Посетете ни във Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Skype чат с оператор
тел.: +359 46 66 17 21
гр. Ямбол, ул. "Георги Дражев" 3-а-2
E-mail: valeross_holiday@abv.bg

в България

Вашата оценка
КАНЬОНА НА ВОДОПАДИТЕ - ВОДОПАД СЛИВОДОЛСКО ПАДАЛО - АГУШЕВИ КОНАЦИ - УХЛОВИЦА
ПРОМО ОФЕРТА
Маршрут:   Ямбол - Сливен - Стара Загора - Араповски манастир - Бачковски манастир - Сливодолско падало - Каньона на водопадите - Смолян - Ухловица - Агушеви конаци

Продължителност:   2 дни / 1 нощувка

Транспорт:  Автобус

95
85 лв.
-11%
или се обадете на 046/ 66 13 21
Програма
Информация за държавата

УИКЕНД В РОДОПСКОТО СЪРЦЕ

Араповски манастир – Бачковски манастир – Екопътека Сливодолско падало - Каньонът на водопадите – Смолян – Пещера Ухловица – Агушеви конаци – Музей на боба

Маршрут: Ямбол -  Сливен - Стара Загора – Араповски манастир – Бачковски манастир – Екопътека Сливодолско падало - Екопътека Каньона на водопадите - Пампорово – Смолян – с. Могилица – с. Смилян

Продължителност: 2 дни / 1 нощувка / 1 закуска

По време на екскурзията се посещават:

Араповски манастир – Бачковски манастир – Екопътека Сливодолско падало- Екопътека Каньона на водопадите – Смолян – Пещера Ухловица - Агушеви конаци – с. Смилян – Музей на боба

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

ПРОМО ЦЕНА валидна при записване до 15 дни от дата на отпътуване!

Град на отпътуване

Място

Час

ПРОМО

ЦЕНА

РЕДОВНА

ЦЕНА

Ямбол

Сп. Минерална баня

06:30 часа

85 лв

95 лв

Сливен

Бенз.ЕКО-Дамарски мост

07:00 часа

85 лв

95 лв

Стара  Загора

Сп. Хотел Железник

08:15 часа

85 лв

95 лв

1 ДЕН: Пътуване по маршрут: Ямбол – Сливен – Стара Загора – Араповски манастир – Бачковски манастир – Екопътека Сливодолско падало – Смолян. Пътува се през Асеновград, по живописното поречие на Чепеларска река с кратка почивка по пътя.

Посещение на Араповски манастир „Света Неделя“. Единствен по рода си,построен по време на Османското владичество. Според легендата, водата от Аязмото на манастира излекувала любимата на местния Турски владетел Арап бей и той от благодарност дарил земя до лековития извор и разрешил изграждането на манастир. Свободно време за разглеждане и снимки.

Отпътуване за Бачковски манастир „Успение Богородично“. Един от най-старите и втория по големина български манастир. Старинните стенописи са едни от най-ценните произведения на православното изкуство от 11-12 век. Уникална е чудотворната икона на Богородица.; Свободно време за разглеждане, снимки и обяд.

Отпътуване към Екопътека Сливодолско падало и резерват Червената стена. Boдoпaд "Cливoдoлcĸo пaдaлo", с височина 50м e нaй-виcoĸият вoдoпaд в Poдoпитe. Haмиpa ce в peзepвaтa "Чepвeнaтa cтeнa" в Зaпaднитe Poдoпи, мaлĸo cлeд Бaчĸoвo. Mecтнocттa нa peĸa Cливoв дoл e мнoгo живoпиcнa и пpeди caмия вoдoпaд тypиcтитe мoжe дa видят мнoжecтвo ĸacĸaди и мaлĸи вoдoпaди. Водопадът е разположен на река Сливов дол, приток на Чепеларска река, откъдето идва и наименованието му. ЗАБЕЛЕЖКА: До началато на екопътека се достига с автобус / бус. От началото на екопътека до водопад Сливодолско падало се стига за 60 минути, спокоен бавен ход в посока. Маркировката на екопътеката е синя, има указателни табели. Времето за връщане е същото. След кратко изкачване се върви по тясна пътека през гъста гора, по поречието на река Сливов Дол. На места са изградени мостчета , дървени стълби. На 10 мин, преди Водопад Сливодолско падало има друг водопад, след него следва стръмно изкачване. Внимание! След дъжд и през пролетта, пътеката е леко хлъзгава и кална. Достига се до панорамна площадка с пейка, откъдето се наблюдава Водопада.

Отпътуваме за Смолян. Пристигане надвечер. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка

2 ДЕН: Закуска. Отправяме се в посока село Мугла, за да разгледаме Екопътека Каньонът на водопадите. Екопътеката е направена под формата на кръг и вървейки към края й всъщност се озоваваш в началната точка – там, откъдето си тръгнал. По пътя си ще видите около 46 водопада, като по-забележителните са пет. Най-големият и красив водопад е „Орфей”. Той е с пад на водата от 68 метра, а някои описват водните му струи като струните на арфата на митичния тракийски певец. ЗАБЕЛЕЖКА: С автобус / микробус се достига до 250 м от началото на екопътеката. Следва ходене пеша. Внимание! Общото време за обход на кръговия маршрут или достигане до Водопад Орфей и връщане обратно, отнема около 2,5 часа до 3 часа. Дължината й е 6, 5 км. Най-горната точка на екопътеката е на около 1800 м надморска височина, а денивелацията й е около 700 м. Изградени са около 10-на места за почивка с пейки и маси за хапване по цялото протежение на екопътеката.  Не забравяйте удобните обувки, някоя връхна дреха, вода, напитки, нещо за хапване и разбира се, фотоапарата 

Връщане в посока Смолян и оттам потегляме за Пещерата Ухловица.

