Посетете ни във Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Skype чат с оператор
тел.: +359 46 66 17 21
гр. Ямбол, ул. "Георги Дражев" 3-а-2
E-mail: valeross_holiday@abv.bg

УИКЕНД НА ПРИНЦОВИ ОСТРОВИ в Истанбул

Вашата оценка
УИКЕНД НА ПРИНЦОВИ ОСТРОВИ в Истанбул
LAST MINUTE
Маршрут:   Сливен-Ямбол-Истанбул

Продължителност:   2 дни / 1 нощувка

Транспорт:  Автобус

89 лв.
или се обадете на 046/ 66 13 21
Програма
Информация за държавата
Условия за записване

 

  УИКЕНД НА ПРИНЦОВИ ОСТРОВИ в Истанбул

LAST MINUTE  цена от 89 лв

НАЙ-НИСКА ЦЕНА!

Последни записвания по програмата!

РЕДОВНА ЦЕНА след промоцията: 115 лв


 

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

1-ви Ден: Отпътуване от България

Възможност за двупосочен трансфер от вашият град до сборен пункт Ямбол:

от Ямбол – сп. Мин. Баня – 01:30 ч.

от Сливен – трансфер с доплащане (+ 5 лв), при минимум 10 души

от Стара Загора –00:00 ч -  трансфер с доплащане ( + 15 лв) при минимум 10 души

·         Цената е обща за двете посоки

Нощен преход. 

Пристигане. в Истанбул рано сутринта. Освежаване във фоайето на хотела и свободно време. Възможност за участие в допълнителни екскурзии срещу заплащане. Aко има свободни стаи в момента на пристигане, гостите се настаняват веднага. Ако няма свободни стаи, настаняването става след 14.00 ч. Това е политика на всички хотелиери в световен мащаб. Стаите се освобождават в 12:00 ч.

Свободно време или програми по желание: 

 
Обзорна автобусна обиколка на Истанбул „Два континента” с местен лицензиран екскурзовод на български език: преминаване покрай двореца “Топкапъ Сарай” (дава се информация за двореца без да се посещава), базиликата „Св.София”, Египетския пазар, кулата „Галата“, Долмабахче Сарай” (дава се информация за двореца без да се посещава. По моста над Босфора се преминава в Азиатската част на града, където се посещава местността „Чамлъджа”-  тук ще имате на  разположение свободно време, . за  да опитате прочутото турско кафе или турски чай и  хапвайки гьозлеме   да направите снимки за спомен на фона на прекрасната гледка, която се разкрива от мястото. След престоя на „Чамлъджа”, отново по моста над Босфора туристите се връщат в европейската част на Истанбул, минава се покрай “Златният рог”. Минаване покрай българската църква “Св. Стефан” /издигната през 1896 г., тя е изцяло сглобена от железни части, проектирани и изработени в Австрия и пренесени след това с кораб до тук/ (от 06.09.2011 е затворена за реставрация).
Цена на тура: 15 евро
Цената включва: Екскурзоводско обслужване на български език от местен екскурзовод, трансфер с автобус и такса престой, представител на фирмата, (продължителност около 1,5 часа)
 
БОНУС ПЕШЕХОДНА РАЗХОДКА С МЕСТЕН ЕКСКУРЗОВОД В СТАРАТА ЕВРОПЕЙСКА ЧАСТ ЧАСТ НА ИСТАНБУЛ – древният град Константинопол: Хиподрумът - център на живота в града с Египетския обелиск, Змиевидната колона, Фонтана на Вилхелм II; Синята джамия - една от най-импозантните сгради в Истанбул и единствената джамия в Турция с шест минарета.  
 
След приключване на  Панорамната автобусна обиколка на Истанбул „ Два Континента” и пешеходната обиколка в старата европейска част на Истанбул туристите записани за Топ Капъ и Света София, продължават с екскурзовода се прибират самостоятелно до хотела или придружени от водача на групата, пеша  се отправят за следващия бонус:
БОНУС:  Посещение на Капалъ Чарши - най-големия и най-стария покрит базар в света със своите 22 входа, над 4 хиляди магазина и стотици хиляди посетители на ден. Истински лабиринт от улици, дюкани и изкушения, в който ще изгубите представа за времето.
 
