Посетете ни във Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Skype чат с оператор
тел.: +359 46 66 17 21
гр. Ямбол, ул. "Георги Дражев" 3-а-2
E-mail: valeross_holiday@abv.bg

Топ оферти ЕКСКУРЗИИ

Вашата оценка
ПАРК МУЗЕЙ НА МИНИАТЮРИТЕ
Маршрут:   Ямбол – Сливен – Стара Загора - Велико Търново – Царевец – Арбанаси

Продължителност:   1 ден

Транспорт:  Автобус

Дати на отпътуване:  
02.09.2018 г.,   14.10.2018 г.  
35
30 лв.
-17%
или се обадете на 046/ 66 13 21
Програма
Информация за държавата

ПАРК МУЗЕЙ НА МИНИАТЮРИТЕ

АРБАНАСИ – ЦАРЕВЕЦ – ВЕЛИКО ТЪРНОВО - ПАРК МУЗЕЙ НА МИНИАТЮРИТЕ

МАРШРУТ:   Ямбол – Сливен – Стара Загора - Велико Търново – Царевец – Арбанаси

Продължителност: 1 ден

По време на екскурзията се посещават:

Арбанаси – Крепост Царевец – Велико Търново – Музей Търновски затвор -  Самоводската чаршия - Парк Музей на Миниатюрите

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

ПРОМО ЦЕНА валидна при записване до 5 дни от дата на отпътуване!

Град на отпътуване

Място

Час

ПРОМО

ЦЕНА

РЕДОВНА

ЦЕНА

Ямбол

Сп. Минерална баня

06:30 часа

30 лв

35 лв

Сливен

Сп. Жп гара

07:00 часа

30 лв

35 лв

Стара  Загора

Сп. Хотел Железник

08:00 часа

30 лв

35 лв

Пътуване по Маршрут: Арбанаси – Велико Търново – Царевец. По пътя кратка почивка. 

Пристигане в Арбанаси - Арбанаси е архитектурно-музеен резерват и е включен в Стоте национални туристически обекта. .  Гледано отдалеч, Арбанаси прилича по-скоро на старинен град, съставен от отделни малки крепости. Оцелелите до днес старинни къщи замайват с невероятната си архитектура и пищните си украси от дърворезба и ковано желязо. По желание посещение на Констанцалиевата къща, църквата „Свето Рождество Христово”, църквата „Св. Архангел Михаил и Гавраил. Свободно време за обяд.

Отпътуване за град Велико Търново – болярския град, където е обявена независимостта на България. Единственият град, който два пъти е столица на България – по време на Второто българско царство /1185-1393/ и след освобождението от Османско иго /1878-1879/. През 1879г. в столицата е създадена Търновската конституция, действала до 1947г.

Посещение Музея Затвор. В килиите на Търновския затвор Левски е прекарал няколко от последните си дни преди да го отведат в София и да го обесят. Сградата е изградена изцяло от камък, с дебелина на стените близо 1 м. и има два вътрешни двора, оградени от високи зидове. В единия е извършвано оковаването на затворниците, а другият е бил предназначен за разходки. Направена е възстановка на интериора на три от килиите и карцера, функционирали по времето на борбите за национално освобождение. В помещението за мъчения са представени уредите, с които са извършвани инквизиции, както и описание на най-често прилаганите изтезания. В коридора на първия етаж върху табла са изписани имената на 399 поборници, лежали в Търновския затвор. Освен Васил Левски, в Търновския затвор са лежали Филип Тотю, Стефан Караджа, Тодор Каблешков, Бачо Киро, Георги Измирлиев, Тодор Кирков и др.

Посещение на Крепостта Царевец – разположен в източния край на града и опасан от всички страни от водите на река Янтра. Непосредствено до него лежи хълма Трапезица с разкрити основи на 17 църкви, а между тях се е сгушила живописната Асенова махала, с църквите "Св. Димитър", “Св. Четиридесет мъченици”, “Св. Апостоли Петър и Павел”, “Св. Георги” и “Успение на Пресвета Богородица”, както и Владишкия мост. 

Посещение на църквата „Св. Четиредесет мъченици“, където е открита Иван Асеновата колона. 

