Посетете ни във Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Skype чат с оператор
тел.: +359 46 66 17 21
гр. Ямбол, ул. "Георги Дражев" 3-а-2
E-mail: valeross_holiday@abv.bg

„ДЕЛЬОВИ ПРАЗНИЦИ – Един пазарен ден отпреди 100 години“ - Valeross

Вашата оценка
„ДЕЛЬОВИ ПРАЗНИЦИ – Един пазарен ден отпреди 100 години“
Маршрут:   Ямбол – Сливен - Стара Загора – Хасково - Кърджали – Златоград – Каменни гъби – Каменна Сватба – Перперикон – Стара Загора – Сливен - Ямбол

Продължителност:   3 дни / 2 нощувки

Транспорт:  Автобус

145 лв.
119 лв.
-18%
или се обадете на 046/ 66 13 21
Програма
Информация за държавата

 „ДЕЛЬОВИ ПРАЗНИЦИ – Един пазарен ден отпреди 100 години“

Не пропускайте да станете част от този вълшебен празник!

Делювите празници са важна част от културния календар на Златоград и по един неповторим начин пресъздават битието на града  от 19 и началото на 20 век – култура, мода, стил, атмосфера. Кулминацията на празника е възстановката „Един пазарен ден отпреди 100 години”. В този ден улиците на Стария Златоград се оживяват от лица, говор и облекла отпреди два века.

Маршрут: Ямбол – Сливен - Стара Загора – Хасково - Кърджали – Златоград – Каменни гъби – Каменна Сватба – Перперикон – Стара Загора – Сливен -  Ямбол

Продължителност: 3 дни / 2 нощувка/ 2 закуска

Дати на отпътуване: 23.09.2016 – 25.09.2016

LAST MINUTE ЦЕНА от Ямбол: от 119 лв. / редовна цена: 145 лв

LAST MINUTE ЦЕНА от Ст. Загора: от 119 лв / редовна цена: 130 лв

ПОСЛЕДНИ 5 МЕСТА!

По време на екскурзията се посещава  Златоград , Църква „Св. Успение Богородично“ в Кърджали, „Водното огледало“ в Кърджали, Монумента "Света Богородица" и 30 метровата камбанария в Хасково, Каменни гъби, Каменната Сватба и Перперикон.


ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:


1 ДЕН Възможност за двупосочен трансфер от и до вашият град:

*цената е обща - за двете посоки 

* Трансферите от Бургас  и Казанлък са при минимум 15 човека

Отпътуване от гр. Бургас в 06.15 часа (+ 25 лв доплащане, при минимум 15 души)

Отпътуване от гр. Ямбол в 07.30 часа от сп. Мин. Баня, 

Отпътуване от гр.Сливен в 08.15 часа - доплащане (+ 5 лв)  

Отпътуване от  гр. Казанлък в 08.45 ч – доплащане (+25 лв) при минимум 15 души

Отпътуване от  гр. Стара Загора в 09.15 ч

Отпътуване по маршрут:  Хасково – Кърджали – Златоград

Преминаване през Хасково - града на Богородица. Туристическа програма в Хасково – фотопауза при Статуята на Богородица - тя е включена в книгата на рекордите на Гинес, като най-голямата статуя на Богородица в света, разглеждане на параклиса „Св. Богородица”, Новата камбанария и красивия парк в непосредствена близост до монумента.

Отпъпуване за град Кърджали. Посещение на Кърджалийски манастир "Успение Богородично" - Там в специално ковчеже се съхранява християнска реликва намерена на Перперикон, за която се вярва, че е част от кръста на Христос. Ще имате възможност да запалите свещ за здраве, да си налеете от лековитата вода от аязмото в Манастирския комплекс. Фотопауза и разглеждане на  „Водното огледало” - един от най-известните туристически обекти в гр. Кърджали. Това не е портал към друг свят, а плавателен център и спортен център. Намира се в центъра на Кърджали и представлява изкуствено създадено езеро с дължина 3 км, което свързва двата големи язовира в района – Студен кладенец и Кърджали.

Отпътуване за  Златоград. Настаняване в Хотел 3*. След освежаване в хотела, следва Свободно време за разходка по чаршията. Вечерта, по желание вечеря в ресторанта на Хотела, на свободна консумация с БОНУС: Музикална вечер с много танци за добро настроение! Нощувка.

2 ДЕН Закуска. Туристическа програма в Златоград с  екскурзовод - пешеходна разходка до лобното място и паметника на Делю войвода и запознаване с легендата за хайдутина, най-старата църква, построена по време на Османското владичество в Родопите – “Успение Богородично” - от 1834 г., сградата на най-старата поща в България, църквата „Св. Георги” и разположената в двора й взаимно училище, поставило началото на просветно-образователното дело в Родопите. Тук е открит и най-старият писмен паметник от Родопското Възраждане – “Златоградски писмовник” (1852 г.).

