Посетете ни във Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Skype чат с оператор
тел.: +359 46 66 17 21
гр. Ямбол, ул. "Георги Дражев" 3-а-2
E-mail: valeross_holiday@abv.bg

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ЛЯТО 2017 ТУРЦИЯ

Вашата оценка
Автобусна програма с 5 нощувки Кушадасъ 2016
Маршрут:   София - Пловдив - Ст. Загора - Сливен - Ямбол - Кушадасъ

Продължителност:   8 дни / 5 нощувки

Транспорт:  Автобус

265 лв.
или се обадете на 046/ 66 13 21
Програма
Хотели
Информация за държавата

АВТОБУСНА ПРОГРАМА   8  дни / 5 нощувки

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ за КУШАДАСЪ 2016


КУШАДАСЪ, Турция

Наричат Кушадасъ - "Перлата на Егейско море". 

Кушадасъ е градът, откъдето преди няколко десетилетия започна туристическият бум в Турция. Множеството хотели, дискотеки, барове и ресторанти го превърнаха в особено оживено място. Плажовете се намират на около 10-12 минути от града. Градът е известен с едно от най големите яхт-пристанища на Западна Анатолия. 
Разположен в центъра на едноименния залив, завършващ на север с полуостров, който го отделя от Измирския залив и почти достига до гръцкия остров Хиос. На юг тесен пролив го отделя от друг гръцки остров - Самос. 
В залива на Кушадасъ, срещу града, е разположен малък остров, съединен със сушата чрез път. На този се издига древна Генуезка крепост, наречена Кючукада калеси, придобила своята известност през XVI век като убежище на знаменития пират Барбадос. Вечер осветения остров представлява забележителна гледка. 
Едно от най-големите предимства на Кушадасъ е близостта на града до древните паметници на световната култура и история - като Троя, Ефес, Къщата на Дева Мария, Хиераполис, природния феномен Памуккале и др. 
Кушадасъ е живописен туристически център намиращ се в центъра на едноименния залив. Града е разположен на брега на Егейско море и очарова с незабравимия си пейзаж. 

Кушадасъ е популярен балнеоложки курорт и прекрасно оборудван международен туристически център. 
В близост до Кушадасъ се намират множество исторически и археологически забележителности както и природния феномен Памуккале. 


Дати на отпътуване:  

13.05.2016 г.,    29.05.2016 г.,    14.06.2016 г.,   19.06.2016 г.,    04.09.2016 г.,    25.09.2016

02.10.2016 04.10.2016 г.  


Тръгване от: 

гр. София, автогара “Сердика” - бивш "Трафик Маркет" (между Централна жп гара София и Централна автогара)

гр. Пловдив от бензиностонция OMW до хотел “Санкт Петербург”.

гр. Пазарджик - (Шел Пазарджик)

гр. Хасково - (Шел Клокотница)

гр. Ямбол – (спирка Мин. Баня)

гр. Елхово – ( Автогара)

гр. Стара Загора - паркинг пред жп гара 21.05-26.06.2016 и 20.08.2016 - 02.10.2016

гр. Казанлък - от 21.05-26.06.2016 и 20.08.2016 - 02.10.2016

гр. Габрово – пред  Домът на хумора и сатирата в периода от 21.05-26.06.2016 и 20.08.2016 - 02.10.2016

гр. Велико Търново - пред хотел "Етъра" от 21.05-26.06.2016 и 20.08.2016 - 02.10.2016

Гр. Карлово – НОВО! - от 21.05-26.06.2016 и 20.08.2016 - 02.10.2016

Гр. Сопот – НОВО! - от 21.05-26.06.2016 и 20.08.2016 - 02.10.2016


 ПРОГРАМА


1`ви ден Тръгване в 13.00ч. от София, “Сердика” - бивш "Трафик Маркет", 15.00ч. от Пловдив -бензиностонция OMW до хотел “Санкт Петербург”. Отпътуване към границата, преминаване. Нощен преход. Рано сутринта пристигане в Кушадасъ. След 14.00 ч. настаняване в избрания хотел. 

2`ри ден до 6`ти ден Свободно време и възможност за доп. екскурзии срещу заплащане предлагани от Турския партньор на ТА. 

7`ми ден  Освобождаване на хотела до 12.00 часа. Свободно време. От 17.00 ч. до 19.00 събиране на туристите от хотелите и отпътуване за България.

8-ми ден  По обед пристигане в България. Пловдив хотел “Санкт Петербург”, София, “Сердика” - бивш "Трафик Маркет" 


В ПАКЕТНИТЕ ЦЕНИ Е ВКЛЮЧЕНО: 

Транспорт с лицензирани комфортни автобуси за международен транспорт на „ВАЛЕРОС“ ЕООД  -  в автобусите се предлага безплатно топъл бар – чай, кафе,;

Съответния брой нощувки в избрания хотел на съответната база;

медицинска застраховка Асистънс на ЕВРОИНС / за лица над 65г. доплащане /;

магистрални и фериботни такси;

изпращане от представител на ТА при отпътуването на автобусите от София и Пловдив;

обслужване от представител на ТА през цялото време на пътуването и по време на престоя.

