Посетете ни във Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Skype чат с оператор
тел.: +359 46 66 17 21
гр. Ямбол, ул. "Георги Дражев" 3-а-2
E-mail: valeross_holiday@abv.bg

България

Вашата оценка
БОГОРОДИЧНА СТЪПКА – КАЗАНЛЪШКА ГРОБНИЦА – ПОТОПЕНАТА ЦЪРКВА
Маршрут:   Ямбол – Сливен - местност Богородична стъпка - Казанлък – Язовир Жребчево – Потопената църква „Св. Иван Рилски“

Продължителност:   1 ден

Транспорт:  Автобус

Дати на отпътуване:  
13.08.2022 г.,   08.10.2022 г.  
35 лв.
или се обадете на 046/ 66 13 21
Програма
Информация за държавата

 БОГОРОДИЧНА СТЪПКА – КАЗАНЛЪШКА ГРОБНИЦА – ПОТОПЕНАТА ЦЪРКВА "СВЕТИ ИВАН РИЛСКИ"

ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ

ПОДХОДЯЩА ЗА ДЕЦА

Маршрут: Ямбол – Сливен - местност Богородична стъпка -  Казанлък – Язовир Жребчево – Потопената църква „Св. Иван Рилски“

Продължителност: 1 ден

По време на екскурзията се посещават:

Скален феномен и природна забележителност – Казанлък – Казанлъшка гробница -  Потопената църква „Свети Иван Рилски“

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

 

Град на отпътуване

Място

Час

ЦЕНА

Ямбол

Сп. Х-ел България /офис Валерос/

07:00 часа

35 лв

Сливен

Еко Бензиностанция – Дамарски мост

07:30 часа

35 лв

 

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

1 ДЕН

Отпътуване по маршрут:  : Ямбол – Сливен - местност Богородична стъпка

Отпътуване в посока село Старогазогрски минерални бани и посещение красивият природен феномен наречен "Богородична стъпка".  С автобуса достигаме до началото на горска пътечка. Следва пешеходен преход без големи наклони с времетраене около 20 минути в посока. Легендата говори, че това място е светилище, свързано с различни езически религиозни обреди отпреди хиляди години.  След приемане на християнството по тези земи, местността става свято място. Митът за "Богородична стъпка" се ражда, заради изключително силното биоенергийно поле и причудливата вдлъбнатина горе на скалите, наподобяваща следа от човешки крак, в която водата никога не пресъхва. Преди няколко години е изграден малък параклис, наречен "Рождество Богородично".

Отпътуване за Долината на тракийските царе. Това е второто наименование на красивата Казанлъшка долина с център столицата на Одриската държава Севтополис. Разглеждане на Казанлъшката гробница - първото голямо откритие в Долината на тракийските царе, забележителен паметник на тракийското изкуство със световна слава, включен в списъка на ЮНЕСКО. Уникалните стенописи в коридора и куполното помещение са едни от най-добре запазените произведения на античната живопис. Свободно време за обяд и разходка в красивия Казанлък, център на Розовата долина, където в хармония се съчетават съвремие и дълбока древност. 

Отпътуване в посока Потопената църква „Св. Иван Рилски. Църквата „Св. Иван Рилски“ е построена през 1895 година. През 60-те години на 20 век, заедно с трите села Жребчево, Запалня и Долно Паничарево, е потопена, за да бъде създаден язовир. Местните жители успяват да запазят части от църквата си, като пренасят олтара и камбаната в съседните села.

Интересно е, че макар поставена в друго село, камбаната спазва обещанието на миналите поколения, винаги да известява смъртта на починал жител от потопените села.

През половината година църквата е под водата. Тогава до нея може да се стигне с лодка като в истинско приключение. Другата възможност е да се разходите пеша в сухия сезон през лятото и да усетите духа на едно от най-интересните и красиви места в страната.

Тази дестинация е любима на фото любителите от цялата страна, които идват специално дотук, за да направят незабравими снимки.

Отпътуване за градовете: Сливен – Ямбол

ОТСТЪПКИ от цената:  Цена за деца до 6,99 г  - 30 лв

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 

Транспорт с комфортен туристически автобус; 

Посещение на Казанлък и Казанлъшката гробница /без входна такса/

Посещение на скален феномен Богородична стъпка.

Посещение на Потопената църква „Свети Иван Рилски“

Водач – екскурзовод от ТА „Валерос Холидей“

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 

Лични разходи

Медицинска застраховка за България с асистанс за лица до 64 години – 1 лев

Входни такси за обектите по програмата

Доплащане за мед. Застраховка за лица от 65 г до 85 г – 2 лв

ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ОБЕКТИТЕ ПО ПРОГРАМАТА

Казанлъшка гробница: възрастни - 6 лв, за учащи деца - 2 лв., за деца под 7 години и лица с ТЕЛК - безплатно;

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: При записване се внася цялата сума.Резервацията ще се счита за гарантирана след подписване на договор за организирано туристическо пътуване с клиент и заплащане на авансовата сума до 48 часа след потвърждението. След този срок резервацията автоматично ще бъде анулирана.

ЗАБЕЛЕЖКА: 
Екскурзията ще се проведе при мининум 37 записани туриста 

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди началната дата 

Лица над 85 год. не се застраховат. 

Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление /сандали, високи обувки и т.н. не са вариант за преходи от този тип/. 

Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване! 

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата 

При непроходими, опасно хлъзгави, стръмни, наводнени участъци на пешеходните маршрути при лошо време или след проливни дъждове и свлачища или други неподходящи метеорологични условия, водачът има право да промени програмата с оглед сигурността на туристите. 
При възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата. 
Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.