Посетете ни във Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Skype чат с оператор
тел.: +359 46 66 17 21
гр. Ямбол, ул. "Георги Дражев" 3-а-2
E-mail: valeross_holiday@abv.bg

*ТРАКИЙСКО СВЕТИЛИЩЕ „ПИРОСТИЯ“*ЕТНОГРАФСКИ К-КС „ДАМАСЦЕНА“ *МЪГЛИЖКИ МАНАСТИР

Вашата оценка
*ТРАКИЙСКО СВЕТИЛИЩЕ „ПИРОСТИЯ“* *ЕТНОГРАФСКИ К-КС „ДАМАСЦЕНА“ *МЪГЛИЖКИ МАНАСТИР
Маршрут:   Ямбол – Сливен - Стара Загора – Казанлък – Тракийски светилище „Пиростия“ – Етнографски комплекс „Дамасцена“ – Мъглижки манастир

Продължителност:   1 ден

Дати на отпътуване:  
28.10.2017 г.  
25 лв.
или се обадете на 046/ 66 13 21
Програма
Информация за държавата

 *ТРАКИЙСКО СВЕТИЛИЩЕ „ПИРОСТИЯ“*

*ЕТНОГРАФСКИ КОМПЛЕКС „ДАМАСЦЕНА“ *МЪГЛИЖКИ МАНАСТИР

ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ

Маршрут: Ямбол – Сливен - Стара Загора – Казанлък – Тракийски светилище „Пиростия“ – Етнографски комплекс „Дамасцена“ – Мъглижки манастир

Продължителност: 1 ден

Дати на отпътуване: 16.09.2017г, 28.10.2017г

ЦЕНА: от Ямбол 25 лв

ЦЕНА : от Сливен 30 лв 

ЦЕНА: от Ст. Загора 15 лв (при минимум 15 души)

ЦЕНА: от Казанлък 12 лв

По време на екскурзията се посещават: Тракийски светилище „Пиростия“ – Етнографски комплекс „Дамасцена“ – Мъглижки манастир


ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:


1 ДЕН

Отпътуване от гр. Ямбол в 07.00 часа от сп. Мин. Баня, 

Отпътуване от гр.Сливен в 07.45 часа - доплащане (+ 5 лв)  

Отпътуване от  гр. Стара Загора в 08.45 ч – спирка Хотел Железник

Отпътуване от гр. Казанлък в 08:15 ч -  Център

Отпътуване по маршрут:  Ямбол - Сливен - Стара Загора – Казанлък  - с. Турия – с. Скобелево – Мъглиж – Мъжлижки манастир

Посещение на село Турия – родното място на писателя – хуморист Димитър Чорбаджийски – Чудомир. „Това малко, но запазено чисто българско гнездо, е сгушено в северните дипли на Средна гора, между Казанлък и Калофер“. Това пише за своето родно село Турия най-известният му жител – любимият автор на поколения българи Димитър Чорбаджийски – Чудомир. Възможност да разгледате Къщата – Музей на Чудомир, Сводест римски мост над р. Турия, който се ползва и до днес и намиращия се под него малък водопад, наречен „Скокът”.

Посещение на Тракийско светилище „Пиростия“ - Една от природните забележителности над Турия е местността "Пиростията", в която има 3 големи изправени камъка и един, лежащ върху тях, под формата на пиростия. В легналия камък дори по време на суша има вода. Твърди се, че който пие от нея, ще се изцери. Според  специалисти на тракийската култура, има астроархеологическа връзка между Мегалита над Бузовград и намиращата се на 18 км на запад от това място Пиростия по време на пролетното и есенното равноденствие. (Пешеходен преход до светилището - около 40 минути в посока, равен терен)

Отпътуване в посока с. Скобелево. Посещение на Етнографски комплекс „Дамасцена“ – тук ще се запознаем с производството на етерични масла както по съвременните технологии така и с начина на производство от преди 350 години. Заедно с това, всеки посетител може да тества различни видове етерични масла, да се запознае с тяхното предназначение, да разгледа музейната експозиция за производство на розово масло, както и етнографската експозиция от традиционни старинни занаяти, характерни за този край. Може да се разходи и почине сред красивите насаждения от декоративни рози, разположени в парка на комплекса. Красивото разположение на чифлика, от който се откриват неповторими гледки едновременно към Стара планина и Средна гора, както и непосредствената му близост до огромна собствена розова градина, засята с маслодайни рози, кара всеки посетител да се наслади на всяка минута, прекарана тук, да отпочине и да се зареди с енергия. Свободно време за отдих и обяд, по желание.

Отпътуване в посока град Мъглиж и посещение на Мъглижки манастир "Свети Николай Чудотворец" .Скрит в полите на Стара планина, в близост до Мъглижка река се намира Мъглижкият манастир "Свети Никола". Манастирът има дълга и бурна история.. Той основан е по времето на Втората българска държава и сведенията за него са оскъдни. Манастирът е бил ограбван и разрушаван многократно. За последен път е  възобновен след Освобождението, а сградите са възстановени във възрожденски стил през 1954 година и 1969 година. Според преданието манастирът бил основан от цар Калоян през 1197 година след победата му над кръстоносците в битката край Мъглиж. За да се запомни победата, царят дарил средства за построяване на манастир. Първите писани сведения за съществуването на манастира се датират от 1490 г. От този период е и откритата мраморна плоча с вдълбан образ на патрона на манастира – Свети Николай Чудотворец.

Отпътуване за градовете: Казанлък – Стара Загора – Сливен – Ямбол

Пристигане в градовете: Казанлък – Стара Загора – Сливен – Ямбол  вечерта.


ЦЕНА:

 

От Казанлък

От Стара Загора

От Ямбол

От Сливен

 

12 лв

15 лв

25 лв

30 лв

 

12 лв

15 лв

25 лв

30 лв

 

12 лв

15 лв

25 лв

30 лв

ОТСТЪПКИ от редовната цена: 

Цена за деца до 7 г  и пенсионери: 1 лв

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 

Транспорт с комфортен туристически автобус; 

Посещение на Тракийско светилище „Пиростия“

Къщата – Музей на Чудомир (без вх.такса)

Посещение на Етнографски комплекс „Дамасцена“ (без вх.такса)

посещение на Мъглижки манастир "Свети Николай Чудотворец"

Водач – екскурзовод от ТА „Валерос Холидей“

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 

Лични разходи

Медицинска застраховка за България с асистанс за лица до 64 години – 1 лев

Входни такси за обектите по програмата

Доплащане за мед. Застраховка за лица от 65 г до 85 г – 2 лв

ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ОБЕКТИТЕ ПО ПРОГРАМАТА:

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: внасяне на цялата сума при записване и сключване на Договор за ОТУ

ЗАБЕЛЕЖКА: 
Екскурзията ще се проведе при мининум 38 записани туриста 

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 3 дни преди началната дата 

Лица над 85 год. не се застраховат. 

Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление /сандали, високи обувки и т.н. не са вариант за преходи от този тип/. 
Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване! 
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата 
При непроходими, опасно хлъзгави, стръмни, наводнени участъци на пешеходните маршрути при лошо време или след проливни дъждове и свлачища или други неподходящи метеорологични условия, водачът има право да промени програмата с оглед сигурността на туристите. 
При възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата. 
Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.