обслужване на място в Турция от представител на фирмата партньор на ТА.


В ПАКЕТНИТЕ ЦЕНИ НЕ Е ВКЛЮЧЕНО: 

Допълнителни екскурзии на място в курорта

Медицинска застраховка за лица от 65 години до 80 години - доплащане 8 лв.

Разходи от личен характер.

Доплащане за тръгване от:

от Казанлък - 15 лв. на човек,

от Карлово – 20 лв на човек

от Сопот – 20 лв на човек,

от Велико Търново – 20 лв на човек,

от Габрово – 20 лв на човек,

от Дупница – 10 лв на човек,

На туристите от от град Казанлък, Карлово,Сопот, Велико Търново, Габрово и Дупница, се прави междинен трансфер с прекачаване в гр. Стара Загора или гр. Хасково към основните ни автобуси от София и Ямбол,  ако бройката е по -  малко от 15 души.

Цените са валидни при минимум  10 души, при не събран брой на туристите се предлага друг вариант за тръгване от друго населено място.

Цените за трансферите са валидни и се осъществяват само за посочените дати.

ДОПЛАЩАНЕТО ЗА ВЗИМАНЕ ОТ ГРАД КАЗАНЛЪК, КАРЛОВО,СОПОТ, ВЕЛИКО ТЪРНОВО, ГАБРОВО И ДУПНИЦА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ 

Министерство на външните работи уведомява, че считано от 31.12.2013 г. не се разрешава влизане в Република Турция през граничните контролно-пропускателни пунктове на граждани, чиито паспорти или документи, ползвани вместо паспорти, нямат срок на валидност най-малко шестдесет дни от датата на изтичане на срока на визата, на безвизовия гратисен период (90 дни в рамките на шест месеца) или срока на валидност на разрешителното за пребиваване.

Във връзка с горното, настоятелно препоръчваме на българските граждани, преди да предприемат пътуване до Република Турция, да проверят дали паспортите им имат валидност, съобразена с посочените изисквания.


УСЛОВИЯ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ В ТУРЦИЯ лято 2016! 

1. Ранните записвания са валидни при резервация и плащане, направени до обявените промоционални дати!

2. Всяка промяна на име на турист или дата на пътуване по резервация за ранно записване, се заплаща по съответната дата на стандартните цени!

3. Всеки турист който резервирал и заплатил пакет за ранно записване в случай на отказ от пътуване и невъзможност да смени датата и заплати по основни тарифи губи на 100% внесената сума!

 

УСЛОВИЯ ПРИ ПЪТУВАНЕ И НАСТАНЯВАНЕ В КУРОРТИТЕ НА ТУРЦИЯ! 

1. Настаняването в хотелите при пристигане става след 14.00 часа, а освобождаването на стаите до 12.00 часа!

2. При настаняването в хотели на база ALL INCLUSIVE (храна и местни алкохолни и безалкохолни напитки) храненията започват винаги от обяд или вечеря в зависимост от правилника на съответния хотел, никога не започват от закуска! Започването на даден пакет при настаняване с обяд, той приключва със закуска последния ден. При започването с вечеря, приключва с обяд! 

3. Преди настаняване в стаите и след освобождаване на същите не се ползват никакви услуги в хотелите или се ползват срещу заплащане!

4. При настаняване на трима възрастни в стая с три легла, не се гарантират три отделни нормални легла, тъй като винаги третият възрастен ползва отстъпка от цената и затова се настанява на допълнително легло, същото важи и за всички деца настанени в стандартна стая! Трети възрастен и деца се настаняват на редовно легло само, когато се заплати фамилна стая или апартамент!

5. Настаняването в стая с изглед към морето или в основна част на хотела става само в случаите където е обявено доплащане за това и съответно е заплатено предварително в офисите и представителствата на ТА.

6. Точният час и място на отпътуване от България, номер на автобуса и съпровождащия водач от ТА се съобщават два дни преди дата на потегляне, като туристите сами имат грижата да се информират!

7. Настаняването в автобусите е според  датата на записване!

8. Намаленията за деца са валидни само при настаняване с двама възрастни в стая.

9. Всички деца имат седалка в автобуса!

10. PROMO стаи в хотелите са стаи на по-ниска цена с оглед на по-малък размер, крайна стая, без тераса, приземен етаж, по-малка баня, по старо обзавеждане или някакъв друг проблем;

11.Туроператора не носи отговорност при загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел;

12. Туристите се застраховат на 5000 евро, съгласно условията на „ЗД ЕВРОИНС“ АД / за лица ДО 65г./, като всеки един от тях има право да се застрахова на по-висока сума срещу доплащане;


ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ НА МЯСТО ПО-ЖЕЛАНИЕ!

