Посетете ни във Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Skype чат с оператор
тел.: +359 46 66 17 21
гр. Ямбол, ул. "Георги Дражев" 3-а-2
E-mail: valeross_holiday@abv.bg

София - Царски Дворец "Врана"-Рилски м-р-Рупи-Роженски м-р

Вашата оценка
София - Царски Дворец "Врана"-Рилски м-р-Рупи-Роженски м-р
ПРОМО ЦЕНА
Маршрут:   Ямбол-Сливен-Стара Загора-София-Дворец

Продължителност:   2 дни / 1 нощувка

Транспорт:  Автобус

99 лв.
или се обадете на 046/ 66 13 21
Програма
Информация за държавата

УИКЕНД В БЪЛГАРИЯ

София – Царски Парк – Дворец „Врана“  -   Рупите - Роженски манастир – Мелник - Благоевград Рилски манастир

ДАТА: 28. 11. 2015 – 29.11.2015

ПРОМО ЦЕНА: 99 лв

За ВСИЧКИ ЗАПИСАНИ КЛИЕНТИ до 13.11.2015 г

Редовна цена след датата на промоция: 129 лв


 ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:


1 ДЕН :  Отпътуване от:

Ямбол – 07 : 00 ч – сп. Минерална баня

Сливен – 07: 30 ч – паркинг Билла

Стара – Загора – 08 :30  ч – сп. Хотел „Железник“

Богомилово – 08:45 ч

Пътуване по маршрут:  София Дворец „Врана“ – Рилски манстир - Рупите – Роженски манастир – Мелник – Благоевград

Пристигаме в град София – Столицата на Република България.  С влизането в града, ще посетим Царския  Дворец  „Врана“ . Той е официалната резиденция на цар Симеон II и царица Маргарита. Дворецът Врана е и мястото, където царското семейство е прекарвало и по-голямата част от дните си. Дворецът  „Врана“ е значителна творба на пейзажното парково изкуство, създадена в България през първата половина на XX век. По своите художествени качества той не отстъпва на известните пейзажни паркове, създадени в Европа през XIX век.

Отпътуваме към Хотел „ София Плаза“ 3* . Настаняване, време за освежаване и следобед започва  туристическа пешеходна обиколка на столицата, с включени следните обекти: Национален дворец на културата, Шератон София Хотел Балкан, Ротонда "Свети Георги", Етнографски музей, Руската църква, Народното събрание, Храм-паметник Александър Невски

 (Продължителност - 2 часа с професионален екскурзовод.)

Връщане в Хотела. Свободно време. Нощувка.

2 ДЕН :  Закуска. (блок маса)

08:30 ч Отпътуване за на Рилския манастир . Кратка почивка на  Кресна.  Рилският  манастир е един от най-значимите културни паметници в България, символ на България, включен в списъка за световното наследство на ЮНЕСКО. За Рилската света обител е невъзможно да се разкаже защото не достигат думите, с които да се опише това чудо на вярата и архитектурата. Разглеждане на чудотворната икона на Света Богородица Одигитрия (Пътеводителка) , както и на Кръстът, изработен с фини длета, увеличителни лещи и резбован с игла. Свободно време за разглеждане.

Отпътуване за гр. Мелник - най-малкият град в България. Името на този романтичен български град идва от славянската дума „мел” - бяла глина, кредазаради изумителните скални пирамиди, които го обкръжават. Районът, освен самите пирамиди, обхваща още огромно количество други скални образования като скални гъби, игли, конуси и други.  Посещение на Музей на Виното –туристите ще имат уникалната възможност лично да си наточат от руйното мелнишко вино.

Отпътуване и разглеждане на Роженския манастир „Свето Рождество Богородично”- е най-големият манастир в Пиринския край и е един от няколкото средновековни български манастира, сравнително добре запазени и до днес.

В манастирския храм се намира иконата на Св. Богородица Портаитиса. Иконата се счита за чудотворна. Всяка година на 7 септември богомолци от цялата страна и чужбина принасят своите дарове пред иконата и пренощуват в храма за здраве. Свободно време.

Отпътуване към местността Рупите - известна с лечебните си минерални извори и  прекараните последни години от живота на ясновидката Ванга. В местността Рупите се намира храм - паметникът „Св. Петка Българска”.

Отпътуване към Благоевград. Свободно време и разходка.

Отпътуване за Стара Загора, Сливен и Ямбол. Пристигане късно вечерта.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

транспорт с туристически автобус на ВАЛЕРОС ЕООД;

екскурзоводско обслужване по описаната туристическа програм;

нощувка в Хотел „София Плаза“ 3* (или подобен) – настаняване в двойни и тройни стаи

закуска на блок маса;

медицинска застраховка.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

входни такси на посещаваните туристически обекти.

храна и напитки. 

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: 

депозит - 30 % при записване и остатък от сумата до 10 дни преди потегляне 

ЗАБЕЛЕЖКА: 

Екскурзията ще се проведе при мининум 40 записани туриста 

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата 

Лица над 64 год. не се застраховат. 

Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление /сандали, високи обувки и т.н. не са вариант за преходи от този тип/. 

Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване! 

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата 

При непроходими, опасно хлъзгави, стръмни, наводнени участъци на пешеходните маршрути при лошо време или след проливни дъждове и свлачища или други неподходящи метеорологични условия, водачът има право да промени програмата с оглед сигурността на туристите. 

При възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата. 

Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.


ВХОДНИ ТАКСИ НА ОБЕКТИТЕ ОТ ПРОГРАМАТА:

Цени на билети за вход за Царски Дворец „Врана“  - за деца до 7 години и пенсионери – безплатно; за деца от 7 до 18 години – 2,00 лв.; възрастни – 5,00 лв.;

Цени на билети за вход за Музей на виното в Мелник – възрастни 2,00 лв