Посетете ни във Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Skype чат с оператор
тел.: +359 46 66 17 21
гр. Ямбол, ул. "Георги Дражев" 3-а-2
E-mail: valeross_holiday@abv.bg

РУМЪНИЯ – ЛЕГЕНДИ ОТ ТРАНСИЛВАНИЯ! Потопете се в митичната атмосфера на крале, рицари и чудовища. Прекарайте 4 незабравими дни в Румънските Карпати. Очакват ви градовете Брашов със своята немска строгост, Синая със своето кралско величие и Бран с тайнств

Вашата оценка
РУМЪНИЯ - Легенди от Трансилвания
ПОТВЪРДЕНА
Маршрут:   Ямбол - Синая - Брашов - Бран - Букурещ

Продължителност:   4 дни / 3 нощувки

260 лв.
или се обадете на 046/ 66 13 21
Програма
Информация за държавата

РУМЪНИЯ – ЛЕГЕНДИ ОТ ТРАНСИЛВАНИЯ

СИНАЯ – БРАШОВ – ЗАМЪКЪТ “БРАН” – ЗАМЪКЪТ “ПЕЛЕШ” – БУКУРЕЩ

4 дни / 3 нощ

 Потопете се в митичната атмосфера на крале, рицари и чудовища. Прекарайте 4 незабравими дни в Румънските Карпати. Очакват ви градовете Брашов със своята немска строгост, Синая със своето кралско величие и Бран с тайнственото присъствие на Граф Дракула!

 

Посочената цена е за ранни записвания  
Редовна цена: 310 лв.


ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА1 ДЕН:

Отпътуване от гр. Ямбол за Русе в 07:00 ч

Посещение на Басарабовски манастир - обявен за археологически паметник на културата през 1978 г. - действащ мъжки манастир с архитектурна, културна и поклонническа стойност.

БОНУС: ПОСЕЩЕНИЕ НА КИЛИФАРЕВСКИ МАНАСТИР

 Следобед - пристигане в Русе – най- европейскя град в България с най-голямото българско пристанище на река Дунав. Архитектурата в централната част на града е в стил барок и рококо от края на XIX век и началото на XX век. Русе е град с двадесет и три вековна история, която започва с изграждането на тракийско селище, наследник на което през римско време става кастелът Сексагинта Приста. По време на османското владичество градът е преименуван на Русчук. Русе е един от най-големите центрове на българското Възраждане и важно средище на българското национално-освободително движение.

Настаняване в хотел 3***”в централната част на града.

  • Посещение на Екомузей в Русе – първият по рода си в България. Сред най-големите атракции на музея са мамут в реални размери, единственият сладководен аквариум у нас с дунавски риби, както и 15-метров макет на пещера. (включен вход)
  • Следва пешеходна туристическа обиколка с местен екскурзовод и разглеждане на основните архитектурни и исторически забележителности на Русе или още „Малката Виена”

  Свободно време за вечеря. Нощувка.


2 ДЕН:

Закуска. Тръгване от Русе за Синая

Посещение на гр. Синая – сърцето на планинска Румъния, наричан още „Перлата на Карпатите”. Тук се намират световно известните паметници на архитектурата: манастирът „Синая”, дворецът „Пелишор” и приказният замък „Пелеш” (XIX в.) – бивша лятна царска резиденция.

 Посещение на замъка „Пелеш” и  манастирът „Синая”. 

 След обяд пристигаме в Брашов - живописно средновековно градче в Трансилвания. Туристическа обиколка на Брашов - общинският площад със сградата на общината, „Черната църква” – най-голямата готическа катедрала в Източна Европа, църквата „Св. Вартоломей” – най-старият архитектурен паметник в града, Старото кметство, църквата „Св. Николай”. Свободно време.

 

Настаняване в Хотел  3 ***.  Вечеря в ресторанта на хотела (сет меню – салата, основно, десерт, минерална вода).  Нощувка

 


3 ДЕН:

 Закуска. Отпътуване за Бран.

  • Посещение на  замъка „Бран”, известен още като „Замъка на Дракула”. Това е ловната резиденция на Влад Дракула – впечатляваща средновековна крепост, забулена в мистерия, построена между 1377 г. и 1382 г. върху скала, висока 60 м. Свободно време в района на замъка.