ИЗМИР 
На брега на Егейско море се е разположил този удивително красив и многонаселен град. Измир има удобно географско положение - до подножието на хълма, където се извисява историческата крепост Кадификале, построена по времето на Александър Македонски, привличаща туристи от всички краища на света, покрай пристанището, огряно от слънцето, обкръжен от високи планини. Историческото име на Измир е Смирна. Археологическите изследвания позволили да се предположи, че първите заселници на града са се установили тук през третото хилядолетие преди новата ера. Според учените, първоначалното ядро на града се отнася към същата епоха, като равнищата на урбанизация на Троя. Убедете се, че тук има какво да се види! 

ЕФЕС 
Ефес - един от най-древните елински градове-колонии в Мала Азия, основан през 11 век пр. н.е. Този град векове наред не слиза от страниците на Античната история. В Ефес се е запазила основната структура на древния град, което позволява да си съставите представа за устройството на античното селище. Достигналите до нас останки от фасада на античната библиотека на Целмуис Полинемус, двете агори, баните, къщите на богати граждани до днес поразяват с изящество и завършени форми. В Ефес е прекарала последните дни от живота си Пресветата Дева Мария Богородица, чиято къща могат да разгледат всички, които посетят тази екскурзия. В края на екскурзията се прави посещение на кожена фабрика. 

ДЖИП САФАРИ 

Ще откриете нови земи, ще видите паметници на архитектурата и изкуството, ще разберете как живеят хората в турската провинция. Но не това е основната цел на екскурзията. Пътят криволичи по нанагорнището, и вненезапно се озовавате в райони, недокоснати от цивилизацията, с девствена природа и разнообразна растителност. Можете да проверите уменията си за шофиране в трудни условия, пътешествайки в сърцето на планината. Ще имате прекрасна възможност да опитате прясно уловена пъстърва, приготвена в духа на най-добрите турски традиции пред очите ви. Напред, колите ви очакват! 

ПАМУККАЛЕ 
В превод Памуккале означава ˝замък от памук˝ - това е едно уникално природно явление, което се намира в Югоизточна Турция. Това чудо на природата няма аналог. Великолепните калциеви каскади ще останат завинаги във вашето съзнание. Ще имате възможност да посетите древния град Хиераполис – неговия никропол, добре съхранения амфитеатър, търговския площад- Агора, храма на Аполон, римските бани и много други забележителности. Тези от Вас, които желаят, ще се къпят в минералния басейн, в който се е къпала последната египетска царица-Клеопатра. 

ТУРСКА ВЕЧЕР 

За да почувствате екзотиката на Изтока и да се потопите в атмосферата на ориенталски песни и танци, елате с нас на Турска нощ в най-големия и известен ресторант в Кушадасъ- КЕРВАН САРАЙ. Ще имате уникалния шанс да станете свидетели на шоуто на професионални изпълнители на танца на корема, ще видите фолклорни танци от различните области на Турция и ефектното представление с огън и саби. Там можете да опитате традиционни вина и мезета, а също да представите страната си във финалното състезание за най-добре танцуващ участник от публиката... 

РАЗХОДКА С ЯХТА 

Незабравима морска разходка по Егейско море с яхта. На една от спирките лагуната ще ви приеме в обятията си, а горещото слънце ще покрие кожата Ви с бронзов тен. Обяд на кораба, а след това интересна развлекателна програма. Красотата на Егейско море не може да се опише, трябва да я видите с очите си. 

ГМУРКАНЕ 
Великолепна възможност, както за професионалисти,така и за начинаещи, да се потопят в дълбините на Егейско море и да се полюбуват на красотата на подводния свят. 


ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Минимален брой за осъществяване на пътуването 30 човека

Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи 7 дни преди отпътуване.

Начин на плащане: 35% депозит при записване, доплащане 20 дни преди датата на отпътуване. НЕ ВАЖИ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ!

Необходими документи за пътуване: валиден международен паспорт.

Деца пътуващи с един или без родители, представят нотарилна декларация от единия или двамата родители

Визов режим: няма изисквания за визи.

Застраховка “ Отговорност на туроператора” полица № 03700100000814 в  ”ЗД  ЕВРОИНС ” АД, бул.„Христофор Колумб”  43,  София, ЕИК: 121265113, разрешение за застрахователна дейност № 8 / 15.06.1998 г

НАСТАНЯВАНЕ В АВТОБУСА

Настаняването в автобуса СТАВА ПО РЕД НА ЗАПИСВАНЕ

„ВАЛЕРОС ХОЛИДЕЙ“ НЕ таксува ДОПЪЛНИТЕЛНО КЛИЕНТИТЕ СИ, ЗА ГАРАНТИРАНИ МЕСТА 

С предимство при настаняване в автобуса са:  малки деца, инвалиди, бременни жени, възрастни хора, хора с проблеми на вистибуларния апарат.