Посетете ни във Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Skype чат с оператор
тел.: +359 46 66 17 21
гр. Ямбол, ул. "Георги Дражев" 3-а-2
E-mail: valeross_holiday@abv.bg

ИСТАНБУЛ - Вълшебният свят на ориента

Вашата оценка
ИСТАНБУЛ и ОДРИН- НАЙ - НИСКА ЦЕНА
НАЙ-НИСКА ЦЕНА
Маршрут:   Ямбол - Истанбул

Продължителност:   3 дни / 2 нощувки

Транспорт:  Автобус

149 лв.
или се обадете на 046/ 66 13 21
Програма
Информация за държавата
Условия за записване

ИСТАНБУЛ – Вълшебният свят на Ориента

“Истанбул не е за един дъх. Как би могло?
Това не е само Истанбул. Това е още Цариград, Константинопол, Византион.  Това е бляскав, великолепен образ на цялата История”.

ШОПИНГ ФЕСТ В ИСТАНБУЛ през ЮНИ

НАЙ-НИСКА цена  от 149 лв

ПОСЛЕДНИ ЗАПИСВАНИЯ! НАЙ-ДОБРА ЦЕНА!

РЕДОВНА ЦЕНА след промоцията: 185 лв


ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:


1-ви Ден : Отпътуване от България.

От Ямбол – сп. Мин. Баня – 01:00 ч. Нощен преход.

Пристигане в Истанбул рано сутринта. Освежаване във фоайето на хотела и свободно време. Възможност за участие в допълнителни екскурзии срещу заплащане. Aко има свободни стаи в момента на пристигане, гостите се настаняват веднага. Ако няма свободни стаи, настаняването става след 14.00 ч. Това е политика на всички хотелиери в световен мащаб. Стаите се освобождават в 12:00 ч.

Свободно време или Туристически програми по желание:

Обзорна автобусна обиколка на Истанбул „ Два Континента” и пешеходен тур Посетените по време на екскурзията забележителности нямат входни такси. Пешеходен тур с местен екскурзовод на български език с посещение на: площада Хиподрума трите колони /Змийската колона, Фонтана на Вилхелм II, Египетският обелиск и Порфирогенната /Константиновата колона/,  Синята джамия. Разглеждане на: “Топкапъ Сарай” (дава се информация за двореца без да се посещава), църквата “Света София”, “Долмабахче Сарай” (дава се информация за двореца без да се посещава).  По моста над Босфора се преминава в Азиатската част на града, където се посещава местността „Чамлъджа”-  тук ще имате на  разположение свободно време, . за  да опитате прочутото турско кафе или турски чай и  хапвайки гьозлеме   да направите снимки за спомен на фона на прекрасната гледка, която се разкрива от мястото. След престоя на „Чамлъджа” отново по моста над Босфора туристите се връщат в европейската част на Истанбул и се насочват към съвременния център на града - Таксим, минава се покрай “Златният рог”.

Групата се връща обратно в хотела, като маршрута на автобуса следва древните крепостни стени на Константинопол.

Цена на тура: 15 евро

Цената включва: Екскурзоводско обслужване на български език от местен екскурзовод, трансфер с автобус и такса престой, представител на фирмата,.

БОНУС: Посещение на Египетския Пазар.

Настаняване в хотел 3*/ 4*. Свободно време или програми по желание:

Програма "Разходка с кораб по Босфора" - Панорамна разходка с кораб по Босфора.

Разказът на професионалния екскурзовод ще направи удоволствието Ви пълно. Обиколката започва с разходка покрай Европейския бряг на Босфора до крепостта Румели Хисар, след което корабчето се отправя към Азиатският бряг. По бреговете на Босфора могат да се видят старовремски дървени вили, дворци от мрамор, крепости и малки рибарски селца. По време на пътуването ще видите още великолепния дворец Долма Бахче, както и парковете и кралските павилиони на замъка Йълдъз. По време на обиколката ще имате възможност да видите и доказателствата за религиозна толерантност на мюсюлманския свят – синагога, църква и джамия в близост една до друга от векове.

