Посетете ни във Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Skype чат с оператор
тел.: +359 46 66 17 21
гр. Ямбол, ул. "Георги Дражев" 3-а-2
E-mail: valeross_holiday@abv.bg

ОПОЗНАЙ БЪЛГАРИЯ И Я ОБИКНИ! - Потвърдена програма

Вашата оценка
ОПОЗНАЙ БЪЛГАРИЯ И Я ОБИКНИ!
ПОТВЪРДЕНА
Маршрут:   Ямбол - Цари Мали Град- Рилски манастир-Сандански-Рупите-Роженски манастир-Преподобна Стойна- Язовир Доспат-Сърница-Триградско ждрело-Дяволско гърло-Ягодинска пещера-Батак-Пещера-Крепост Перистера

Продължителност:   3 дни / 2 нощувки

Транспорт:  Автобус

279 лв.
или се обадете на 046/ 66 13 21
Програма
Информация за държавата

 ОПОЗНАЙ БЪЛГАРИЯ И Я ОБИКНИ!

ЦАРИ МАЛИ ГРАД – РИЛСКИ МАНАСТИР – САНДАНСКИ – РУПИТЕ – РОЖЕНСКИ МАНАСТИР – ЗЛАТОЛИСТ (ПРЕПОДОБНА СТОЙНА) – МЕЛНИК – ДОСПАТ – СЪРНИЦА – ДЯВОЛСКОТО ГЪРЛО – ЯГОДИНСКА ПЕЩЕРА – БАТАК – ПЕЩЕРА – КРЕПОСТ „ПЕРИСТЕРА“

Маршрут: Ямбол – Цари Мали Град – Рилски Манастир – Сандански – Рупите – Роженски манастир – Златолист – Доспат – Сърница – Тешел – Дяволско гърло – Ягодинска пещера – Батак – Пещера – Римска крепост „Перистера“

Продължителност:  3  дни / 2 нощувки / 2 закуски / 2 вечери с музика
Транспорт:  Автобус 
Дати на отпътуване:  30.10.2015 – 01.11.2015 г

 

„ОПОЗНАЙ РОДИНАТА СИ, ЗА ДА Я ОБИКНЕШ“, е казал Алеко Константинов

ЦЕНА:  279 лв


ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА


1 ДЕН :  Отпътуване от:  Ямбол – 07:00 ч Пътуване по маршрут: Цари Мали Град – Рилски манастир - Сандански

Посещение на  уникалния исторически комплекс "Цари Мали град" край Белчин. Докоснете се до тази загадъчна крепост от времето на император Юстиниан, която не отстъпва на величествения Царевец. Тук посетителите се принасят в света на късната Античност и се потапят в ежедневнието на цивилното население от периода.

Около обяд пристигане на Рилския манастир - един от най-значимите културни паметници в България, символ на България, включен в списъка за световното наследство на ЮНЕСКО. За Рилската света обител е невъзможно да се разкаже защото не достигат думите, с които да се опише това чудо на вярата и архитектурата. Разглеждане на чудотворната икона на Света Богородица Одигитрия (Пътеводителка) , както и на Кръстът, изработен с фини длета, увеличителни лещи и резбован с игла. Свободно време.

Отпътуване за Сандански. Настаняване в Спа Хотел Свети Никола 4* . Вечеря. Нощувка


2 ДЕН :  Закуска

Посещение на Рупите. Разглеждане на храмовия комплекс с църквата „ Света Петка Българска“, целебните извори, къщата на Баба Ванга. Местността Рупите, заедно с храм-паметник "Света Петка Българска", е част от Стоте национални туристически обекта на Българския туристически съюз. На това място е изграден комплекс с добре поддържан парк. Тревата е ниско окосена, има цветя, пейки, беседки. Тук, в последните години от живота си живееше прочутата българска ясновидка Ванга. Къщичката, където баба Ванга е прекарала последните си години, е добре запазена. Всеки посетител може да се зареди с енергията, излъчвана от това място. През 1994 година край нейния дом с нейните средства е издигнат храм "Света Петка Българска".

Посещение на Роженския манастир, разположен на панорамна височина, от която се разкриват удивителни гледки към пясъчните пирамиди, Славянка, Пирин планина (до манастира има 20-минутно стръмно изкачване . По желание, местни граждани с бусове извозват до манастира срещу заплащане от 1 лев.) Разглеждане на църквата, богато изписана със стенописи. Големият иконостас с изключителна резба  и позлата е един от най-представителните сред запазените от XVIII в. иконостаси по българските земи. Чудотворната Богородична икона дарява здраве и щастие на всички вярващи. Тя е реплика и има силата на прочутата чудотворна икона на Богородица, която е охранявала портите на Ивирон в Света гора. Надписът й сочи, че тя е зографисана "от ръката на Яков,монах Иверски" в 1790 г. 

