Посетете ни във Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Skype чат с оператор
тел.: +359 46 66 17 21
гр. Ямбол, ул. "Георги Дражев" 3-а-2
E-mail: valeross_holiday@abv.bg

ПЕРЛИТЕ НА ЗАПАДНИТЕ РОДОПИ Пещера „Снежанка“ – Пещера – Крепост „Перистера“ – Батак - Valeross

Вашата оценка
ПЕЩЕРА СНЕЖАНКА - КРЕПОСТ ПЕРИСТЕРА - БАТАК
Маршрут:   Ямбол – Сливен – Ст. Загора – Пещера - Батак

Продължителност:   1 ден

Транспорт:  Автобус

Дати на отпътуване:  
28.07.2018 г.,   02.09.2018 г.,   21.10.2018 г.  
35
30 лв.
-17%
или се обадете на 046/ 66 13 21
Програма
Информация за държавата

ПЕРЛИТЕ НА ЗАПАДНИТЕ РОДОПИ

Пещера „Снежанка“ – Пещера – Крепост „Перистера“ – Батак

ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ

Една вълнуваща разходка сред красивите и причудливи места на Западни Родопи!

Маршрут: Ямбол – Сливен – Ст. Загора – Пещера - Батак

Продължителност: 1 ден

По време на екскурзията се посещават:

Византийска крепост „Перистера“ – Пещера – Пещера „Снежанка“ - Батак

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:

ПРОМО ЦЕНА валидна при записване до 5 дни от дата на отпътуване!

Град на отпътуване

Място

Час

ПРОМО

ЦЕНА

РЕДОВНА

ЦЕНА

Ямбол

Сп. Минерална баня

05:30 часа

30 лв

35 лв

Сливен

Сп. Жп гара

06:00 часа

30 лв

35 лв

Стара  Загора

Сп. Хотел Железник

07:00 часа

30 лв

35 лв

Отпътуване по маршрут: Пещера – Крепост „Перистера“ – Пещера „Снежанка“ - Батак

Пристигане в гр. Пещера. Разглеждане на крепостта ,,Перистера”. (Името на крепостта произхожда от гръцки и означава гълъб. Представлява крепост с три пояса крепостни стени и шест отбранителни кули разположени на най-вътрешната крепостна стена, според археолозите е датирана към IV век от новата ера, като е съществувала поне до VII век включително. Археолозите смятат, че на същото място вероятно е съществувало древно тракийско светилище).

Разглеждане на забележителностите на гр. Пещера( Часовниковата кула ,,Сахата” - построена между 1650 и 1710г. Тя е втората по възраст в България, след кулата на “Сахат тепе” в Пловдив и построяването й е свързано с нуждите на еснафа и необходимостта от отчитане времето на занаятчийските и търговски заведения ; Църквата ,,Св. Петка”  - изградена около 1710 г. Тук се намира чудотворната икона на Св. Петка, под която в средата на църквата има извор с лековита вода  , Църквата ,,Св. Димитър’’ -  един от малкото запазени паметници на културата от епохата на възраждането на България. Тя е дело на майстори от Пещерската архитектурно-строителна школа. Обявена е за национален паметник на културата., Историческият музей -Притежава богата колекция от над 8000 експоната, разкриващи живота на територията на общината от периода на неолита.С пет свои уникални предмета от праисторията музеят взе участие в изложбата "Златна Тракия" в Брюксел, открита на 03.03.2002г., с което Пещера намира своето място в културната история на Европа. )Свободно време за  обяд  

Отпътуване за пещерата ,,Снежанка” и посещение на пещерата ,,Снежанка” (Открита е през 1961 година случайно от пещерняци.Богата е на сталагмити, сталактити, сталактони, драперии, синтрови езерца. Най-големият сталактит е дълъг 1,27 м. "Снежанка" се състои от няколко красиви зали. Във Вълшебната зала, покрита със снежнобял кристален синтър, природата е създала фигурка, оприличавана на приказната героиня).Изкачването е около 40 - 50 минути , но ими сериозен наклон

Отпътуване за гр. Батак. Свободно време или Разглеждане на забележителностите на гр. Батак (Историческата църква-костница "Св. Неделя" - Изградена е през 1813 година само за 75 дни.  По време на Априлското въстание  част от населението бива обсадено в църквата в продължение на 3 дни.  Всички хора са убити след превземането на църквата. Сградата е останала непокътната  до ден днешен и е превърната в музей. И днес дръвникът, костите на героите, следите от ятаганите и куршумите напомнят за онези страшни и величави дни; Историческият музей - Включен е в списъка на 100-те национални туристически обекта. В него се съхраняват над 500 експоната от историята на града, сред които са знамето и черешовото топче от Априлското въстание; Балиновата къща -  архитектурен и исторически паметник на културата. В нея е представена етнографска  експозиция, която е посветена на традиционната народна култура в града от края на деветнадесети век до 40-те години на двайсти век).

Отпътуване за язовир ,,Батак” ( третият по големина в България) Разходка в района на язовира

Около 19:00 ч отпътуване за  Ст. Загора, Сливен, Ямбол с кратка почивка по пътя. Пристигане късно вечерта

ОТСТЪПКИ от ПРОМО ЦЕНАТА НЯМА!

ОТСТЪПКИ от редовната цена: за деца до 7 г  и пенсионери: 2 лв

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 

транспорт по маршрута с автобус на „ВАЛЕРОС“ ЕООД;

Посещение на пещера Снежанка

Посещение на Крепост „Перистера“ в гр. Пещера

Пешеходна разходка в град Пещера

Пешеходна разходка в град Батак

Фотопауза на язовир Батак

екскурзоводско обслужване по маршрута;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 

входни такси на посещаваните туристически обекти:

разходи от личен характер;

мед. Застраховка за лица до 64 години – доплащане 1 лв

мед. Застраховка за лица от 65 год до 85 г – доплащане 2 лв

Лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.

ВХОДНИ ТАКСИ НА ПОСЕЩАВАНИТЕ ТУРИСТИЧЕСКИ ОБЕКТИ:

Пещера Снежанка - пещера Снежанка: възрастни - 5 лв.; учащи и пенсионери - 3 лв.; деца до 7 год. - безплатно;

Крепост „Перистера“ - възрастни - 4 лв., учащи и пенсионери - 2 лв

Музеен Комплекс – Батак -   Закупува се един билет, с който се разглеждат музейните обекти - Исторически музей - Батак, Балинова къща - етнографска експозиция и Шарова къща - музейна галерия. Възрастни - 3,00 лв., Учащи - 2,00 лв., Пенсионери - 2,00 лв.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: внасяне на цялата сума при записване и сключване на Договор за ОТУ. Направените резервации по програмата се пазят в рамките на 48 часа, след което се анулират, ако не е сключен договор за ОТУ.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ: 

Екскурзията ще се проведе при мининум 40 записани туриста 

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 2 дни преди началната дата 

Препоръчва се туристите да предвидят сух пакет за хранене по време на пътуването.

Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление /сандали, високи обувки и т.н. не са вариант за преходи от този тип /. Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване!

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на провеждане на програмата.

При възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата.

Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

Лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.

 

ВАЖНА ЗАБЕЛЕЖКА: При посещение на обектите по програмата, Туроператорът не носи отговорност за неизискани от клиента професионални, възрастови и други индивидуални отстъпки. Потребителите трябва да предоставят в обекта съответния документ, удостоверяващ отстъпката / студентска книжка, ученическа карта, журналистическа карта и други/.