ЗАБЕЛЕЖКА: За тези, които не могат или не желаят да се включат в обхождането на Екопътека Каньона на водопадите, времето могат да го използват за разглеждане на забележителностите в град Смолян.

Пристигане на пещерата Ухловица – един от подземните дворци на Родопите. Ухловица е една от най-старите пещери в региона, с много красиви образувания, наподобяващи морски корали. Името й идва от думата ,,улулица,, – вид нощна граблива птица. Въпреки, че е малко позната, тя не отстъпва по красота на легендарните пещери като „Леденика“ и „Снежанка“. ЗАБЕЛЕЖКА: До паркинга на пещерата се достига с автобус / микробус. От паркинга до пещерата се стига по стръмен участък от 800 метра + 185 броя стъпала до входа (около 30 минути, спокоен ход). Общата денивилация от паркинга до входа на пещерата е 150 м. Пещерата е пропастна и има 280 метални стъпала, вътре които свързват галериите. Обиколката на пещерата е с екскурзовод и с времетраене около 45 минути.

Отпътуване за родопското село Могилица. Там времето е съхранило уникалния феодален замък "Агушеви конаци" - единственият в Югоизточна Европа. Противно на много мнения, че сградите са били арест, това не е вярно. Те са замък,  строени в средата на 19 век, от български майстори строители, за Агуш ага и неговите трима сина. Оттам идва и името им днес. Агушеви конаци имат 221 прозореца, 86 врати и 24 комина. Свободно време за разглеждане на Агушевите конаци с местен екскурзовод , време за снимки  в центъра на китното село Могилица, за да се срещнете с   ,,кандидата,, за рекордите на Гинес - гигантска дървена лъжица.

Отпътуване за село Смилян, където по желание можем да посетим, единствения по рода си Музей на боба и да си закупите от смилянския боб.

Отпътуване за Стара Загора, Сливен и Ямбол късен следобед.  Пристигане вечерта.

ОТСТЪПКИ от ПРОМО ЦЕНАТА : Цена за деца до 7 год, настанени с двама родители в стая – отстъпка 10 лв 

ОТСТЪПКИ от РЕДОВНАТА ЦЕНАТА : Цена за деца до 7 год, настанени с двама родители в стая – отстъпка 15 лв 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 

транспорт с туристически автобус

1 нощувка/ 1 закуска в района на Смолян 

посещение на Араповски манастир

посещение на Бачковски манастир

посещение на Екопътека Сливодолско падало и Водопада Сливодолско падало – няма входна такса

посещение на Екопътека Каньона на водопадите – няма входна такса

посещение на пещерата Ухловица /без вкл. Входна такса/

посещение на Могилица и Агушевите конаци /без вкл. Входна такса/

посещение на село Смилян;

екскурзоводско обслужване по време на пътуването; 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 

Лични разходи

мед. Застраховка за лица до 64 години – доплащане 2 лв

мед. Застраховка за лица от 65 год до 85 г – доплащане 4 лв

входни такси за посещаваните обекти:  

ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ПОСЕЩАВАНИТЕ ОБЕКТИ:  

Пещера Ухловица – 6 лева (възрастни), 3 лева (учащи),  - няма групова отстъпка

Музей на Боба в с. Смилян -  2 лв (възрастни и учащи) - няма групова отстъпка

Агушеви конаци – 4 лв (възрастни), 2 лв (учащи) – с включена групова отстъпка

Музей Кулата на Ангел Войвода /в Араповски манастир/ 1 лева (възрастни), 0,50 лева (учащи),  

Костницата в Бачковски манастир – 2 лв

Старата Трапезария в Бачковски манастир – 3 лв

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: 

При записване се внася 50% капаро, доплащане не по късно от 14 дни от дата на отпътуване.Резервацията ще се счита за гарантирана след подписване на договор за организирано туристическо пътуване с клиент и заплащане на авансовата сума до 48 часа след потвърждението. След този срок резервацията автоматично ще бъде анулирана.

ЗАБЕЛЕЖКА: 

Екскурзията ще се проведе при мининум 35  записани туриста 

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи:   дни преди началната дата 

Лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие. 

Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление /сандали, високи обувки и т.н. не са вариант за преходи от този тип/. 

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата 

При непроходими, опасно хлъзгави, стръмни, наводнени участъци на пешеходните маршрути при лошо време или след проливни дъждове и свлачища или други неподходящи метеорологични условия, водачът има право да промени програмата с оглед сигурността на туристите. 
При възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата. 
Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им.

 

Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.