“- Хотел „София Плаза“.

Маршрут: София - Рупите - Роженски манастир – с. Златолист– Мелник. Кратка почивка по пътя.

Посещение на Рупите. Разглеждане на храмовия комплекс с църквата „ Света Петка Българска“, целебните извори, къщата на Баба Ванга.

Местността Рупите, заедно с храм-паметник "Света Петка Българска", е част от Стоте национални туристически обекта на Българския туристически съюз. На това място е изграден комплекс с добре поддържан парк. Тревата е ниско окосена, има цветя, пейки, беседки. Тук, в последните години от живота си живееше прочутата българска ясновидка Ванга. Къщичката, където баба Ванга е прекарала последните си години, е добре запазена. Всеки посетител може да се зареди с енергията, излъчвана от това място. През 1994 година край нейния дом с нейните средства е издигнат храм "Света Петка Българска".


Посещение на Роженския манастир, разположен на панорамна височина, от която се разкриват удивителни гледки към пясъчните пирамиди, Славянка, Пирин планина (до манастира има 20-минутно стръмно изкачване). Разглеждане на църквата, богато изписана със стенописи. Големият иконостас с изключителна резба  и позлата е един от най-представителните сред запазените от XVIII в. иконостаси по българските земи. Чудотворната Богородична икона дарява здраве и щастие на всички вярващи. Тя е реплика и има силата на 
прочутата чудотворна икона на Богородица, която е охранявала портите на Ивирон в Света гора. Надписът й сочи, че тя е зографисана "от ръката на Яков,монах Иверски" в 1790 г. 

Носете суха храна за обяд. 

От Роженския манастир започва пешеходен преход към Златолист (преходът в едната посока е около 1,5 - 2 ч. по пътека с лек наклон, в приказно красива долина, между колосите на скалните пирамиди). 

В село Златолист е  живяла Преподобна Стойна.  Посещение на църквата „Свети Георги” - място с незабравимо въздействие и огромна целебна сила.  Смята се, че църквата „Св. Георги“ е построена през ХIХ в., но местните хора твърдят, че е била издигната  още през ХII в. Храмът е забележителен със старите си стенописи и изографисаните гола жена и дявола с арбалет, единствени по рода си. В средата на храма, под купола, се намира мраморна плоча с  двуглав орел. Съществува легенда, че стъпването върху нея има силно лечебно излъчване. В двора се издига чинар на над 1200 години, за който се вярва, че помага при различни заболявания. 

Отпътуване за град Мелник. Мелник - град музей, град история, най-малкото градче в България... Времето тук е като спряло. Червеното вино, което ще опитате тук, ще Ви накара да се съмнявате, че истинското вино може да се намери само във Франция.

По желание: Посещение на  Кордопуловата къща с организирана дегустация на прочутите мелнишки вина (без входна такса)

По желание: Посещение на Музей на Виното - Туристите имат уникалната възможност да си сипят и запечатът избраното от тях вино в стъклени бутилки.

В късния следобяд отпътуване за София, пристигане вечерта.

ЦЕНАТА  ВКЛЮЧВА:

Ø  Транспорт с туристически автобус

Ø  Екскурзоводско обслужване

Ø  Посещение на Мелник

Ø  Посещение на Кордопуловата къща (без включена входна такса);

Ø  Посещение на Музея на виното (без включена входна такса)

Ø  Посещение на местонстта Рупите

Ø  Посещение на Златолист

Ø  Посещение на Роженски манастир

Ø  Медицинска застраховка

 ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Ø  Разходи от личен характер

Ø  Входни такси – вход Кордопулова къща – 3 лв

Ø  екскурзоводско обслужване;

 

ЗАБЕЛЕЖКА:

Ø  Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията – 40 души.

Ø  Срок за уведомяване за недостигнат минимум – 3 дни преди дата на отпътуване

Ø  Агенцията си запазва правото да променя последователонстта на изпълнение на програмата.

Ø  Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление /сандали, високи обувки и т.н. не са вариант за преходи от този тип/.

Ø  Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване!

Ø  Носете суха храна.

Ø  Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.

Ø  При непроходими, опасно хлъзгави, стръмни, наводнени участъци на пешеходните маршрути при лошо време или след проливни дъждове и свлачища или други неподходящи метеорологични условия, водачът има право да промени програмата с оглед сигурността на туристите.

Ø  При възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата.

Ø  Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

Ø  Лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.