Цена на тура: 20 евро (продължителност около 3-4 часа)

Цената включва: трансфер от хотела и обратно, билет за кораб. обиколка с лицензирано корабче за туристически пътувания, екскурзоводско обслужване и такса престой за автобуса

Вечерта по желание:

Вечеря в рибен ресторант на моста Галата с приказна нощна панорама към Босфора и историческия полуостров.

Цена на тура: 28 евро

Цената включва: трансфер от хотела и обратно (ако такъв се налага), вечеря  (без напитки), представител на фирмата.

Нощувка


2 ДЕН - Закуска.

Свободно време или туристическа програма по желание:

(сутринта) Програма: Новият султански дворец "Долмабахче Сарай"  - "Долмабахче" означава "Запълнена градина" и се отнася за малкото пристанище, което Султан Абдулмеджит затрупал, за да построи прекрасния си дворец, който също така е служил за официална резиденция за Султаните до 1876г.. В същото време се явява символ на религиозно уважение, тъй като от столетия насам съседстват дружно джамия, синагога и ортодоксална църква. През Византийския период районът се наричал Архейон. Заселен е от османците през 16-ти век. В началото на 1990г. се извършили преустройства и днес той е любимото място на гражданите, особено в празнични и почивни дни. Там ще имате възможността да се насладите на прекрасна панорамна гледка към въжения мост над Босфора, както и да опитате традиционно турско кафе, приготвено на пясък.

Цена на тура: 30 евро (продължителност около 4 часа)

Цената включва: Екскурзоводско обслужване на български език от местен екскурзовод, трансфер с автобус и такса престой, представител на фирмата, входен билет за двореца

(следобед) Програма: Посещение на известния небостъргач „SAPPHIRE” и 4D въздушна обиколка над Истанбул  - Като най-високата структура в Бизнес Центъра на Истанбул - Маслак, Истанбул Сапфир е символ на модерния начин на живот в съвремените метрополиси и с елегантнатата си снага допринася положително за имиджа на града. Асансьорът бързо ще Ви отведе до най-горния етаж. Има чудесен 360 градусов панорамен изглед към града. Открита площ на покрива, където можете да изпиете едно питие и да се насладите на невероятната гледка. 

Цена на тура: 20 евро

Цената включва:: трансфер с автобус и такса престой, представител на фирмата, входни такси на панорамната площадка и 4D  киното

Вечерта по желание:

Вечеря в атракционно турско заведение  - Възможност да се запознаете с турския фолклор и да опитате местната национална кухня. Заведение “GAR”  Вариете / Меню: салата асорти (ордьовър), топли предястия, зелена салата, основно ястие , сезонни плодове за десерт. На човек се полагат: 2 чаши водка, ракъ или джин; или 2 бири; или 2 безалкохолни; или 1 малка бутилка вино от 350 мл. Програмата представя традиционния турски фолклор, ориенталски обичаи, кючекини, диско

Цена на тура: 30 евро

Цената включва: трансфер от хотела и обратно (ако такъв се налага), вечеря  с напитки и богата шоу  програма,представител на фирмата.

Нощувка


 3 ДЕН - Закуска. Освобождаване на хотела.

БОНУС:  Посещение на МОЛ „ФОРУМ ИСТАНБУЛ” и аквариума „ТЮРКОАЗУ” (без входна такса), един от най-големите аквариуми в света, в който на площ от 8 000 м2 в 26 аквариума живеят над 10 000 вида морски животни, включително и 2,5-метрови тигрови акули. Аквариумът е оборудван със специален тунел, извит на 270º и с дължина 80 м. Създава се триизмерна панорамна гледка, която поражда чувството на посетителите, че се разхождат сред морските обитатели.  Тези, които не желаят да посетят аквариума, имат възможност да се забавляват в марковите магазини и заведенията на МОЛ „Форум Истанбул”.   Свободно време.

БОНУС:  Панорамна обиколка на Одрин с включено:  Посещение  на една от най-големите джамии в Турция – "Селимие" – перлата от архитектурната огърлица на архитект Мимар Синан. Свободно време.

По желание на групата е възможно посещението на джамията „Селимие” да се замени със свободно време за шопинг на Одринската борса и на Араста Базар.

Пътуването продължава с кратки почивки. Пристигане в България късно вечерта.