Посетете ни във Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Skype чат с оператор
тел.: +359 46 66 17 21
гр. Ямбол, ул. "Георги Дражев" 3-а-2
E-mail: valeross_holiday@abv.bg

КЮСТЕНДИЛСКА ПРОЛЕТ от София

Вашата оценка
КЮСТЕНДИЛСКА ПРОЛЕТ от София
Маршрут:   София- Кюстендил-София

Продължителност:   1 ден

Транспорт:  Автобус

20 лв.
или се обадете на 046/ 66 13 21
Програма
Информация за държавата

 КЮСТЕНДИЛСКА ПРОЛЕТ

Маршрут: София- Кюстендил-София

Продължителност: 1 дни 

Транспорт: Автобус

Дати: 19.03.2016 г

Цена от20 лв.

ОТСТЪПКИ: Деца до 11,99 г (-2 лв)


ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА


В 7:30 ч. отпътуване от София, Хотел „София Плаза“ (офис ТА „Валерос Холидей), по Маршрут: София - Кюстендил. 

Възможност да се включите в празника "Кюстендилска пролет", който се отбелязва всяка година в деня на пролетното равноденствие. Празникът „Кюстендилска пролет” е продължение на традиция, съществуваща още от тракийско и римско време, когато той е свързван с почитта към соларните божества и лечителите Асклепий, Хигия, Аполон и Дионис. В основата му лежи култът към слънцето и свързаните с него атрибути – огъня и златото. 
На 21 март всяка година кюстендилци и гостите на града се събират на площад “Велбъжд”, а след това и на Хисарлъка. Там пристига избраната девойка с подгласничките й, поздравяват ги с настъпващата пролет, изнася се концерт, празникът завършва с всеобщо веселие. Празникът неусетно се превръща в съчетание на младостта и красотата, християнските традиции и древните мистерии, в основата на които лежи почитането на Слънцето и неговата живителна сила, събуждаща природата от зимен сън... 
Разглеждане на един от най-древните български градове, наследник на антична Пауталия и средновековен Велбъжд, град на лековити минерални извори. Сред забележителностите на града са Историческия музей с археологическата експозиция в зала "Асклепий" и богата нумизматична сбирка, Античните терми от II-III в., Джамията Ахмед Бей от 15 в., Средновековната църква "Св. Георги" (XII-XIII в.) - национален паметник на културата с голяма археологическа, художествена и историческа стойност,
Пирговата кула -  Средновековна отбранителна кула.

По желание - посещение на Художествена галерия "Владимир Димитров – Майстора" (един от 100-те национални туристически обекти). Галерията притежава основната и най-голяма колекция от уникални творби на Майстора, подредени в постоянна експозиция. Съхранява и периодично урежда изложби и на други именити кюстендилски художници. 
Отпътуване за София. Завръщане вечерта. 


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 

транспорт по маршрута

посещение на Кюстендил

посещение на архитектурно-археологическирезерват Пауталия Велбъжд

екскурзоводско облужване по време на маршрута

медицинска застраховка
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 

входни такси: Исторически музей - Кюстендил: за един обект: 2 лв. (възрастни); 1 лв. (учащи и пенсионери); за три и повече обекта: 5 лв. (възрастни); 2 лв. (учащи и пенсионери); художествена галерия "Владимир Димитров-Майстора": 2 лв. (възрастни); 1 лв. (учащи и пенсионери)

разходи от личен характер
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: 
при записване се внася цялата сумаЗАБЕЛЕЖКА: 

Минимален брой туристи : 40 човека;

Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление /сандали, високи обувки и т.н. не са вариант за преходи от този тип/.

Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване!

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.

При непроходими, опасно хлъзгави, стръмни, наводнени участъци на пешеходните маршрути при лошо време или след проливни дъждове и свлачища или други неподходящи метеорологични условия, водачът има право да промени програмата с оглед сигурността на туристите.

При възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата.

Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.


Важна забележка: 

При посещение на обектите по програмата, Туроператорът не носи отговорност за неизискани от клиента професионални, възрастови и други индивидуални отстъпки. Потребителите трябва да предоставят в обекта съответния документ, удостоверяващ отстъпката / студентска книжка, ученическа карта, журналистическа карта и други/.