11.30 Програма: Посещение на двореца “Топкапъ Сарай” и Църквата „Света София“  

Двореца "Топ Капъ" - център на властта в османската империя от XV в. до XIX в. Дворецът е бил център на управление на Османската империя, в продължение на 400 години. Той е наистина една от най-важните исторически забележителности на Истанбул. Именно поради тази причина е един от най-посещаваните музеи в Европа. Дворецът е пълен с примери от османската архитектура и притежава голяма колекция от порцелани, одежди, оръжия, щитове, брони, османски миниатюри, ислямски калиграфски ръкописи и стенни украшения. Църквата на мъдростта "Св. София" е най-внушителният паметник на византийското изкуство, поразяващ със своето изящество и разкош.

Цена на тура: 35 евро

Цената включва: Екскурзоводско обслужване на български език от местен екскурзовод, трансфер с автобус и такса престой, входни такси за Света София, входни такси за Топкапъ, представител на фирмата, (продължителност около 4,5 часа)
 
БОНУС:  ПОСЕЩЕНИЕ НА ВОДОХРАНИЛИЩЕТО ЙЕРЕБАТАН  - (бонусът важи за туристи, които са записани за Програмата Топ капъ и Света София)- Йеребетан сарнъджъ или Цистерна на базиликата, е най-голямото и добре запазено покрито водохранилище за питейна вода в Истанбул измежду открити до няколкостотин по града, приличащо на дворец.
Тук се съхранявал резерв от питейна вода за в случай на засушаване или обсада на града. Водата по акведукти е доставяна от извори в Белградската гора, намираща се на 19 км северно. Именно фактът, че Константинопол в Древността получавал и съхранявал запаси от питейна вода, го е направил толкова трудно превземаем. Водохранилището съхранява и до днес единствения запазен оригинал на горгоната Медуза.
След приключване на  Програмата Топ Капъ и Свет София, туристите  се прибират самостоятелно до хотела или придружени от екскурзовода на групата, пеша  се отправят за следващия бонус:
БОНУС:  Посещение на Капалъ Чарши - най-големия и най-стария покрит базар в света със своите 22 входа, над 4 хиляди магазина и стотици хиляди посетители на ден. Истински лабиринт от улици, дюкани и изкушения, в който ще изгубите представа за времето.
 
Настаняване в хотел 3*/ 4*. Свободно време или програма по желание:
 
Вечерта по желание
20,00 час Вечеря в атракционно турско заведение с шоу програма - Възможност да се запознаете с турския фолклор и да опитате местната национална кухня -  Заведение “GAR”  Вариете - Меню: салата асорти (ордьовър), топли предястия, зелена салата, основно ястие , сезонни плодове за десерт. На човек се полагат: 2 чаши водка, ракъ или джин; или 2 бири; или 2 безалкохолни; или 1 малка бутилка вино от 350 мл. Програмата представя традиционния турски фолклор, ориенталски обичаи, кючекини, диско
Цена на тура: 30 евро
Цената включва: трансфер от хотела и обратно (ако такъв се налага), вечеря с напитки  и богата шоу програма,представител на фирмата.
 Нощувка.

2 Ден: Закуска. Освобождаване на хотела
 
Свободно време или Туристическа програма по желание:
8.30 ч Програма: Полудневна екскурзия до Принцовите острови – архипелаг от 9 острова, разположени в Мраморно море. През византийския период островите са използвани за заточение на знатни поданици, свещеници, принцове и владетели. Посещение на най-големия остров от архипелага Буюк Ада. Свободно време с възможност за разходка с файтон .На острова могат да се наемат файтони за разходка, като за цената на малка обиколка с продължителност 45 мин. - около 30 турски лири, а цената на голямата обиколка (час и десет минути) е 40 турски лири. Файтоните са четири местни.
Цена: 12 евро (продължителност около 4 часа).
Цената включва: транспорт, двупосочни фериботни такси и придружител на ТА.
 
БОНУС:  Посещение на МОЛ „ФОРУМ ИСТАНБУЛ” и аквариума „ТЮРКОАЗУ”( без входна такса), един от най-големите аквариуми в света, в който на площ от 8 000 м2 в 26 аквариума живеят над 10 000 вида морски животни, включително и 2,5-метрови тигрови акули. Аквариумът е оборудван със специален тунел, извит на 270º и с дължина 80 м. Създава се триизмерна панорамна гледка, която поражда чувството на посетителите, че се разхождат сред морските обитатели.  Тези, които не желаят да посетят аквариума, имат възможност да се забавляват в марковите магазини и заведенията на МОЛ „Форум Истанбул”.
 
Пътуването продължава с кратки почивки. Пристигане в България късно вечерта.