Посетете ни във Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Skype чат с оператор
тел.: +359 46 66 17 21
гр. Ямбол, ул. "Георги Дражев" 3-а-2
E-mail: valeross_holiday@abv.bg

СКАЛНИТЕ МАНАСТИРИ НА МЕТЕОРА - „Осмото чудо на света“ - Valeross

Вашата оценка
3 от 1 глас
СКАЛНИТЕ МАНАСТИРИ НА МЕТЕОРА - „Осмото чудо на света“
Маршрут:   Ямбол – Сливен – Стара Загора – Солун - Олимпийска ривиера – Каламбака – Метеора

Продължителност:   3 дни / 2 нощувки

Транспорт:  Автобус

Дати на отпътуване:  
21.10.2022 г.  
269 лв.
или се обадете на 046/ 66 13 21
Програма
Информация за държавата

СКАЛНИТЕ МАНАСТИРИ НА МЕТЕОРА „Осмото чудо на света“

АВТОБУСНА ПРОГРАМА

Продължителност: 3 дни / 2 нощувки / 2 закуски

Маршрут: Ямбол – Сливен – Стара Загора –  Солун -  Паралия Катерини – Каламбака – Метеора – Вергина - Едеса

Град на отпътуване

Място

Час

Цена

Ямбол

Сп. Офис Валерос /Хотел България/

02:00 ч

269 лв.

Сливен

Дамарски мост /бензиностаня Еко/

02:30 ч

269 лв

Стара Загора

Сп. Хотел Железник

04:00 ч

269 лв.

София

Паметник Васил Левски, посока Кулата

07:00 ч

229 лв.

Описание: Екскурзия в Гърция с автобус. Посещение на Метеорите - скални манастири, считани за осмото чудо на света. Нощувки на Олимпийската ривиера, посещение на Солун с екскурзовод на български език, посещение на Вергина - първата столица на древното македонско царство и Едеса, посещение на Параклиса „Света Параскева“ и Изворът на Афродита

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА

1 ДЕН : Отпътуване от България. 

Пътуване по маршрут: София – Солун – Олимпийска ривиера

Пристигане в Солун. Панорамна обиколка с автобус: Бялата кула - символ на града; църквата "Св. св. Кирил и Методий"; площад "Наварино" с Двореца на Галер; Арката на Галер, построена през 305 г. за отпразнуване на окончателната победа на император Галер Максимилиан над персите; крепостта "Ептапиргио" с прекрасна панорамна гледка към града и Термическия залив; църквата "Св. Димитър" - необичайно красив храм, построен от розови тухли, където се пазят мощите на Св. Димитър. 

Свободно време. Възможност за разходка с Кораб по крайбрежието на Солун. Отпътуване за Паралия Катерини. Настаняване в хотел 2 * или 3 *. Нощувка.

2 ДЕН Паралия Катерини – Трикала - Метеора – Паралия Катерини

Закуска. Целодневна екскурзия до Метеора и Посещение на работилница за икони "Зиндрос".

Пристигане в местността Метеора – уникално място, често наричано Осмото чудо на света, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции. Метеора е комплекс от гигантски скали, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите, посветили своя живот на поклонението пред Бога. Манастирите, построени на върховете на тези скали, са прекрасни образци на византийското изкуство. Посещение на работилница за икони "Зиндрос".  Разглеждане на два от шестте функциониращи манастира. Обратно връщане в хотела, като по пътя се спира в долината Темпи за разглеждане на параклиса „Св. Параскева” и извора на Афродита. При възможност организиране на гръцка вечер. По желание и предварителна заявка - вечеря в традиционна таверна с бузуки музика на живо (организира се в в активен сезон. Ще бъде потвърдено 2 седмици преди дата на отпътуване) или в ресторанта на хотела. Нощувка.

3 ДЕН Паралия Катерини – Вергина – Едеса - София

Закуска. Освобождаване на хотела.

Отпътуване за България като по пътя се минава през Вергина - първата столица на древното македонско царство. По желание и предварителна заявка разглеждане на гробницата музей на Филип II Македонски  с екскурзовод.

