Посетете ни във Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Skype чат с оператор
тел.: +359 46 66 17 21
гр. Ямбол, ул. "Георги Дражев" 3-а-2
E-mail: valeross_holiday@abv.bg

България

Вашата оценка
КРАСОТИТЕ НА ЕЛЕНСКИЯ БАЛКАН
Маршрут:   Ямбол – Сливен - Елена – Село Раювци - Христовски водопад

Продължителност:   1 ден

Транспорт:  Автобус

Дати на отпътуване:  
09.07.2022 г.,   14.08.2022 г.,   02.10.2022 г.  
39 лв.
или се обадете на 046/ 66 13 21
Програма
Информация за държавата

КРАСОТИТЕ НА ЕЛЕНСКИЯ БАЛКАН

Елена – село Раювци - Мемориалния комплекс „Вълчан Войвода“ - „Българският Стоунхендж – Екопътека „Марков камък –Раюв камък“ – Христовски водопад

Маршрут: Ямбол – Сливен -  Елена – Село Раювци - Христовски водопад

Продължителност: 1 ден

По време на екскурзията се посещават:

Елена – село Раювци - Мемориалния комплекс „Вълчан Войвода“ - „Българският Стоунхендж – Екопътека „Марков камък –Раюв камък“ – Христовски водопад

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

Град на отпътуване

Място

Час

ЦЕНА

Ямбол

Сп. ОФИС ВАЛЕРОС

06:00 часа

39 лв

Сливен

Бензиностанция ЕКО-Дамарски мост

06:30 часа

39 лв

Отпътуване  в посока село Раювци. Едно малко, непознато и скрито сред гънките на Еленския балкан селце, където природни красоти, светилища, легенди, аромат на спокойствие и световни културни паметници са събрани на една шепа място.

Тук се намира и единствения у нас паметник на страховития и легендарен Вълчан войвода. В цял ръст от бял камък, се извисява войводата, с златен ланец и стъпил върху злато. Легенди за смелостта на неговата чета и за несметните богатства, заграбени от поробителите и раздадени за свободата на България и образованието на българите се разказват и до днес.

Ще бъдете очаровани от „Раювските камъни“ – българския вариант на световноизвестния Стоунхендж. Няма как човек да не остане смаян при вида и размера на издигнатите камъни, образуващи идеален кръг. Те представляват огромни каменни късове, изписани с мисли, стихотворения, старинни знаци и лица. В центъра имаше правоъгълен, издълбан от горната страна, камък, където хората пускаха монети за късмет и здраве. Свободно време за разглеждане на местността.

Отпътуване към град Елена. Разглеждане на забележителностите в града – Архитектурно-исторически комплекс „Даскалоливница“, Първото класно училище в България, Часовниковата кула от 1812 г, Църквата „Свети Никола“ от 1804 г и „Успение на Пресвета Богородица“ от 1836 г, Камбуровия хан. Свободно време за снимки и обяд.

Отпътуване към началото на  Екопътека „Марков камък –Раюв камък“. Това е един от най-красивите и използвани пешеходни маршрути в Еленския Балкан. Преминава над скални откоси и се разкрива чудесна гледка към цялата Еленска котловина и връх Чумерна, като се преминава през красива дъбова и габърова гора. В близост до първия скалния феномен Марков камък, в края на екопътеката, се намира друга природна забележителност - Раюв камък, от който се открива просторна гледка към язовир "Йовковци".  Маршрутът е кръгов и отнема около 3 часа, спокоен ход и време за снимки.

Отпътуване в посока Христовски водопад. С автобуса ще достигнем до обособената пътека, по която ще вървим пеш 15 мин в посока, по черен път, но равен терен, без наклони. Христовският водопад на река Мийковска в Еленския балкан е една от местните забележителности. Свободно време за снимки.

Отпътуване към Сливен и Ямбол.

ОРИЕНТИРОВЪЧНИ ВХОДНИ ТАКСИ на обектите по програмата

Първо класно училище – 2 лв възрастен, 1 лв учащи

Камбуров хан – 2 лв възрастен, 1 лв учащи

Попниколовата къща /Музей по палеонтология/ - 2 лв възрастен, 1 лв учащи

Къща музей „Иларион Макариополски“ – 2 лв възръстен, 1 лв учащи

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 

транспорт по маршрута с туристически автобус на „ВАЛЕРОС“ ЕООД;

посещение на град Елена

посещение на Христовски водопад

посещение на село Раювци - перлата на Еленския балкан

Екопътека „Марков камък –Раюв камък“

екскурзоводско обслужване по маршрута;

Мед. застраховка за лица до 64 год

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 

Лични разходи

Мед застраховка за лица от 65 г до 85 г –  доплащане 1,50 лв

Входни такси за обектите по програмата

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: внасяне на цялата сума при записване и сключване на Договор за ОТУ. Направените резервации по програмата се пазят в рамките на 48 часа, след което се анулират, ако не е сключен договор за ОТУ.

ЗАБЕЛЕЖКА: 
Екскурзията ще се проведе при мининум 37 записани туриста 

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди началната дата 

Лица над 85 год. не се застраховат. 

Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление /сандали, високи обувки и т.н. не са вариант за преходи от този тип/. 

Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване! 
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата 

При непроходими, опасно хлъзгави, стръмни, наводнени участъци на пешеходните маршрути при лошо време или след проливни дъждове и свлачища или други неподходящи метеорологични условия, водачът има право да промени програмата с оглед сигурността на туристите. 

При възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата. 
Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването