Посетете ни във Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Skype чат с оператор
тел.: +359 46 66 17 21
гр. Ямбол, ул. "Георги Дражев" 3-а-2
E-mail: valeross_holiday@abv.bg

Фестивали/Карнавали

Вашата оценка
ФЕСТИВАЛ НА ПЯСЪЧНИТЕ ФИГУРИ И РИМСКИ ГРАД ДЕУЛТУМ
Маршрут:   Ямбол - Дебелт - Бургас

Продължителност:   1 ден

Транспорт:  Автобус

20 лв.
или се обадете на 046/ 66 13 21
Програма
Информация за държавата

 ФЕСТИВАЛ НА ПЯСЪЧНИТЕ ФИГУРИ И РИМСКИ ГРАД ДЕУЛТУМ

ПРОГРАМАТА Е ПОДХОДЯЩА ЗА ДЕЦА!

Каквото и да ни е настроението, винаги усмивка се изписва на лицето, когато видим щастливо детско личице или нещо ни провокира да се обърнем назад към незабравими спомени от детството.  И сякаш мигновено се пренасяме в един друг свят, където времето сякаш е спряло и отвсякъде, всичко е толкова безгрижно, непринудено и радостно. Един такъв малък свят отваря врати всяко лято -вече цели 10 години в Морската градина на гр. Бургас. Той не е обикновен или измислен - съвсем реален си е, нищо, че е сътворен целият от пясък.

Маршрут: Ямбол –– Дебелт- Бургас - Ямбол

Продължителност: 1 ден

По време на екскурзията се посещават:

Фестивал на Пясъчните фигури - Националният археологически резерват „Деултум-Дебелт“

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

Град на отпътуване

Място

Час

 

 

 

ЦЕНА

Ямбол

Сп. Минерална баня

08:00 часа

 

20 лв

 

Посещение на Националният археологически резерват „Деултум-Дебелт“.  В залите на музея са изложени предмети от бита и ежедневието, включително и от забавленията, на римските граждани в колонията Деултум. Най-интересните са лампите, съдовете за вино, заровете за игра, разкрасителните пособия, използвани от дамите. Интересен експонат в музея е огледало с надпис „Красавице, вземи ме!“

Извън музея, на път към разкопките и останките от градската част на колонията ще видим лапедариума с басейн от римска вила тип суб-урбана и няколко старинни колони. Разходката ни ще  продължи към основната градска част покрай терми, нимфеум, солидна канализация, широка улица и останки от източната порта на града. След това ще се насочим към горната част на обекта, където са останките от търговски улици и бойна кула – това е северозападната кула на античния град с няколко амбразури. Свободно време за разглеждане.

Отпътуване в посока Бургас. Посещение на Фестивала на Пясъчните фигури – на площ от пет декара, от специален, устойчив на дъжд 5 600 тонен пясък всяка година са се появявали всякакви персонажи, причудливи създания, замъци, кули, всякакви морски (и не само) обитатели, русалки, пирати, каляски, принцеси, животни и други приказни същества, като някои от тях с височина над 8 метра.

През 2019 год. предстои да се проведе 12-то издание на Фестивала, което със сигурност отново ще изненада и сътвори едно вълшебно преживяване в един различен свят. Свободно време за разглеждане.

Свободно време за обяд в многобройните морски ресторанти в централната част на Бургас. Приятна разходка в прохладната Морска градина или време за плаж. Тръгване около 17.00 часа. По път, по желание на групата, свободно време в Магазин Джъмбо.

Отпътуване за Ямбол. Пристигане вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 

транспорт по маршрута с автобус на „ВАЛЕРОС“ ЕООД;

Посещение на Националният археологически резерват „Деултум-Дебелт“-

Посещение на Фестивал на Пясъчните фигури -  Бургас

екскурзоводско обслужване по маршрута;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 

входни такси на посещаваните туристически обекти:

разходи от личен характер;

мед. застраховка за лица до 64 г - доплащане 1 лев

мед. Застраховка за лица от 65 год до 85 г – доплащане 2 лв

Лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: 

Заплащане в брой или по банков път:

При записване се внася цялата сума.Резервацията ще се счита за гарантирана след подписване на договор за организирано туристическо пътуване с клиент и заплащане на авансовата сума до 48 часа след потвърждението. След този срок резервацията автоматично ще бъде анулирана.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ: 

Екскурзията ще се проведе при мининум 40 записани туриста 

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди началната дата 

Препоръчва се туристите да предвидят сух пакет за хранене по време на пътуването.

Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление /сандали, високи обувки и т.н. не са вариант за преходи от този тип /. Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване!

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на провеждане на програмата.

При възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата.

Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

Лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.

ВАЖНА ЗАБЕЛЕЖКА: При посещение на обектите по програмата, Туроператорът не носи отговорност за неизискани от клиента професионални, възрастови и други индивидуални отстъпки. Потребителите трябва да предоставят в обекта съответния документ, удостоверяващ отстъпката / студентска книжка, ученическа карта, журналистическа карта и други/.

ВХОДНИ ТАКСИ НА ПОСЕЩАВАНИТЕ ТУРИСТИЧЕСКИ ОБЕКТИ:

Националният археологически резерват „Деултум-Дебелт“- възрастни 5 лв, деца и пенсионери 2 лв

Фестивал на Пясъчните фигури - 1,5 лв. за пенсионери и ученици, 2.5 лв. групов билет (група 10 души), 3.5 лв. редовен билет , безплатен вход за деца до 7 год. и лица с увреждания.