Посещение на Самоводската чаршия. Свободно време за разходка по Самоводската чаршия. Днес Самоводската чаршия продължава да пази духа, традициите и романтиката на Възраждането. Сега там работят различни занаятчий­ски работилници - грънчарска, оръжейна, бакърджийска, резбарска, шекерджийница, тъкачница, иконописно ателие, фотографчийница, кафене, работилница за приготвяне на кадаиф и фурна на площад "Самоводска чаршия", както и много сувенирни магазини и малки художествени галерии. В този вид комплексът пресъздава атмосферата от първите десетилетия на XX век. В рабо­тилниците се правят и продават сувенири, изработени според старите технологии. Те пресъздават антични, средновековни и възрожденски образци от богатите експозиции и фондове на музея. Така се възраждат и продължават традициите на народните художествени занаяти в един от най-старите български градове - Велико Търново. 

Посещение на  Парк Музей на Миниатюрите „Търновград - Духът На Хилядолетна България“. Във Велико Търново е първият по рода си в България парк музей с напълно реални миниатюри на знакови забележителности и обекти от цялата страната. Той се простира на  площ около 15 декара в непосредствена близост до крепостта Царевец, под Балдуиновата кула. Изградени са 80 макета в мащаб 1:35 на знакови исторически и природни забележителности от България. Сред тях Бачковския и Рилския манастир, резиденция"Евксиноград", църквата "Успение Богородично" в Габрово, Царска Бистрица, римския акведукт и Античния театър в Пловдив, църквите "Света София и "Христос Пантократор" в Несебър, крепостта на нос Калиакра, Двореца в Балчик, моста на Колю Фичето над река Янтра край Бяла, Асеновата и Белоградчишка крепост, крепостта "Баба Вида", Дяволския мост, храм-паметник "Александър Невски" и руската църква в София, парламента, руската църква в село Шипка, паметника на връх Шипка, Кадин мост на река Струма, Народния театър "Иван Вазов", паметник на ген. М. Д. Скобелев и панорамата "Плевенска епопея" 1877 г." в Плевен, Побитите камъни край Варна, катедралата във Варна. Представени са Розовата долина край Казанлък, пристанища "Варна" и "Русе" със съоръженията и корабите, международно летище "Варна", Дунав мост, ски курорт Банско, Златни пясъци. В музея на открито старата българска столица Велико Търново е представена с макети на църквата "Св. 40 мъченици, Художествена галерия "Борис Денев", паметниците "Асеневци" и "Майка България", а копието на крепостта Царевец е единственото в мащаб 1:70.. 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Транспорт с туристически автобус

Посещения на обектите по описаната туристическа програма

Екскурзоводско обслужване

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Входни такси за музеи и обекти, включени в програмата,

Обяд, кафе и други напитки,

Разходи от личен характер.

Медицинска застраховка по желание – за лица до 64 год, доплащане 1 лв

Входни такси за посещаваните обекти:

Вход за Архитектурно-музеен резерват "Арбанаси" - 6, 00 лв за възрастни, 2,00 лв за  учащи, безплатно – деца до 7 години

Вход Архитектурно-исторически резерват "Царевец""  - 6, 00 лв за възрастни, 2,00 лв за учащи

Вход за Констанцалиевата къща - 6, 00 лв за възрастни, 2,00 лв за  учащи, безплатно – деца до 7 години

Вход за  Музей „Затвор“ - 6,00 лв за възрастни, 2,00 лв за  учащи, безплатно – деца до 7 години

Вход за Парк Музей на Миниатюрите – 10,00 лв за възрастни, 5,00 лв за учащи, пенсионери и студенти

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: 

Заплащане в брой или по банков път:

При записване се внася цялата сума.Резервацията ще се счита за гарантирана след подписване на договор за организирано туристическо пътуване с клиент и заплащане на авансовата сума до 48 часа след потвърждението. След този срок резервацията автоматично ще бъде анулирана.

 

ЗАБЕЛЕЖКА:

Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията – 40 души.

Срок за уведомяване за недостигнат минимум – 3 дни преди дата на отпътуване

Агенцията си запазва правото да променя последователонстта на изпълнение на програмата.

Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление /сандали, високи обувки и т.н. не са вариант за преходи от този тип/.

Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване!

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.

При непроходими, опасно хлъзгави, стръмни, наводнени участъци на пешеходните маршрути при лошо време или след проливни дъждове и свлачища или други неподходящи метеорологични условия, водачът има право да промени програмата с оглед сигурността на туристите.

При възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата.

 

Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.