Посетете ни във Facebook
Посетете ни в Google +
Google+
Skype чат с оператор
тел.: +359 46 66 17 21
гр. Ямбол, ул. "Георги Дражев" 3-а-2
E-mail: valeross_holiday@abv.bg

Автобусна програма с 5 нощувки Дидим 2016

Вашата оценка
Автобусна програма с 5 нощувки Дидим 2016
Маршрут:   София - Пловдив - Ст. Загора - Сливен - Ямбол - Дидим

Продължителност:   8 дни / 5 нощувки

Транспорт:  Автобус

330 лв.
или се обадете на 046/ 66 13 21
Програма
Хотели
Информация за държавата

АВТОБУСНА ПРОГРАМА 8 дни / 5 нощувки

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ за ДИДИМ 2016


ДИДИМ, Турция

Дидим е разположен в югозападна Турция (на източния бряг на Егейско море). Градът е административен център на едноименния район, а населението му възлиза на около 42 000 души. Този бряг се е превърнал в изключително популярен курорт и определено има защо. Тук ще откриете дълги пясъчни плажове, чиста вода, древни руини и добра кухня. Неслучайно регионът на курорта Дидим се нарича “ALTINKUM“, което в превод на български означава “ЗЛАТЕН ПЯСЪК”. По цялото Егейско крайбрежие единствено тук се намират най-големите плажни ивици от естествен морски пясък, подобен на този в българския курорт “Златни Пясъци“. И климатът допринася за известността на региона, тъй като през лятото тук има многобройни слънчеви дни, а зимите са топли.

Дидим е древен град и любителите на историята ще останат очаровани. Регионът се свързва основно с три исторически обекта, имащи огромно влияние върху развитието му и това са храмът на Аполон в древния Дидима, античните градове Милет и Приене.


Дати на отпътуване:  
13.05.2016г.,    29.05.2016г.,    14.06.2016г.,   19.06.2016г.,    04.09.2016г.,    25.09.2016г.

02.10.2016г.,   04.10.2016г

Тръгване от: 

гр. София, автогара “Сердика” - бивш "Трафик Маркет" (между Централна жп гара София и Централна автогара)

гр. Пловдив от бензиностонция OMW до хотел “Санкт Петербург”.

гр. Пазарджик - (Шел Пазарджик)

гр. Хасково - (Шел Клокотница)

гр. Ямбол – (спирка Мин. Баня)

гр. Елхово – ( Автогара)

гр. Стара Загора - паркинг пред жп гара 21.05-26.06.2016 и 20.08.2016 - 02.10.2016

гр. Казанлък - от 21.05-26.06.2016 и 20.08.2016 - 02.10.2016

гр. Габрово – пред  Домът на хумора и сатирата в периода от 21.05-26.06.2016 и 20.08.2016 - 02.10.2016

гр. Велико Търново - пред хотел "Етъра" от 21.05-26.06.2016 и 20.08.2016 - 02.10.2016

Гр. Карлово – НОВО! - от 21.05-26.06.2016 и 20.08.2016 - 02.10.2016

Гр. Сопот – НОВО! - от 21.05-26.06.2016 и 20.08.2016 - 02.10.2016


ПРОГРАМА:

1`ви ден Тръгване в 13.00ч. от София, “Сердика” - бивш "Трафик Маркет", 15.00ч. от Пловдив -бензиностонция OMW до хотел “Санкт Петербург”. Отпътуване към границата, преминаване. Нощен преход.

2`ри ден Пристигане в Дидим около обяд. След 14.00 ч. настаняване в избрания хотел. 

3`ри ден до 6`ти ден Свободно време и възможност за доп. екскурзии срещу заплащане предлагани от Турския партньор на ТА. „ВАЛЕРОС ХОЛИДЕЙ“

7`ти ден  Освобождаване на хотела до 12.00 часа. От 17.00 ч. до 19.00 събиране на туристите от хотелите и отпътуване за България.

8-ми ден  По обед пристигане в България.


 В ПАКЕТНИТЕ ЦЕНИ Е ВКЛЮЧЕНО: 

Транспорт с лицензирани комфортни автобуси за международен транспорт на „ВАЛЕРОС“ ЕООД  -  в автобусите се предлага безплатно топъл бар – разтворимо нес кафе,  чай,;

Съответния брой нощувки в избрания хотел на съответната база;

медицинска застраховка Асистънс на ЕВРОИНС / за лица над 65г. доплащане /;

магистрални и фериботни такси;

изпращане от представител на ТА. „ВАЛЕРОС ХОЛИДЕЙ“ при отпътуването на автобусите от София и Пловдив;

обслужване от представител на ТА „ВАЛЕРОС ХОЛИДЕЙ“ през цялото време на пътуването и по време на престоя.