БОНУС и по желание на групата: Посещение на село Златолист. В село Златолист е  живяла Преподобна Стойна.  Посещение на църквата „Свети Георги” - място с незабравимо въздействие и огромна целебна сила.  Смята се, че църквата „Св. Георги“ е построена през ХIХ в., но местните хора твърдят, че е била издигната  още през ХII в. Храмът е забележителен със старите си стенописи и изографисаните гола жена и дявола с арбалет, единствени по рода си. В средата на храма, под купола, се намира мраморна плоча с  двуглав орел. Съществува легенда, че стъпването върху нея има силно лечебно излъчване. В двора се издига чинар на над 1200 години, за който се вярва, че помага при различни заболявания. 

Отпътуване за град Сърница, на брега на язовир Доспат. Настаняване в Хотелски комплекс „Романтика“ 3* . Вечеря. Нощувка


3 ДЕН :  Закуска

Отпътуване към скалните феномени на удивителното Триградско ждрело, навътре в прегръдките на Родопите. Посещение на пещерата Дяволското Гърло. Пещера Дяволско гърло дължи името си на скалите около входа, които му придават формата на зинала паст. Каквото е отнесено от реката в Дяволското гърло, нищо не е излязло на изхода й. Преди години придошлата вода погълнала 500 кубика дървени трупи, нито една треска не е излязла от другата страна. При проучванията си спелеолозите са пускали по течението оцветена вода, която излиза след 2 часа. Изходът на речния сифон е не по-малко страховит. Там пещерняците организират експедиции с гумени лодки срещу течението. Стотици спелеолози са проучвали подземния път на реката. Той обаче и досега остава загадка. Ще имате възможност да вървите по стъпките на Орфей до мястото, където според легендата се спуснал в Подземното царство в името на любовта си към Евридика.

Връщане посока Тешел и пътуване през Буйновско ждрело с микробуси, поради тесния планински път.  Разглеждане на Ягодинската пещера. Тя се намира в Буйновското ждрело близо до родопското село Ягодина. Тя е една от най-известните и посещавани пещери в България. Със своите 8501 м дължина на галериите тя се нарежда на четвърто място сред най-дългите пещери у нас и на първо място в Родопите. Температурата е между 6° и 8° С целогодишно, а влажността над 90% (като в повечето пещери). Дългият над километър маршрут дава възможност да се видят красиви представители на почти всички видове пещерни образувания, но най-впечатляващи са многобройните пещерни бисери. Те се образуват като истинските перли от песъчинка, попаднала във вода, която в течение на много години се обгръща в калцит, за да придоби кръглата си форма.  Свободно време за обяд в ресторант до Ягодинска пещера и разходка в района.

Отпътуване посока Батак. Разглеждане на град Батак.  Посещение на Историческата Църква костница "Св. Неделя". Името на Батак остава завинаги свързано с едно от най-значимите събития в историята на България - Априлското въстание от 1876 г. Както казва Виктор Юго през 1876 г: "Баташкото клане, откри на света че същуствува български народ". Заради светлата си саможертва, избитите през 1876 г батачани отдавна са канонизирани в сърцата на българския народ..... Разглеждне на Музеен Комплекс:  Исторически музей - Батак, Балинова къща - етнографска експозиция и Шарова къща - музейна галерия.

БОНУС и по желание на групата: Посещение на Римска крепост „Перистера“ (без входна такса).  Намира в гр. Пещера, на хълма "Св. Петка" и е строена през IV век от новата ера. Перистера е била един от първите центрове за разпространение на християнската вяра по тези места. Архитектурният план на крепостта е уникален, тъй като две от кулите са изградени като църкви.  Това е единствената крепост от такъв тип у нас. Името на крепостта Перистера означава гълъб, гълъбово място. Случайно или не, на крепостта може да бъде забелязан истински бял гълъб, който каца върху стените или лети над хълма. Според древните легенди мястото на хълма "Св. Петка" е с голяма енергийна сила. Свободно време за снимки и разглеждане.

