Посетете ни във Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Skype чат с оператор
тел.: +359 46 66 17 21
гр. Ямбол, ул. "Георги Дражев" 3-а-2
E-mail: valeross_holiday@abv.bg

БАЧКОВО и КРЪСТОВА ГОРА-Българския Ерусалим

Вашата оценка
БАЧКОВО И КРЪСТОВА ГОРА - Българския Ерусалим
Маршрут:   Ямбол-Стара Загора-Асеновград- Бачково-Кръстова гора.

Продължителност:   1 ден

Транспорт:  Автобус

Дати на отпътуване:  
01.10.2022 г.,   06.11.2022 г.  
37 лв.
или се обадете на 046/ 66 13 21
Програма
Информация за държавата

БАЧКОВО И КРЪСТОВА ГОРА - БЪЛГАРСКИЯ ЕРУСАЛИМ

ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ

 

В нашата родина има вълшебни места, места осеяни с благодат, места където постоянно стават чудеса. Едно от тях се намира в Средните Родопи, където сред красивата природа се намира манастирът “Св. Троица” – Кръстова гора, или както се отбелязва в картата на България, Кръстов връх.

За Кръстова гора се знае и много, но едно е сигурно, че открай време там е едно от местата на света,  където "Господ слиза при земните хора" - споделят монасите от манастира "Света Троица".

Според разказите в дебрите на Средните Родопи е скрит кръстът, на който е бил разпънат Исус Христос. Разпятието е било в манастира "Света Троица" до XVII век, когато турците го разрушават до основи и помохамеданчват цялата област. Трима черноризци - монаси обаче успели да скрият реликвата в една от близките пещери.

 

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

 

Град на отпътуване

Място

Час

 

РЕДОВНА

ЦЕНА

ЯмболЯмбол

Сп. Х-л България /офис Валерос/

06:00 часа

 

37 лв

СливенСливен

Бензиностанция ЕКО-Дамарски мост

06:45 часа

 

37 лв

Стар

       

Пътуване по маршрут  Асеновград-Бачково-Кръстова гора.   Пътуване по живописното поречие на р.Чая.

Пристигане на Кръстова гора – свещена местност за всички православни християни. Легендата разказва, че именно тук се намира частица от Христовия кръст. Посещение на църквата „Покров на Света Богородица”,  „Св.Троица” и другите параклиси, Кръста и извора. Свободно време за обяд. Тъй като там няма заведения за хранене, препоръчваме на туристите да си носят храна.

Отпътуване за Бачковски манастир. Разглеждане на манастирския комплекс и поклонение пред Чудотворната икона на Богородица, подарена  от братята Бакуриани, основатели и дарители на втория по големина и значение манастир в България. Отпътуване за съответните градове и пристигане вечерта.  

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

транспорт с автобус *** / климатик, видеосистема, минибар /;

екскурзоводско обслужване;

БОНУС: Посещение Храм” Света Богородица – Благовещение” в гр. Асеновград!!!

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

входни такси и билети за музеи и обекти, посещавани по желание;

разходи от личен характер;

храна и напитки

медицинска застраховка

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: 

Внасяне на цялата сума при записване и сключване на Договор за ОТУ.

Резервацията ще се счита за гарантирана след подписване на договор за организирано туристическо пътуване с клиент и заплащане на авансовата / цялата сума до 48 ч след потвърждението. След този срок резервацията автоматично ще бъде анулирана. 

ЗАБЕЛЕЖКА: 
Екскурзията ще се проведе при мининум  40 записани туриста 
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди началната дата 

Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление /сандали, високи обувки и т.н. не са вариант за преходи от този тип/. 

Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване! 

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата 

При непроходими, опасно хлъзгави, стръмни, наводнени участъци на пешеходните маршрути при лошо време или след проливни дъждове и свлачища или други неподходящи метеорологични условия, водачът има право да промени програмата с оглед сигурността на туристите. 
При възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата. 
Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.