обслужване на място в Турция от представител на фирмата партньор на ТА. „ВАЛЕРОС ХОЛИДЕЙ“

В ПАКЕТНИТЕ ЦЕНИ НЕ Е ВКЛЮЧЕНО: 

Допълнителни екскурзии на място в курорта

Медицинска застраховка за лица от 65 години до 80 години - доплащане 8 лв.

Разходи от личен характер.

Доплащане за тръгване от:

от Казанлък - 15 лв. на човек,

от Карлово – 20 лв на човек

от Сопот – 20 лв на човек,

от Велико Търново – 20 лв на човек,

от Габрово – 20 лв на човек,

от Дупница – 10 лв на човек,

На туристите от от град Казанлък, Карлово,Сопот, Велико Търново, Габрово и Дупница, се прави междинен трансфер с прекачаване в гр. Стара Загора или гр. Хасково към основните ни автобуси от София и Ямбол,  ако бройката е по -  малко от 15 души.

Цените са валидни при минимум  10 души, при не събран брой на туристите се предлага друг вариант за тръгване от друго населено място.

Цените за трансферите са валидни и се осъществяват само за посочените дати.

ДОПЛАЩАНЕТО ЗА ВЗИМАНЕ ОТ ГРАД КАЗАНЛЪК, КАРЛОВО,СОПОТ, ВЕЛИКО ТЪРНОВО, ГАБРОВО И ДУПНИЦА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!


ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА: 

HB - закускa и вечеря, напитки са включени само на закуска (чай, кафе, вода, сок);

ALL - закускa, обяд, вечеря и междинни хранения с включени местни алкохолни и безалкохолни напитки;

MAXX ALL - В повечето случай е 24 часов All Inclusive;

UALL - закуска, обяд, вечеря и междинни хранения с включени местни и някои  вносни алкохолни и безалкохолни напитки (голяма част от хотелите използват названието UALL и при 24 часов All Inclusive)

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ 

Министерство на външните работи уведомява, че считано от 31.12.2013 г. не се разрешава влизане в Република Турция през граничните контролно-пропускателни пунктове на граждани, чиито паспорти или документи, ползвани вместо паспорти, нямат срок на валидност най-малко шестдесет дни от датата на изтичане на срока на визата, на безвизовия гратисен период (90 дни в рамките на шест месеца) или срока на валидност на разрешителното за пребиваване.

Във връзка с горното, настоятелно препоръчваме на българските граждани, преди да предприемат пътуване до Република Турция, да проверят дали паспортите им имат валидност, съобразена с посочените изисквания.

УСЛОВИЯ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ В ТУРЦИЯ лято 2016! 

1. Ранните записвания са валидни при резервация и плащане, направени до обявените промоционални дати!

2. Всяка промяна на име на турист или дата на пътуване по резервация за ранно записване, се заплаща по съответната дата на стандартните цени!

3. Всеки турист който резервирал и заплатил пакет за ранно записване в случай на отказ от пътуване и невъзможност да смени датата и заплати по основни тарифи губи на 100% внесената сума!

 

УСЛОВИЯ ПРИ ПЪТУВАНЕ И НАСТАНЯВАНЕ В КУРОРТИТЕ НА ТУРЦИЯ! 

1. Настаняването в хотелите при пристигане става след 14.00 часа, а освобождаването на стаите до 12.00 часа!

2. При настаняването в хотели на база ALL INCLUSIVE (храна и местни алкохолни и безалкохолни напитки) храненията започват винаги от обяд или вечеря в зависимост от правилника на съответния хотел, никога не започват от закуска! Започването на даден пакет при настаняване с обяд, той приключва със закуска последния ден. При започването с вечеря, приключва с обяд! 

3. Преди настаняване в стаите и след освобождаване на същите не се ползват никакви услуги в хотелите или се ползват срещу заплащане!

4. При настаняване на трима възрастни в стая с три легла, не се гарантират три отделни нормални легла, тъй като винаги третият възрастен ползва отстъпка от цената и затова се настанява на допълнително легло, същото важи и за всички деца настанени в стандартна стая! Трети възрастен и деца се настаняват на редовно легло само, когато се заплати фамилна стая или апартамент!

5. Настаняването в стая с изглед към морето или в основна част на хотела става само в случаите където е обявено доплащане за това и съответно е заплатено предварително в офисите и представителствата на ТА.

6. Точният час и място на отпътуване от България, номер на автобуса и съпровождащия водач от ТА се съобщават два дни преди дата на потегляне, като туристите сами имат грижата да се информират!

7. Настаняването в автобусите е според  датата на записване!

8. Намаленията за деца са валидни само при настаняване с двама възрастни в стая.

9. Всички деца имат седалка в автобуса!

10. PROMO стаи в хотелите са стаи на по-ниска цена с оглед на по-малък размер, крайна стая, без тераса, приземен етаж, по-малка баня, по старо обзавеждане или някакъв друг проблем;

11.Туроператора не носи отговорност при загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел;

12. Туристите се застраховат на 5000 евро, съгласно условията на „ЗД ЕВРОИНС“ АД / за лица ДО 65г./, като всеки един от тях има право да се застрахова на по-висока сума срещу доплащане;


ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ НА МЯСТО ПО-ЖЕЛАНИЕ!

