Посетете ни във Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Skype чат с оператор
тел.: +359 46 66 17 21
гр. Ямбол, ул. "Георги Дражев" 3-а-2
E-mail: valeross_holiday@abv.bg

в България

Вашата оценка
СЪРЦЕТО НА СТАРА ПЛАНИНА Дряново - Дряновски манастир – Пещера Бачо Киро – Хотнишки водопад – Преображенски манастир – Велико Търново
Маршрут:   Ямбол – Сливен - Дряновски манастир – пещера Бачо Киро – Хотнишки водопад – Преображенски манастир – Велико Търново

Продължителност:   2 дни / 1 нощувка

Транспорт:  Автобус

79 лв.
или се обадете на 046/ 66 13 21
Програма
Информация за държавата

 СЪРЦЕТО НА СТАРА ПЛАНИНА

Дряново - Дряновски манастир – Пещера Бачо Киро – Хотнишки водопад – Преображенски манастир – Велико Търново

Маршрут: Ямбол – Сливен -  Дряновски манастир – пещера Бачо Киро – Хотнишки водопад – Преображенски манастир – Велико Търново

Продължителност: 2 дни / 1 нощувка / 1 закуска

По време на екскурзията се посещават:

Дряново - Дряновски манастир – Пещера Бачо Киро – Хотнишка екопътека и Хотнишки водопад – Преображенски манастир – Велико Търново

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

Град на отпътуване

Място

Час

ЦЕНА

Ямбол

Сп. Минерална баня

07:00 часа

79 лв

Сливен

Бензиностанция Еко – Дамарски мост

07:45 часа

79лв

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

1 ДЕН: Отпътуване по маршрут: Дряново – Дряновски манастир – Пещера Бачо Киро

Посещение на Пещерата Бачо Киро. Най-старо е поселението на първобитния човек в пещера "Бачо Киро", което датира от средния и късния период на старокаменната епоха /100000 – 10000 г.пр.н.е./. Археолозите проучват 5-метров културен пласт и разкриват над 6000 находки. Пещерата е благоустроена и пригодена за посещения от туристи.  Свободно време за разглеждане на  Дряновски манастир и обяд. - кътче от природата на България с богато разнообразие на отвесни скални венци, пещери, уникални релефни форми, растителен и животински свят.  Отпътуване за град Дряново - родното място на големият български архитект и строител Майстор Кольо Фичето. Разглеждане на забележителностите на градчето. Пешеходна разходка с разглеждане на часовниковата кула, църквата „Свети Никола“, строена от Кольо Фичето, релефната карта на България и възрожденските къщи. Възможност за посещение на Лафчиева къща и музейната експозиция  „Кольо Фичето. Живот и творчество“. 

Отпътуване в посока Велико Търново. Настанавяне в хотел 2*/3*. Свободно време. Нощувка.

2 ДЕН: Закуска. Освобождаване на хотела. Отправяме се в посока село Хотнишки водопад. Хотнишкият водопад се намира на около 15 км от Велико Търново. В непосредствена близост е село Хотница. Срещу водопада има голяма поляна със заведение, където много хора си правят пикник или опъват палатки. Красотата на мястото целогодишно привлича туристи.

Водопадът е висок 30 метра, а водите му са част от река Бохот. В ляво от него по стръмни стълби започва Хотнишката екопътека. Разглеждане на водопада и възможност за разходка по еко пътеката (дължина на пътеката около 1,5км и около 30 мин преход в посока) По пътя се разкриват гледки към водопада и реката.

Отпътуване за Преображенския манастир - е един от забележителните паметници на българската архитектура. Той е четвъртият по големина манастир в България. Основан е през XIV век с подкрепата на цар Иван Александър. С падането на България под османско владичество, манастирът бива изпепелен. Той е възстановен изцяло през 1882 г., с участието на двамата колоси на Българското национално Възраждане - Уста Колю Фичето и Захари Зограф. Стенописната композиция “Страшният съд”, заемаща цялата източна стена на преддверието на църквата, се смята за един от шедьоврите на възрожденското иконописно изкуство. Фреските "Успение Богородично", "Рождество Богородично" и "Тайната вечеря" също са уникални и неповторими стенописни произведения. Свободно време за разглеждане.

Отпътуване за град Велико Търново – болярския град, където е обявена независимостта на България. Единственият град, който два пъти е столица на България – по време на Второто българско царство /1185-1393/ и след освобождението от Османско иго /1878-1879/. През 1879г. в столицата е създадена Търновската конституция, действала до 1947г.

Пешеходна разходка и запознаване със забележителностите на града. Свободно време за обяд и посещение на Музея Затвор, Крепостта Царевец, Парка на миниатюрите, Самоводската чаршия и други обекти.

Късен следобед отпътуване към Сливен и Ямбол. Пристигане вечерта.

ОТСТЪПКА ЗА ДЕЦА ДО 7 год, настанени с двама възрастни в стая – 15 лв от пакетната ЦЕНА

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 

транспорт с автобус на „ВАЛЕРОС“ ЕООД;

1 нощувка /1 закуска във Велико Търново – хотел 2*/3*

Доплащане за настанаяване в единична стая – 20 лв

посещение на Дряново;

посещение на Дряновски манастир;

посещение на пещера Бачо Киро /без входна такса/;

посещение на Хотнишка екопътека и водопад

посещение на Преображенски манастир

пешеходна разходка във Велико Търново

водач – екскурзовод от ТА „Валерос Холидей“;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

входни такси на посещаваните обекти

Мед.Застраховка за лица до 64 г -доплащане по желание 1 лв на ден

Мед. Застраховка за лица от 65 до 85 г – доплащане по желание 2 лв на ден

Лични разходи

ВХОДНИ ТАКСИ ВА ПОСЕЩАВАНИТЕ ОБЕКТИ: 

Вход за Пещерата "Бачо Киро"

къс маршрут - възрастни - 2лв, учащи - 1лв

дълъг маршрут - възрастни - 4лв, учащи - 2лв.

Вход за Дряновски манастир - възрастни - 2лв., учащи - 1лв.

Вход Архитектурно-исторически резерват "Царевец""  - 6, 00 лв за възрастни, 2,00 лв за учащи

Вход за  Музей „Затвор“ - 6,00 лв за възрастни, 2,00 лв за  учащи, безплатно – деца до 7 години

Вход за Парк Музей на Миниатюрите – 10,00 лв за възрастни, 5,00 лв за учащи, пенсионери и студенти

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ При записване се внася 50% капаро, доплащане не по късно от 14 дни от дата на отпътуване.Резервацията ще се счита за гарантирана след подписване на договор за организирано туристическо пътуване с клиент и заплащане на авансовата сума до 48 часа след потвърждението. След този срок резервацията автоматично ще бъде анулирана.

ЗАБЕЛЕЖКА:

Екскурзията ще се проведе при мининум 40 записани туриста 

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 5 дни преди началната дата 

Лица над 85 год. не се застраховат. 

Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление /сандали, високи обувки и т.н. не са вариант за преходи от този тип/. 

Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване! 

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата 

При непроходими, опасно хлъзгави, стръмни, наводнени участъци на пешеходните маршрути при лошо време или след проливни дъждове и свлачища или други неподходящи метеорологични условия, водачът има право да промени програмата с оглед сигурността на туристите. 

При възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата. 
Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.