Продължаваме за град Едеса - един от най-красивите градове в Северна Гърция (Егейска Македония), разположен на около 90 километра западно от Солун. Името си дължи на богатството си на вода, водопади и зеленина, като най-голяма слава на града са донесли знаменитите водопади. Неповторими по красотата си сталактитови и сталагмитови пещери се крият зад 70-метровите бушуващи потоци пенлива вода. Пешеходна разходка и фото пауза из красивия град със славянското име Воден. 
Отпътуване за България.
  Пристигане в София вечерта. В останалите градове след полунощ

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 

Транспорт с луксозен автобус, лицензиран за международни превози;

Всички магистрални, пътни, гранични и горивни такси;

2 нощувки с 2 закуски /на блок маса/ в х-л гръцка катег. С = бълг. катег. 2/3* на Олимпийската Ривиера или Катерини Паралия 

Панорамна обиколка на Солун с екскурзовод;

Целодневна екскурзия до Метеора и посещение на работилница за икони "Зиндрос".

Посещение на  Вергина и Едеса;

Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 2 000 EUR на ЗАД "Евроинс", за лица до 64 год

Водач от Валерос Холидей по време на пътуването

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 

Гръцка вечер – при минимум 20 туристи - 50 лв (организира се само в активен сезон, при запитване е възможно и в неактивен сезон и не зависи от туроператора); Меню: Коктейл Добре Дошли, гръцка салата, Основно ястие: печено свинско месо, печени картофи и ориз за гарнитура, плодова салата, ½ бутилка вино, вода, гръцки музикален състав, гръцки певец, гръцка фолклорна танцова група

PCR или антигенен тест /ако е необходимо/

Входни такси за обекти, посещавани по маршрута

Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание, градски транспорт 

Доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица от 65 до 75 години – 1.50 лв./ден;

Доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица от 76 до 84.99 години – 3.00 лв./ден;

Разходи от личен характер.

Доплащане за настаняване в единична стая – 70 лв

ВНИМАНИЕ! 
От 01.01.2018 г. при нощувка в Гърция се налага държавен данък, който се заплаща от госта на рецепция при пристигане. 

5-звездни хотели - 4 евро на вечер на стая;

4-звездни хотели - 3 евро на вечер на стая;

3-звездни хотели – 1.50 евро на вечер на стая;

2,1-звездни хотели и апартаменти – 0.50 евро на вечер на стая.

ВХОДНИ ТАКСИ НА ОБЕКТИ ОТ ПРОГРАМАТА

Входни такси за Археологическия музей (6 EUR) и Византийския музей (4 EUR) в Солун

Входни такси за скалните манастири (3 EUR за всеки манастир) 

Входна такса за грoбницата на Филип II – (12 EUR)

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:

Депозит  50 % от цената при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;

Доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;

ЗАБЕЛЕЖКИ:

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с достигане на минимален брой туристи и с предварителни резервации. 

В Гърция са валидни следните отстъпки от входните такси при посещение на музеи и археологически обекти: деца до 18 г. – безплатно (след показване на документ за самоличност); лица над 65 г. – 50 % намаление от стойността на входната такса (след показване на документ за самоличност); студенти, притежаващи международни студентски карти ISIC – безплатно (след показване на картата). 

Туроператорът си запазва правото да прави промяна в програмата, с оглед по-доброто й изпълнение при организацията.

Входните такси на обектите по маршрута са актуални към момента на публикуване на програмата. Ако има промяна, то тя не зависи от туроператора.

Екскурзията се провежда при минимум 40 записани туристи. 

Срок за уведомяване при недостигнат минимум – 5 дни

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: 

Лична карта; 

Деца под 18 годишна възраст пътуващи с единия родител е необходимо да представят нотариално заверено пълномощно за съгласието от непътуващия с групата родител. Часово време: България - 12 ч.; Гърция - 12 ч.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Метеора е местност в Гърция в която се намира група от седем действащи манастира, построени на върховете на труднодостъпни остри скали, приличащи на игли. Те се извисяват в небето на 400 метра височина над Тесалийската равнина, централна Гърция, на 70 километра западно от Лариса. От седемте манастира отворени за посетители са шест. Метеорските манастири са в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

Не забравяйте: Изкачването до Метеорите изисква удобни обувки и шапка в горещите дни.  Проверете прогнозата за времето преди да пътувате.

Не пропускайте: Да изпиете едно фрапе в центъра на Солун. Да си купите малка икона „Св. Богородица с цвете” - за да закриля дома ви. Да се снимате.