Посетете ни във Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Skype чат с оператор
тел.: +359 46 66 17 21
гр. Ямбол, ул. "Георги Дражев" 3-а-2
E-mail: valeross_holiday@abv.bg

ЕКСКУРЗИИ

Вашата оценка
УИКЕНД В ГЪРЦИЯ: Дидимотика – Александруполис - Кавала
Маршрут:   Ямбол – Сливен – Стара Загора - Дидимотейхон – Александруполи - Кавала

Продължителност:   2 дни / 1 нощувка

Транспорт:  Автобус

129 лв.
или се обадете на 046/ 66 13 21
Програма
Информация за държавата

УИКЕНД В ГЪРЦИЯ

Дидимотика – Александруполис - Кавала

Маршрут: Ямбол – Сливен – Стара Загора -  Дидимотейхон – Александруполи - Кавала

Продължителност: 2 дни / 1 нощувка / 1 закуска

Транспорт: Автобус

 

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

Град на отпътуване

Място

Час

 

РЕДОВНА ЦЕНА

Ямбол

Сп. Минерална баня

05:00

 

129 лв

Сливен

Бензиностанция ЕКО-Дамарски мост

05:30

 

129 лв

Стара Загора

Сп. Хотел Железник

06:30

 

129 лв

1 ДЕН Отпътуване от България

Пътуване по маршрут: Ямбол – Сливен –Стара Загора- Дидимотейхон – Александруполси - Кавала

Пристигане в  Дидимотейхон -  Първата европейска столица на Османската империя. Следва пешеходна разходка с екскурзовод с посещение на: Православен храм „Света Богородица Елефтеротрия“ (Св. Богородица Освободителка), построен 1992-1994 г или наричана още Златната църква, защото вътре целия интериор е от злато 18 карата, Паметника на Константин Палеолог (последния византийски император,  Голямата Джамия на Баязид І (Светкавицаята.Продължаваме пешеходната обиколка с разглеждане на ,Часовниковата Кула на шведския крал Карл ХІІ – живял в крепостта през 1713 – 1714 г -  часовникът на часовниковата кула е подарък от него в знак на благодарност към жителите на Дидимотика. Отправяме се към  хълма Кале (един от двата в града), където е великолепно съхраненият средновековен Дидимотейхон. Там ще разгледаме Крепостта на Дидимотика или Двойната крепост. Един от най-значимите византийски паметници на територията на Гърция. Изграждането на крепостта започва по времето на Юстиниан през 6 век след Христа.  Разглеждане на Скалния византийски град, наречен от местните Четиридестте камери и за който, археологът Гуридис доказа, че всъщност това е Древен Тракийски скален град, посестрим на Перперикон. Свободно време за обяд. По желание и срещу допълнително заплащане - организирано посещение на таверна за обяд -  цена  22 лв   при минимум 10 души. Ще опитате прочутото гръцко „суфлаки“ с гарнитура от пържени картофи и сирене, салата, хляб и 1 бр. безалкохолно или 1 брой бира, или 1 брой (0,050 мл концентрат).

Отпътуване за Кавала. Кратки почивки по пътя. Настаняване в хотел 2*/ 3*. Свободно време. Нощувка.

2 ДЕН Закуска.

Следва панорамна пешеходна обиколка на града: Пристанището, къщата на Мохамед Али паша, смятан за основател на съвременен Египет, Имарета, построен от него, който се смята за най-голямата ислямска постройка в Европа. В момента тази сграда е превърната в луксозен хотел. Други забележителности са църквата "Св. Николай Чудотворец", църквата „Св. Богородица”, Паметника на Мохамед Али, Акведуктът Камарес - колосална конструкция, строена по времето на Сюлейман Великолепни, състояща се от 60 арки. Разглежда се и крепостта на града, разположена на скалист нос на брега на Бяло море. Крепостта е имала 7 порти, като тази, която водела на север се е наричала Стамбул – капия. Свободно време за обяд и шопинг.  

След обяд отпътуване за България. По пътя кратък престой в Александруполис. Ще имате възможност за фотопауза на основната забележителност на града: крайбрежната алея с прочутия Александруполски фар.

Пристигане  в България късно вечерта. 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Транспорт с  туристически автобус  на „ВАЛЕРОС“ ЕООД

Мед. застраховка за пътуване в чужбина за лица до 64 год, с лимит 2000 евро

1 нощувка със закуска в Хотел 2*/ 3* в Кавала

Туристическа програма в Дидимотика

Туристическа програма в Кавала

Фотопауза в Александруполис

Ескурзоводско обслужване

Всички магистрални и митнически такси

Водач от Агенцията

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Разходи от личен характер 

Входни такси за посещаваните музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт.

Доплащане за единична стая + 30 лв

Доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 г до 69 г. - по 1,50 лв. на ден

Доплащане за медицинска застраховка на лица от 69 г. до 85 г. – по 2,00 лв. на ден.

Лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.

Такса престой в Гърция /влиза в сила от 01.01.2018 г/, която се заплаща на рецепция на всеки хотел, както следва: 0,50 евро на стая в хотел 2*, 1,50 евро на стая на ден в хотел 3*, 3 евро на стая на ден в хотел 4* и 4 евро на стая на ден в хотел 5*

ОТСТЪПКИ от РЕДОВНАТА ЦЕНА:

деца до 06,99 год години, настанено с двама възрастни в стая – 15  лв

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

Валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта с валидност 6 месеца от датата на завръщане;

За лица под 18 години - нотариално заверени декларация за съгласие - оригинал и копие и при различни фамилии на родителите и акт за раждане - оригинал и копие;

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: Заплащане в брой или по банков път: 

авансово плащане – 50% от пакетната цена при записване. Резервацията ще се счита за гарантирана след подписване на договор за организирано туристическо пътуване с клиент и заплащане на авансовата сума до 48 ч след потвърждението. След този срок резервацията автоматично ще бъде анулирана. 

доплащане – до 14 дни преди датата на отпътуване. 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ:

Програмата се провежда при минимум 40 записани туристи! 

В случай, че необходимия брой не е набран и програмата няма да се осъществи, платилите ще бъдат информирани 10 дни преди датата на отпътуване. 

Туроператорът си запазва правото да прави промяна в програмата, с оглед по-доброто й изпълнение при организацията.

В Гърция са валидни следните отстъпки от входните такси при посещение на музеи и археологически обекти: деца до 18 г. – безплатно (след показване на документ за самоличност); лица над 65 г. – 50 % намаление от стойността на входната такса (след показване на документ за самоличност); студенти, притежаващи международни студентски карти ISIC – безплатно (след показване на картата). 

Лица над 85 год. не се застраховат.

Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление /сандали, високи обувки и т.н. не са вариант за преходи от този тип/.

При организиране на екскурзията в Ден Неделя, да се има предвид, че веригите супермаркети Маринопулос и Мисотус имат почивен ден! Също така и всички Аптеки!

При непроходими, опасно хлъзгави, стръмни, наводнени участъци на пешеходните маршрути при лошо време или след проливни дъждове и свлачища или други неподходящи метеорологични условия, водачът има право да промени програмата с оглед сигурността на туристите.

При възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата.

Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

 

Няма  допълнителни визови, санитарни  и медицински изисквания за страната.