Свободно време за разглеждане на Ареален комплекс Златоград. Възможност да опитате прочутото  „въртяно кафе” в кафене „Стария град”, приготвено върху нагорещен пясък и поднесено със специален ритуал. Безплатно участие в Дельовите празници - празник на открито! В 11:00 ч. започва възстановка „Един пазарен ден отпреди 100 години” в Етнографския комплекс Златоград.

Свободно време и възможност за ползване на SPA център “Александър” - част от най-новия обект на Етнографски ареален комплекс „Златоград“. Той разполага с вътрешен басейн и зони за релакс, парна баня, финландска сауна. В 19:00 ч., може да се насладите на „Концерт на местни и гостуващи самодейни фолклорни състави“. Вечерта, по желание вечеря в ресторанта на Хотела, на свободна консумация с БОНУС: Музикална вечер с много танци за добро настроение! Нощувка.

3  ДЕН Закуска. Освобождаване на хотела.

Отпътуване от Златоград около 09:00 ч. по маршрут: Перперикон – Каменни гъби – Стара загора – Сливен – Ямбол.

Посещение на най-големия мегалит на Балканите - Перперикон, разположен на 20 км. от гр. Кърджали. Перперикон е археологически комплекс, в Източни Родопи, на 15 км североизточно от днешния град Кърждали и представлява грандиозно мегалитно светилище. Предполага се, че това е древнотракийско светилище на Дионис, придобило широка известност в античността. Площта на целия комплекс е около 12 кв.км. Самото светилище Перперикон се извисява на скален връх с надморска височина 470 м. В подножието му се намира село. Горна крепост. Край него тече златоносната река Перперешка, оформила плодородна долина с дължина около 10 км и широчина 3-4 км, създала великолепни условия за живот от дълбока древност. 

По път кратка фотопауза до прочутите скални образуванияКаменната сватба и Скалните гъби.

Каменната сватба е изключително красива група от множество каменни пирамиди, напомняща сватбено шествие. Фигурите са разнообразни по форма и размери, като на височина са от 0,5 до над 10 m. Образуванията са вулкански туфи с риолитов състав, чиято възраст е около 35 млн. години. Гледката е много красива. И без въображение се забелязват застиналите младоженци(червеникав камък) и процесията след тях – ослепително бели. 

Каменните гъби - Природният феномен е разположен на около 1 km северно от село Бели пласт, до самия път между Хасково и Кърджали. Местните го наричат Мантаркая. Скалните образувания с формата на гъби са изваяни в риолитови вулкански туфи

Пристигане в Стара загора – Сливен – Ямбол вечерта


LAST MINUTE ЦЕНА от Ямбол: от 119 лв. / редовна цена: 145 лв

LAST MINUTE ЦЕНА от Ст. Загора: от 119 лв / редовна цена: 130 лв


ОТСТЪПКИ: 

Цена за деца до 6 г  – цена 95 лв – при настаняване с двама възрастни (цената е постоянна)


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 

Транспорт с комфортен туристически автобус; 

2 нощувки с 2 закуски в хотел 3* в Златоград – Хотел „Кристал“ 3*, Хотел „Златоград“3*, Хотел „Флора“3*, Хотел „Върбица“ 3* или подобен

Посещение на Църква „Св. Успение Богородично“ в Кърджали

Пешеходна разходка в ЕАК „Златоград“ и участие в „Дельови празници“ 2016

Посещение на Перперикон с местен екскурзовод и включена беседа (без вх. такса)

Посещение на Монумента "Света Богородица" и 30 метровата камбанария в Хасково.

Фотопауза до скално образувание - Каменната Сватба – с. Зимзелен

Фотопауза до скално образование - Каменните гъби – с. Бели Пласт

Медицинска застраховка за България с асистанс за лица до 64 години

Водач – екскурзовод от ТА „Валерос Холидей“

БОНУС: Музикална вечер с много танци за добро настроение!

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 

Лични разходи

2 вечери

Входни такси за обектите по програмата

Доплащане за мед. Застраховка за лица от 65 г до 85 г – 3 лв

Доплащане за единична стая – 50 лв


ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ОБЕКТИТЕ ПО ПРОГРАМАТА

Входна такса за Перперикон: 3 лв за възрастни, 1 лев за ученици и пенсионери


НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: Депозит: 50% от пакетната цена; Доплащане: до 7 работни дни преди датата на тръгване, ако в договора не е упоменто друго.


ЗАБЕЛЕЖКА: 
Екскурзията ще се проведе при мининум 40 записани туриста 

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи: 5 дни преди началната дата 

Лица над 85 год. не се застраховат. 

Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление /сандали, високи обувки и т.н. не са вариант за преходи от този тип/. 
Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване! 
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата 
При непроходими, опасно хлъзгави, стръмни, наводнени участъци на пешеходните маршрути при лошо време или след проливни дъждове и свлачища или други неподходящи метеорологични условия, водачът има право да промени програмата с оглед сигурността на туристите. 
При възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата. 
Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.