Отпътуване за Ямбол. Пристигане вечерта.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

1                   Транспорт с  туристически автобус  на „ВАЛЕРОС“ ЕООД (климатик, видеосистема, минибар) 

2                   Такси паркинзи и престой по описания маршрут

3                   Посещение на Римска крепост „Цари Мали Град“ – село Белчин (без входна такса)

4                   Посещение на Рилски манастир

5                   1 нощувка  в Спа Хотел Свети Никола 4* - Сандански

6                   1 закуска на блок маса в Спа Хотел Свети Никола 4* - Сандански

7                   1 вечеря в средиземноморски ресторант Пломари (на сет меню с музика на живо) към Спа Хотел Свети Никола 4* - Сандански

8                   Ползване на закрит басейн с минерална вода и джакузи към него, римска баня, фитнес в Спа Хотел Свети Никола 4* - Сандански

9                   Посещение на местност Рупите, храмовия комплекс с църквата „ Света Петка Българска“, целебните извори, къщата на Баба Ванга

10               Посещение на Роженски манастир

11               1 нощувка в Хотелски комплекс „Романтика“ – град Сърница, общ. Доспат

12               1 закуска (домашно приготвена, пример – баница, мекици и др.)

13               1 вечеря (тристепенно меню – салата, основно ястие, десерт, 2 броя безалкохолни напитки, 50 гр ракия) с музикално оформление от Дисководещ.

14               Ползване на фитнес, интернет, външно барбекю в Хотелски комплекс „Романтика“

15               Посещение на пещерата Дяволското Гърло (без входни такси)

16               Посещение  на Ягодинската пещера (без входни такси)

17               Посещение на Батак - Посещение на Историческата Църква костница "Св. Неделя"

18               Медицинска застраховка

19               Екскурзоводско обслужване от ТА „ВАЛЕРОС ХОЛИДЕЙ“

20               БОНУС и по желание на групата: Посещение на село Златолист

21               БОНУС и по желание на групата: Посещение на Римска крепост „Перистера“ (без входна такса).

22              БОНУС : Дисководещ от ТА „ВАЛЕРОС ХОЛИДЕЙ“ за втората вечер в Хотелски комплекс „Романтика“

22

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

1.                  Разходи от личен характер

2.                  Доплащане за единчна стая - 25 лв за 1 нощувка в  Хотел Свети Никола 4* - Сандански

3.                  Доплащане за единчна стая - 25 лв за 1 нощувка в  Хотелски комплекс „Романтика“ – град Сърница, общ. Доспат

4.                  Ползване на СПА услуги (вход 15 лв на човек на ден) в Хотелски комплекс „Романтика“

5.                  Ползване на билярд – 5 лв / 1 игра в Хотелски комплекс „Романтика“

6.                  Тенис на маса – 5 лв / 1 час в Хотелски комплекс „Романтика“

 

Входни такси на посещаваните туристически обекти.

·                    Цена на билета за Късноантична крепост Цари Мали Град  - Възрастни - 4лв., Ученици, студенти и пенсионери - 2 лв., Деца до 7 годишна възраст и хора с увреждания - вход свободен

Забележка : В цената на билета е включено посещение на Късноантична крепост Цари Мали Град и Етнографски музей, с. Белчин. Достъпът до детския атракционен парк и зоната за отдих е свободен.

·                    По желание, местни граждани с бусове извозват до Роженски манастир срещу заплащане от 1 лев в посока.  До  манастира има 20-минутно стръмно изкачване, разстоянието е 1 км.

·                    Цена на билет за Дяволско гърло  - Възрастни – 5 лв, Ученици до 16 години -2 лв

·                    Цена на билет за Ягодинска пещера - Възрастни – 7 лв, Ученици до 16 години -3 лв

·                    Пътуване в Буйновското ждрело с наети местни микробуси – 6 лв на човек, двупосочен трансфер: Тешел – Ягодина – Тешел, поради  тесен път и свлачище е невъзможно с голям туристически автобус да се изпълни маршрута

·                    Входни такси за Музеен Комплекс – Батак.   Закупува се един билет, с който се разглеждат музейните обекти - Исторически музей - Батак, Балинова къща - етнографска експозиция и Шарова къща - музейна галерия. Възрастни - 3,00 лв., Учащи - 2,00 лв., Пенсионери - 2,00 лв.

·                    Входна такса за Римска крепост „Перистера“ възрастни – 4,00 лв, ученици и пенсионери – 2,00 лв

·

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

·         Екскурзията се провежда при минимум 40 записани туристи.

·         Броят туристи под тази бройка ще изисква прекалкулация на офертата

·         Настаняването е в двойни / тройни стаи.

·         Лица над 64 год. не се застраховат.

·         Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление /сандали, високи обувки и т.н. не са вариант за преходи от този тип/.

·         Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване!

·         Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата 

·         При непроходими, опасно хлъзгави, стръмни, наводнени участъци на пешеходните маршрути при лошо време или след проливни дъждове и свлачища или други неподходящи метеорологични условия, водачът има право да промени програмата с оглед сигурността на туристите.

·         При възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата.

·         Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.