ПАМУККАЛЕ
В Турция казват: „Който не е видял Памуккале, не е видял нищо!” С право турците наричат този природен феномен Осмото чудо на света.

В превод Памуккале означава ˝Замък от памук˝ - това е едно уникално природно явление, което се намира в Югоизточна Турция. Чудо на природата, което няма аналог. С право този феномен е включен в списъка на ЮНЕСКО на обекти със световна значимост. Водите на термалните извори, богати на минерални соли, в продължение на хилядолетия са образували белоснежни варовикови тераси, които приличат на фантастичен замък. Терасите, които представляват млечнобял като памук, сякаш замръзнал водопад, са разположени на протежение 2 600 м със средна ширина 300 метра.
Край Памуккале е имало селище още преди 3000 години. Името на град Хиераполис се превежда като „Свещен град”. Сред най-известните забележителности са: некрополът, добре съхраненият амфитеатър, търговският площад- Агора, храмът на Аполон, римските бани и много други забележителности. Тези от Вас, които желаят, ще се къпят в минералния басейн, в който се е къпала последната египетска царица-Клеопатра. Професионален екскурзовод ще Ви разкаже интересни истории за тези места, които ще Ви заинтригуват. 

ЕФЕС
Ефес е древен елински град - колония в Мала Азия, основан през 11 век пр. хр. Ефес, както никое друго място, е съхранил основно структурата на древен град. Това позволява да се придобие ясна предства за живота на древното местно население. От миналото до наши дни са съхранени Фонтана на Адриан, Библиотеката на Целзий, Акропола, амфитеатър, побиращ 24 000 души, акведукт, римски бани, домове на богати жители.В Ефес е прекарала последните дни от живота си Пресветата Дева Мария Богородица, чиято къща могат да разгледат всички, които посетят тази екскурзия. Съществува легенда, че след Възнесение Христово, Богородица с жените около Иисус Христос и апостол Йоан са се заселили в Ефес. Света Дева Мария е живяла в тази къща до края на живота си. Умира на 64 години. Днес Домът на Дева Мария е място за поклонение не само на християните, но и на мюсюлманите.

РАЗХОДКА С ЯХТА

Красотата на Егейско море не може да се опише, трябва да я видите с очите си. Ние Ви предлагаме една незабравима морска разходка по Егейско море с яхта.Морска разходка по живописното крайбрежие на Кушадасъ със спирки в малки заливчета. На една от спирките лагуната ще ви приеме в обятията си, а горещото слънце ще покрие кожата Ви с бронзов тен. Прекрасна природа, бисерно море, лъскаво слънце и незабравими впечатления. В цената е включен обяд и безлимитни безалкохолни напитки (Кола, Фанта, Вода) от 10:00 ч до 15:30 ч

ГМУРКАНЕ
Завиждали ли сте на Жак Ив Кусто за възможността да се гмурка в световния океан и редица морета, за да изучи невероятния и фантастичен подводен свят? Ние Ви предлагаме една великолепна възможност, както за професионалисти,така и за начинаещи, да се потопят в дълбините на Егейско море и да се полюбуват на красотата на подводния свят.

 *ЗАБЕЛЕЖКА: Актуална информация за цените на допълнителните мероприятия можете да получите на място в агенцията или на имейл, след предварително запитване! Туристическа фирма „ВАЛЕРОС ХОЛИДЕЙ" гр. Ямбол, не носи отговорност за промяна на цените на допълнителните екскурзии, организирани от турските фирми туроператори!


 ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Минимален брой за осъществяване на пътуването 30 човека

Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи 7 дни преди отпътуване.

Начин на плащане: 35% депозит при записване, доплащане 20 дни преди датата на отпътуване. НЕ ВАЖИ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ!

Необходими документи за пътуване: валиден международен паспорт.

Деца пътуващи с един или без родители, представят нотарилна декларация от единия или двамата родители

Визов режим: няма изисквания за визи.

Застраховка “ Отговорност на туроператора” полица № 03700100000814 в  ”ЗД  ЕВРОИНС ” АД, бул.„Христофор Колумб”  43,  София, ЕИК: 121265113, разрешение за застрахователна дейност № 8 / 15.06.1998 г

НАСТАНЯВАНЕ В АВТОБУСА

Настаняването в автобуса СТАВА ПО РЕД НА ЗАПИСВАНЕ

„ВАЛЕРОС ХОЛИДЕЙ“ НЕ таксува ДОПЪЛНИТЕЛНО КЛИЕНТИТЕ СИ, ЗА ГАРАНТИРАНИ МЕСТА 

С предимство при настаняване в автобуса са:  малки деца, инвалиди, бременни жени, възрастни хора, хора с проблеми на вистибуларния апарат.