Посетете ни във Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Skype чат с оператор
тел.: +359 46 66 17 21
гр. Ямбол, ул. "Георги Дражев" 3-а-2
E-mail: valeross_holiday@abv.bg

ПРОМО ОФЕРТИ

Вашата оценка
„БАЛКАНСКА СКАРИАДА В ЗЛАТОГРАД“
Маршрут:   Ямбол - Сливен - Стара Загора - Златоград

Продължителност:   1 ден

Транспорт:  Автобус

Дати на отпътуване:  
16.10.2021 г.  
45
40 лв.
-12%
или се обадете на 046/ 66 13 21
Програма
Информация за държавата

  „БАЛКАНСКА СКАРИАДА В ЗЛАТОГРАД“

ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ

ПРОГРАМАТА Е ПОДХОДЯЩА ЗА ДЕЦА!

„Яж, пий и се весели и добра дума думай…”

Отново ни предстои златоградския есенен празник за всички сетива – традиционната СКАРИАДА! На 16 октомври 2021 г. в Етнографски комплекс ще можем да опитаме от печените месни специалитети на съседите ни сърби, турци и гърци. Разбира се, ще има и нашенска скара! Кулинарните изкушения ще бъдат съпроводени с много музика, песни и танци на съответните народи.

Маршрут: Ямбол – Сливен - Стара Загора - Кърджали – Златоград – Каменни гъби – Стара Загора – Сливен -  Ямбол

Дати на отпътуване: 

По време на екскурзията се посещават: Златоград – Църква „Успение Богородично“ в Кърджали, Каменни гъби

ПРОМО ЦЕНА ОТ 40 лв за всички записани до 5 дни преди дата на отпътуване!

Град на отпътуване

Място

Час

ПРОМО ЦЕНА

РЕДОВНА ЦЕНА

Ямбол

Сп. Минерална баня

05:30

40 лв

45 лв

Сливен

Бензиностанция ЕКО-Дамарски мост

06:00

40 лв

45 лв

Стара Загора

Сп. Железник

07:00

40 лв

45 лв

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

Възможност за двупосочен трансфер от и до вашият град:

Отпътуване по маршрут:  Хасково – Кърджали – Златоград

Отпъпуване за град Кърджали. Посещение на Кърджалийски манастир "Успение Богородично" - Там в специално ковчеже се съхранява християнска реликва намерена на Перперикон, за която се вярва, че е част от кръста на Христос. Ще имате възможност да запалите свещ за здраве, да си налеете от лековитата вода от аязмото в Манастирския комплекс. 

Отпътуване за  Златоград.  Туристическа програма в Златоград с   пешеходна разходка до лобното място и паметника на Делю войвода и запознаване с легендата за хайдутина, най-старата църква, построена по време на Османското владичество в Родопите – “Успение Богородично” - от 1834 г., сградата на най-старата поща в България, църквата „Св. Георги” и разположената в двора й взаимно училище, поставило началото на просветно-образователното дело в Родопите. Тук е открит и най-старият писмен паметник от Родопското Възраждане – “Златоградски писмовник” (1852 г.). Свободно време за разглеждане на Ареален комплекс Златоград. Възможност да опитате прочутото  „въртяно кафе” в кафене „Стария град”, приготвено върху нагорещен пясък и поднесено със специален ритуал. Свободно време да се насладите на вкусните ястия от Балканската Скариада и да се повеселите.

Каним Ви в Етнографски ареален комплекс Златоград, за да изпитате емоцията и насладата от кулинарията и музиката на балканските народи – българи, гърци, сърби и турци. Веселбата продължава през деня и вечерта с музика и танци на балканските народи.

По време на скариадата, гостите и жителите на града ще имат възможността за опитат от традиционните български кебапчета и кюфтета, гръцката риба на скара, сръбска плескавица и турския дана-кебап. Празникът в стария град е единствен у нас, като целта му е да обедини народите и да привлече туристи, възраждайки забравени родопски ястия.

Отпътуване от Златоград по обратния маршрут.  По път кратка фотопауза до прочутото скално образувание – Каменните гъби. Природният феномен е разположен на около 1 km северно от село Бели пласт, до самия път между Хасково и Кърджали. Местните го наричат Мантаркая. Скалните образувания с формата на гъби са изваяни в риолитови вулкански туфи Пристигане в Стара загора – Сливен – Ямбол вечерта

ОТСТЪПКИ от ПРОМО ЦЕНАТА НЯМА!

ОТСТЪПКИ от редовната цена: 

Цена за деца до 7 г : 5 лв

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 

Транспорт с комфортен туристически автобус на ВАЛЕРОС ЕООД; 

Посещение на Църква „Св. Успение Богородично“ в Кърджали

Пешеходна разходка в ЕАК „Златоград“ и участие в „Балканска Скариада“ 2019

Фотопауза до скално образование - Каменните гъби – с. Бели Пласт

Медицинска застраховка за България с асистанс за лица до 64 години

Водач – екскурзовод от ТА „Валерос Холидей“

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 

Лични разходи

Входни такси за обектите по програмата

Доплащане за мед. Застраховка за лица от 65 г до 85 г –  1,50 лв

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: внасяне на цялата сума при записване и сключване на Договор за ОТУ. Направените резервации по програмата се пазят в рамките на 48 часа, след което се анулират, ако не е сключен договор за ОТУ.

ЗАБЕЛЕЖКА: 
Екскурзията ще се проведе при мининум 40 записани туриста 

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди началната дата 

Лица над 85 год. не се застраховат. 

Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление /сандали, високи обувки и т.н. не са вариант за преходи от този тип/. 

Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване! 
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата 

При непроходими, опасно хлъзгави, стръмни, наводнени участъци на пешеходните маршрути при лошо време или след проливни дъждове и свлачища или други неподходящи метеорологични условия, водачът има право да промени програмата с оглед сигурността на туристите.  

При възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата. 
Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.