Посетете ни във Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Skype чат с оператор
тел.: +359 46 66 17 21
гр. Ямбол, ул. "Георги Дражев" 3-а-2
E-mail: valeross_holiday@abv.bg

в България

Вашата оценка
МРАМОРНО ЕЗЕРО – ЯЙЦЕТО НА ЗМЕИЦАТА – РАКОВСКИ – БРЕЗОВО - СВЕЖЕН
Маршрут:   Ямбол – Сливен – Раковски – Брезово – Свежен

Транспорт:  Автобус

Дати на отпътуване:  
15.05.2021 г.  
37 лв.
или се обадете на 046/ 66 13 21
Програма
Информация за държавата

МРАМОРНО ЕЗЕРО – ЯЙЦЕТО НА ЗМЕИЦАТА – РАКОВСКИ – СВЕЖЕН

Маршрут: Ямбол – Сливен – Раковски – Мраморно езеро – Свежен

ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ

По време на екскурзията се посещават:

Мраморното езеро - католическата църква "Светото сърце Христово" в Раковски– Архитектурно – Исторически резерват - село Свежен и Скален феномен “Яйцето на змеицата”

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

Град на отпътуване

Място

Час

ЦЕНА

Ямбол

Сп. Офис Валерос

05:30 часа

37 лв

Сливен

Бензиностанция Еко – Дамарски мост

06:00 часа

37 лв

Отправяме се към Сърнена Средна гора - към район, свързан със самото начало на Тракийската археология в България. Кратка почивка на магистрала Тракия.

Първо ще минем през град Раковски, в който почти цялото население изповядва католицизъм. От далеч се виждат няколко католически катедрали, а католическата църква "Светото сърце Христово" в Раковски е втората по големина на Балканите след катедралата в Загреб. Кратка спирка за фотопауза пред внушителната сграда.

Продължаваме нашето пътешествие към село Свежен. В близост до Свежен се намира забележителния скален феномен “Яйцето на змеицата”, до което води древен път, изграден от големи каменни плочи. Сакралното място, голяма скална площадка с провиралка и следи от свещенодействия, е пропито с тайнство и древна вяра. Разположено е на около 1,5 км от мястото, където ще слезем от автобуса, почти без денивeлация. Преходът е около 30 минути в една посока. Фотопауза и разглеждане. Следва разглеждане на забележителностите в село Свежен, което е обявено за Архитектурно историчеки резерварт. Сред красива природа на двата бряга на Свеженска река ще се разходим по живописните улички сред запазените възрожденски къщи, оцелели като по чудо през превратната история на този прекрасен край. По време на Руско-турската освободителна война селото е опожарено почти до основи, голяма част от населението му загива, остават около 100 къщи, църквата „Св. Св. Апостол Петър и Павел“, часовниковата кула.
Ще видим и 300 годишната родна къща на освободителя на Родопите полковник Владимир Серафимов, чийто паметник се издига в центъра на селото, и частично реставрираната
от XVII век църквата „Св. Георги“, опожарена от турците.  Свободно време за обяд в селото в една от къщите за гости.

Отпътуваме към Мраморното езеро, което се намира в непосредствена близост до Брезово. Ще се придвижим около 700 метра пеша до брега на едно уникално човешко и природно творение. Каменна изоставена кариера прониква дълбоко в земята с огромен кратер. Майката Природа го изпълва с чиста вода и с вълшебство превръща кратера в изумрудено езеро. За много хора през горещите дни това е любимо място за къпане, гмуркане от стръмните брегове и даже за водолазен спорт. Свободно време за разходка и снимки.

Отпътуване към Сливен и Ямбол. Пристигане вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 

транспорт с туристически автобус на „ВАЛЕРОС“ ЕООД

разглеждане на Католическата църква „Свето сърце Христово“

разглеждане на Мраморното езеро; 

посещение на скалното светилище Яйцето на змеицата

разглеждане на забележителностите в АИР – село Свежен

екскурзоводско обслужване по маршрута

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 

Лични разходи

мед. Застраховка за лица до 64 години – доплащане 1 лв

мед. Застраховка за лица от 65 год до 85 г – доплащане 1,50 лв

входни такси за посещаваните обекти по програмата

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: внасяне на цялата сума при записване и сключване на Договор за ОТУ. Направените резервации по програмата се пазят в рамките на 48 часа, след което се анулират, ако не е сключен договор за ОТУ.. 

ЗАБЕЛЕЖКА: 

Екскурзията ще се проведе при мининум 40  записани туриста 

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи:  5  дни преди началната дата 

Лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие. 

Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление /сандали, високи обувки и т.н. не са вариант за преходи от този тип/. 

НОСЕТЕ СУХА ХРАНА!

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата 

При непроходими, опасно хлъзгави, стръмни, наводнени участъци на пешеходните маршрути при лошо време или след проливни дъждове и свлачища или други неподходящи метеорологични условия, водачът има право да промени програмата с оглед сигурността на туристите. 
При възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата. 
Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им.

Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването

 

При посещение на обектите по програмата, Туроператорът не носи отговорност за неизискани от клиента професионални, възрастови и други индивидуални отстъпки. Потребителите трябва да предоставят в обекта съответния документ, удостоверяващ отстъпката / студентска книжка, ученическа карта, журналистическа карта и други/.